Saturday, 22 February 2014
Corn dogs
Τα corn dogs είναι μια λιχουδιά που μας έρχεται από την Β. Αμερική.
Είναι λουκάνικα που μοιάζουν με τα γνωστά μας τ. Φρανγκφούρτης, βουτηγμένα σε ένα παχύ χυλό, που περιέχει αλεύρι καλαμποκιού. Κατόπιν τηγανίζονται σε μπόλικο σπορέλαιο και σερβίρονται αμέσως.
Τα είχα δει σε αμερικάνικα σάιτ και μου κίνησαν την περιέργεια. Πρόσεξα μάλιστα, ότι προτείνονταν σαν μια λιχουδιά που μπορεί να προσφερθεί σε μπουφέ, σε περίοδο ανάλογη με την δική μας Αποκριά.
Τα έφτιαξα και τα ξαναέφτιαξα. Είναι πανεύκολα και ετοιμάζονται σχεδόν αμέσως.
Είναι μια ωραία ιδέα και για τον δικό μας Αποκριάτικο μπουφέ.
Μπορούν να ετοιμαστούν από νωρίς και να ζεσταθούν στον φούρνο πριν τα σερβίρουμε.
Η γεύση τους θυμίζει τα γνωστά μας πιροσκί με λουκάνικο. Συνοδεύονται με μουστάρδα, κέτσαπ ή ακόμα με σος μουστάρδας - μαγιονέζας και κέτσαπ - μαγιονέζας.
Δείτε την συνταγή παρακάτω, μαζί με τα μυστικά για να ετοιμάσετε επιτυχημένα και πεντανόστιμα corn dogs, όποτε το θελήσετε.
Να είστε προετοιμασμένοι, ότι ειδικά τα μικρότερα μέλη της οικογένειας θα σας τα ζητούν συχνά. Σας το λέω από προσωπική πείρα!!!!
(Η συνταγή είναι προσαρμογή από το site Life in the Lofthouse)
Θα χρειαστούμε:
15 λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης
15 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
Για τον χυλό
230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
25 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά μπαίκιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
200 ml. φρέσκο γάλα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
μισή κουταλιά καλαμποκέλαιο
μισή κουταλιά μέλι
Στην πράξη:
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα δύο άλευρα μαζί με το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε και την ζάχαρη.
Σε άλλο μπολάκι ρίχνουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο και το μέλι. Ανακατεύουμε να διαλυθεί το μέλι.
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών, στο μείγμα των στερεών υλικών. Προσθέτουμε και το χτυπημένο αυγό.
Ανακατεύουμε ως να έχουμε έναν χυλό, σχετικά πυκνό.
Μεταφέρουμε τον χυλό αυτό σε ένα σκεύος στενό και σχετικά ψηλό και τον βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Σκουπίζουμε τα λουκάνικα με απορροφητικό χαρτί, ώστε να μην έχουν υγρά. Στο κέντρο και κατά μήκος, περνάμε στο καθένα από αυτά ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι. Η μύτη από το καλαμάκι, δεν πρέπει να εξέχει από την μπροστινή πλευρά του λουκάνικου. Αφήνουμε τα λουκάνικα στην άκρη.
Σε βαθιά και ψηλή κατσαρολίτσα, βάζουμε αρκετό σπορέλαιο. Υπολογίζουμε ότι πρέπει να είναι τόση η ποσότητα του λαδιού, ώστε να καλύπτει όλο το corn dog, αφήνοντας έξω την πίσω μεριά από το καλαμάκι. Από εκεί θα το κρατάμε για να το τηγανίσουμε.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αν το το μάτι της κουζίνας μας έχει διαβάθμιση από 1-9, τον γυρνάμε στο 7.
Βγάζουμε τον χυλό από το ψυγείο. Βουτάμε ένα λουκάνικο μέσα, φροντίζοντας να καλυφθεί ολόκληρο από τον χυλό.
Αμέσως το βάζουμε στο ζεστό λάδι. Κρατώντας το από το καλαμάκι, από την πίσω άκρη του, το στριφογυρίζουμε μέσα στο λάδι, ώστε να ψηθεί και να ροδίσει γύρω γύρω.
Σε 3 λεπτά περίπου, το corn dog έχει ροδίσει και ψηθεί. Το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα, στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα λουκάνικα.
Σερβίρουμε τα corn dogs ζεστά, συνοδευόμενα με την σάλτσα της αρεσκείας μας.
Tips
Για να επιτύχουν τα corn dogs, πρέπει να προσέξουμε τα εξής.
- Όταν τα τηγανίζουμε, πρέπει να είναι ολόκληρα βυθισμένα στο ζεστό λάδι, εκτός φυσικά από την ξύλινη άκρη που εμείς κρατάμε. Αλλιώς ο χυλός, κυλάει προς τα κάτω.
- Το λάδι, πρέπει να έχει ζεσταθεί καλά. Αλλιώς ο χυλός αποκολλάται από το λουκάνικο και πέφτει μέσα στο λάδι.
- Η φωτιά μας δεν πρέπει να είναι υπερβολικά δυνατή. Αν θα είναι, ο χυλός θα καεί από έξω και από μέσα θα παραμείνει άψητος.
- Επίσης, δεν θα πρέπει να είναι αραιός ή πολύ πηχτός. Σε κάποιο σάιτ πάντως είδα μια παραλλαγή, όπου έφτιαχναν ζύμη και την άνοιγαν σε φύλλο. Αφού την έκοβαν σε ροδέλες, τύλιγαν σε αυτές τα λουκάνικα και κατόπιν τα τηγάνιζαν.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!!
Ειρήνη Ε.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
17 comments:
Καλημέρα Ειρήνη μου!!! Πολύ ωραία τα λουκάνικα αυτά ...πράγματι στην Αμερική τα τρώνε πολύ και τα λατρεύουν (ειδικά στα παιδικά πάρτυ συνηθίζονται ...έχω ανιψιές εκεί και τα έχω φάει). Τα έκανες νοστιμότατα!!!
Καλό ΣΚ!
Ειρηνάκι μου τα προγραμματίζω να τα φτιάξω συντομότατα!!!
Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!!!
Πολλά φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη μου,ζωγράφισες πάλι!!Τί τέλεια συνταγή!!Σίγουρα θά αρέση στά ζουζούνια μας!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
Είναι φοβερή ιδέα Ειρηνάκι!! Εμείς εδώ τα φτιάχνουμε συχνά όταν δεν έχουμε κάτι να τσιμπήσουμε και να χαζολογίσουμε στη τηλεόραση με κανένα θριλεράκι και μπύρα! Και εγώ τον χυλό σχετικά παχύ τον κάνω για να στέκεται πάνω στο λουκάνικο! Φιλιά και καλό ΣΚ και ευχαριστούμε για την τέλεια ιδέα σου!
Πολύ καλό!!!!!!!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!
Πρεπει να δοκιμασω να τα φτιαξω καποια στιγμη,φαινονται πολυ λαχταριστα και ειναι οντως πολυ ωραια ιδεα για μπουφε και παρτυ.
Καλο σου βραδυ!
είναι ασύλληπτα μόνο εδώ Αγγλία τα έχω. δεν τα έχω πετύχει καθόλου στην Ελλάδα...με μπόλικη μουστάρδα δεν παιζονται
Είναι πράγματι εύκολα και πεντανόστιμα!!! Τα είχα κάνει πέρυσι και τα ευχαριστήθηκαν μικροί και μεγάλοι!!!! Μπράβο Ειρήνη μου!!!
˚°
Deliciosos, mas são calóricos!
De vez em quando, é muito bom!
。˛¸♪♡
Boa semana!
Beijinhos.
¸♯♡♡♪♪
οτι και αν πω θαναι λίγο...υπέροχα να σαι καλά
Κάτι μου λέει ότι και τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας θα μας τα ζητούν συχνά :)
Εύκολη και πολύ νόστιμη πρόταση, απολύτως του γούστου μου!
Ωραίο Ειρήνη μου!!
Εγώ όμως, η παράξενη, δεν τηγανίζω ποτέ. Άραγε στον φούρνο γίνονται αυτά;
Σου εύχομαι μια πολύ όμορφη εβδομάδα!! Το ίδιο και στα υπόλοιπα κορίτσια της αγαπημένης μου μαγειρικής ομάδας!!
Φιλάκια πολλά σε όλες σας!!!
Αμαν τι νόστιμη λιχουδια είναι αυτή? και σε ποιον δε θ αρέσει,θα τη φτιαξω σίγουρα,φιλια και καλη εβδομαδα.
Ειρηνάκι μου μπράβο, πολύ ωραία ιδέα! Όλο τσαχπινιές είσαι στην κουζίνα!
Καλή εβδομάδα, σε φιλώ!
Σας ευχαριστώ όλους για τα όμορφα σχόλια που αφήσατε στην συνταγή μας. Είναι πολύ νόστιμη και αξίζει να δοκιμαστεί.
Ροδούλα, τα συγκεκριμένα κορν ντοκς δεν μπορούν να ψηθούν στο φούρνο. Ο χυλός θα κυλήσει στο ταψί, πριν προλάβει να στερεοποιηθεί γύρω από το λουκάνικο. Αν φτιάξεις κάποιο είδος σταθερής ζύμης και τα περιτυλίξεις με αυτήν, ίσως να μπορέσουν να ψηθούν και στο φούρνο.
Αν και νομίζω ότι ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της συνταγής, είναι το τηγάνισμα.
Καλή Τυρινή εβδομάδα.
Να τί παθαίνω για να μην μπαίνω τα Σ/Κ, τα καλά χάνω! Μπράβο Ειρήνη μου! Τα έβλεπα στην τηλεόραση και δεν μπήκα στον κόπο να ψάξω να βρω πώς φτιάχνονται, παρ΄όλο που τα λιγουρευόμουν! Τώρα όμως... Θα τα τσακίσω! Να είσαι καλά!
Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!
Καλημερούδια Ρηνάκι μου!
Αυτή ήταν νοστιμιά για τα ξημερώματα της Κυριακής που ψάχναμε κάτι νόστιμο να φάμε !!!! θυμάσαι ??? χιχιχι! Πότε θα τα ξαναφτιάξεις για να περάσω από το σπίτι για να δω τι κάνεις ????
Πρέπει να είναι πεντανόστιμα !!
γεια στα χεράκια σου.
φιλια πολλά πολλά
Post a Comment