Saturday, 1 June 2013
Cheesecake καραμέλας γάλακτος
Σε προηγούμενη ανάρτηση, σας είχαμε δείξει την υπέροχη σος καραμέλας γάλακτος.
Από την πρώτη στιγμή που την έφτιαξα, σκεφτόμουν διάφορους τρόπους αξιοποίησής της. Όχι μόνο σαν σος, αλλά και ως συστατικό κάποιου άλλου γλυκού.
Βλέποντας πόσο άρεσε σε όλους μας και ειδικά στην μικρή, σκέφθηκα να την χρησιμοποιήσω μέσα σε cheesecake.
Το cheesecake είναι από τα αγαπημένα γλυκά της κόρης μου. Μπορεί να το τρώει κάθε μέρα, αν το έχει.
Αρέσει όμως και στον καλό μου και με την ευκαιρία των γενεθλίων του εκείνη την περίοδο, έφτιαξα αυτό το ωραίο cheesecake καραμέλας γάλακτος, αντί για τούρτα.
Δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου στην παρασκευή του, θα σας ενθουσιάσει όμως με την καραμελένια του νοστιμιά.
Φροντίστε βέβαια να φτιάξετε πρώτα, την σπιτική σος καραμέλας γάλακτος με τις οδηγίες μας, που θα βρείτε εδώ.
Ιδού και η συνταγή για το γλυκό μας.
Τα υλικά μας για μία φόρμα με κούμπωμα, 23 εκ. διαμ:
Για την βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestives
100 γρ. μαργαρίνη
Για την κρέμα τυριού
600 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
250 γρ. σπιτική σος καραμέλας γάλακτος
150 γρ. κρέμα γάλακτος
8 γρ. φύλλα ζελατίνης
2 κουταλιές νερό
3/4 φλιτζανιού καρύδια κομμένα μέτρια
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας.
Στην πράξη:
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβουμε πολύ ψιλά, σχεδόν σκόνη.
Λιώνουμε την μαργαρίνη σε κατσαρολίτσα.
Ρίχνουμε στην λιωμένη μαργαρίνη το τρίμμα των μπισκότων. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να βραχούν από την λιωμένη μαργαρίνη.
Στρώνουμε με ένα κουτάλι αυτό το μείγμα στον πυθμένα της φόρμας. Με την ανάποδη πλευρά του κουταλιού, πατάμε ώστε να έχει η βάση μπισκότου το ίδιο ύψος παντού.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μαζί με το νερό, να μαλακώσουν. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς η ζελατίνη. Αφήνουμε την ζελατίνη στην άκρη να χλιάνει.
Σε μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα, να αφρατέψει.
Χτυπάμε χωριστά την κρέμα γάλακτος, ως να πάρει την υφή στραγγιστού γιαουρτιού.
Ρίχνουμε στο μπολ του τυριού, την σος καραμέλας γάλακτος, την διαλυμένη ζελατίνη, την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, το άρωμα βανίλιας. Χτυπάμε και πάλι με το μίξερ όλα τα υλικά μαζί, να αφρατέψουν και να γίνουν μια ωραία κρέμα.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε μέσα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα, να ενοποιηθούν και αυτά στην κρέμα.
Βγάζουμε την φόρμα με την βάση μπισκότου από το ψυγείο.
Με κουτάλι ή σπάτουλα, απλώνουμε επάνω στο μπισκότο την κρέμα τυριού, φροντίζοντας να έχει παντού στο ίδιο ύψος.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη την επιφάνεια του cheesecake. Το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες τουλάχιστον, ως να στερεοποιηθεί.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γλυκό μας, το βγάζουμε από το ψυγείο. Αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη.
Με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε το cheesecake από τα τοιχώματα της φόρμας, και τα αφαιρούμε.
Μπορούμε να στολίσουμε το γλυκό όπως μας αρέσει.
Εγώ όταν έφτιαξα την σος καραμέλας γάλακτος, κράτησα χωριστά τέσσερις πέντε κουταλιές, εκτός της ποσότητας που έβαλα μέσα στην κρέμα. Την άπλωσα στην επιφάνεια, αφήνοντας να κυλήσει και στα πλάγια, βάζοντας μια φράουλα στην κορυφή. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο, χωρίς να είναι υπερβολικό.
Αυτό το δροσερό, καραμελένιο cheesecake, είναι ιδιαίτερα απολαυστικό τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, αλλά φυσικά και όποτε εμείς θέλουμε να το απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία, καλό μήνα, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!
Ειρήνη Ε.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
19 comments:
Καλημέραααααααααααααα...Καλό μήνααααααααααααααα...Ποδαρικό κάνω...???
Γλυκός και πεντανόστιμος να είναι ο Ιούνιος,σαν το υπέροχο γλυκάκι σου Ειρηνάκι μου...
φιλιά πολλά πολλά πολλά και καλό ΣΚ σε όλες σας...-:)))
Καλό μήναααα!!!
(Πόσο πιο καλός να γίνει??? Αν ξεκινάμε έτσι γλυκά, σκέψου τί θα ακολουθήσει!!!)
;-)
Φιλιάάά!!!
Καλό μήνα,Ειρήνη μου!
Μόλις τέλειωσα το κλασσικό cheesecake δώρο μιας φίλης και με βάζεις σε πειρασμό!
Όλο το θέλω και όλο-σχεδόν-το απολαμβάνω.
Φιλιά!
Δύσκολα θα αντισταθώ!!!! Και μόνο η φωτό μιλάει μόνη της!
καλό μήνα...πάντα έτσι να ξεκίναγε ο μήνας τι άλλο στο κόσμο αυτό....να σαι καλά υπεροχοοοοοοοο
Φαντάζομαι τι τέλεια που έδεσε η καραμέλα με το cheesecake! Tρέλλα!
Aντε να αντισταθείς σ'αυτόν τον καραμελένιο πειρασμό!
Και ξέρεις τι αδυναμία έχω και στα cheesecakes και στην καραμέλα!
Καλό μήνα Ειρήνη μου, καλό καλοκαίρι!
Φιλιά!
Kαλό μήνα καί καλό καλοκαίρι Ειρήνη μου!!!Λατρεύω cheesecakes καί καραμέλα!!!Η συνταγή σου,σούπερ!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!!!
Πώς να αντισταθεί κανείς σε ένα τέτοιο γλυκό;;;; Είναι τέλειοοοοο!! Μπράβο Ειρήνη μου, γεια στα χέρια σου!!
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλες σας κορίτσια!!!
Φιλιά!
Καλός γλυκός και όμορφος να είναι ο μηνας σας σαν το γλυκό που προτείνετε,τέλειο φαίνεται πολλά φιλιά.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ..ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΤΟ ΤΣΙΣΚΕΙΚ
Καλό μήνα κορίτσια, με υγεία!
Να είναι όμορφος και γλυκός, όπως αυτό το λαχταριστό κι αγαπημένο γλυκάκι!
Φιλάκια
Και δικό μας αγαπημένο Ειρήνη μου σε κάθε έκδοση, όπως και η καραμέλα είναι εξίσου αγαπημένη!
Οπότε δεν θα πούμε όχι σε ένα κομμάτι από αυτό το σούπερ γλυκό!
Φιλιά και καλή εβδομάδα! Καλό καλοκαίρι!
Καλό μήνα Ειρήνη,όμορφο σαν τις λιχουδιές που μας δείχνετε κάθε μέρα.
Φοβερή γεύση θα πρέπει να έχει με την καραμέλα! Μπράβο πολύ καλό!!
Φιλιά!
Ειρήνη μου κι εγώ έχω μεγάλη αδυναμία στα cheesecakes, οπότε συμμερίζομαι απόλυτα τον ενθουσιασμό των υπόλοιπων μελών της οικογένειας!
Νομίζω ότι άνετα μπορούν να προσφερθούν αντί τούρτας σε μια γιορτή!
Αυτό με την καραμέλα γάλακτος θα μας αρέσει πάρα πολύ! Το σημειώνω γιατί φαίνεται σούπερ και από εμφάνιση αλλά και από γεύση!
Φιλιά πολλά!
Ειρήνη μου αγαπημένο γλυκάκι το cheesecake αλλά και η καραμέλα γάλακτος!!!Πολύ όμορφος συνδυασμός!Και απο εμφάνιση σκίζει!!!
Φιλιά!!!
Μπάβο, φοβερή συνταγή. Μια ερώτηση. Θέλω να προσθέρω το γλυκό σε μια γιορτή, αν βάλω και την σάλτσα καραμέλας από πάνω και το βάλω στο ψυγείο θα παγώσει ενοχλητικά? ή πρέπει να βάλουμε την σάλτσα μόνο πριν σερβίρουμε?
Ευχαριστώ πολύ
Γαλήνη
Γαλήνη, καλή σου ημέρα. Χαιρόμαστε που σου αρέσει το γλυκό μας και αποφάσισες να το συμπεριλάβεις στο τραπέζι σου. Καλύτερα να προσθέσεις την σος καραμέλας, λίγο πριν σερβίρεις το γλυκό. Η σος, θα διατηρήσει την ρευστότητά της και δεν θα πάρει υγρασία από το ψυγείο.
Καλή επιτυχία.
Post a Comment