Saturday 23 April 2016

Τραγανές μπάρες με φράουλες


Οι μπάρες αυτές είναι από τις ωραιότερες που έχω φτιάξει!
Τραγανές και πολύ νόστιμες!
Με τις αγαπημένες φραουλίτσες να δίνουν την δικιά τους υπέροχη πινελιά!
Πάμε να τις φτιάξουμε και να τις απολαύσουμε, πριν οι φράουλες …. εξαφανιστούν!
(προσαρμογή συνταγής από εδώ)

Τα υλικά μας:
Για την ζύμη:
2/3 κούπας τσαγιού ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα τσαγιού παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
μια τσιμπιά αλάτι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Για την γέμιση:
4 κούπες τσαγιού ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
4 γεμάτα κουταλάκια κορν φλάουερ
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν και το αλεύρι.
Τα δουλεύουμε όλα με ένα πιρούνι, ως να πάρουμε μια ψιχουλιαστή ζύμη.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά με το πιρούνι. Δεν θέλουμε να αλλάξει η υφή της ζύμης, πρέπει να παραμείνει ψιχουλιαστή.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μικρό ταψάκι.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα της ζύμης και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι πατώντας το ελαφρώς με την παλάμη μας.
Ετοιμάζουμε την γέμιση βάζοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ ανακατεύοντάς τα καλά.
Αδειάζουμε την γέμιση στο ταψί, πάνω από την ζύμη.
Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη πάνω από την γέμιση, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Δε χρειάζεται να πατήσουμε καθόλου τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου, ως να ροδίσουν η επιφάνεια και η βάση.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και κατόπιν το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...