Wednesday 13 April 2016

Κέικ φράουλας με άρωμα λεμονιού


Οι φράουλες είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα των περισσοτέρων πιστεύω!
Αυτή την εποχή είναι στο φόρτε τους, κι έτσι δεν χάνω ευκαιρία να αγοράζω και να ετοιμάζω διάφορες νοστιμιές!
Ήδη έχω φτιάξει δύο φορές μαρμελάδα φράουλα και έπεται συνέχεια!
Αυτή τη φορά ήθελα να φτιάξω ένα κέικ με φρέσκες φράουλες.
Συνδύασα τις φράουλες με το άρωμα του λεμονιού και ετοίμασα ένα πολύ νόστιμο κεκάκι, που όσο ψηνόταν, μοσχομύρισε το σπίτι!
Το στόλισα με γλάσο φρέσκιας φράουλας και έγινε σούπερ!!
Πάμε να φτιάξουμε και παρέα ένα κέικ με τα δροσερά αρώματα της φράουλας και του λεμονιού, το οποίο σας βεβαιώνω ότι θα γίνει ανάρπαστο!

Τα υλικά μας:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από μισό μέτριο λεμόνι
ελάχιστο αλάτι
200 γρ. ζάχαρη απλή
2 μεγάλα αυγά
100 ml. καλαμποκέλαιο
35 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδας
100 ml. κρέμα γάλακτος
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
100 γρ. φράουλες
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Για το γλάσο φράουλας
90 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. φράουλες
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
λίγο νερό
Στην πράξη:
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις Μ25 εκ. Χ Υ8εκ. Χ Π7,5 εκ. περίπου ή μια μέτρια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στην μέση.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και ελάχιστο αλάτι.
Κόβουμε σε κομμάτια τις φράουλες και τις ανακατεύουμε στο αλεύρι, να αλευρωθούν γύρω γύρω.
Σε μπολ ή στο μπολ του μίξερ βάζουμε το καλαμποκέλαιο, το φρέσκο βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου, τον χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Τα χτυπάμε 4 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος και μετά τα αυγά ένα ένα. Αφού ενοποιηθούν εντελώς σταματάμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε στο μείγμα που έχει προκύψει το μείγμα του αλευριού λίγο λίγο, ενώ ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι ή με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα που έχουμε προετοιμάσει.
Βάζουμε την φόρμα στον φούρνο, τον οποίο έχουμε ήδη προθερμάνει στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για 50-55 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας.
Αφού βγάλουμε την φόρμα από τον φούρνο την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Κατόπιν βγάζουμε το κέικ από την φόρμα και το αφήνουμε σε σχάρα μπισκότων να κρυώσει εντελώς.
Για να φτιάξουμε το γλάσο βάζουμε σε μπολ την άχνη ζάχαρη.
Λιώνουμε με πιρούνι τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με την άχνη ζάχαρη.
Προσθέτουμε 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού και αν χρειάζεται, λίγο νερό ως να επιτύχουμε την ρευστότητα που επιθυμούμε.
Τοποθετούμε το κέικ που έχει ήδη κρυώσει σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Περιχύνουμε με το γλάσο φράουλας και το αφήνουμε για λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί πριν σερβίρουμε.

Την δεύτερη φορά που έφτιαξα το κέικ μου, το έψησα σε φόρμα διαμ. 20-22 εκ αντί για μακρόστενη φόρμα.
Πολύ όμορφα κόβεται και σερβίρεται και έτσι!
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...