Tuesday, 12 April 2016

Ριζότο με χορταρικά και μυρωδικά


Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό φαγάκι, γεμάτο βιταμίνες και πολύτιμα στοιχεία, ιδανικό για περιόδους νηστείας και όχι μόνο!
Θυμίζει λίγο το κοκκινιστό σπανακόρυζο, αλλά περιέχει και άλλα χορταρικά και μυρωδικά, που το κάνουν ακόμα πιο νόστιμο και θρεπτικό.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χορταρικά και μυρωδικά που προτιμάμε ή που έχουμε διαθέσιμα, το σπανάκι όμως δεν πρέπει να λείπει.
Η πιο σημαντική διαφορά του από το σπανακόρυζο, είναι ότι το φαγάκι αυτό πρέπει να μαγειρευτεί έτσι ώστε να χυλώσει, όπως το ριζότο δηλαδή.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Χρειαζόμαστε:
600 γρ. διάφορα χόρτα και μυρωδικά (σπανάκια, τσουκνίδες, πράσα, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, σέσκουλα, λάπαθα)
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι καρολίνα
¾ φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα χορταρικά μας, τα στραγγίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε όπως κάνουμε στις πίτες μας.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα χορταρικά, τα μυρωδικά, το ρύζι , το λάδι και 2 κούπες νερό.
Τα αφήνουμε όλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
Κάθε φορά που απορροφώνται τα υγρά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό νερό ώσπου να βράσει το ρύζι και τα λαχανικά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν έχει ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, δεν θα πρέπει να έχουν μείνει υγρά στην κατσαρόλα, θα πρέπει να έχει χυλώσει το φαγητό όπως το ριζότο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...