Friday, 15 April 2016

Πατατοτηγανίτες


Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασσικά συνοδευτικά – πατάτες, ρύζι, πουρέ – δοκιμάστε αυτές τις τραγανές πατατοτηγανίτες.
Εκτός από κρεατικά, μπορούν να συνοδεύσουν και τις ομελέτες σας, τα όσπρια αλλά και τα λαδερά.
Τα παιδιά μου τις λατρεύουν, τις τρώνε ακόμα και σκέτες.
Εκτός από συνοδευτικό, μπορούν να σερβιριστούν και σαν μεζεδάκι, βουτηγμένες στο αγαπημένο σας ντιπ.
Φτιάξτε τες και απολαύστε τες με όποιον τρόπο εσείς θέλετε!
Πάμε να τις φτιάξουμε και παρέα????

Θα χρειαστούμε:
500 γρ. πατάτες
1 μεγαλούτσικο καρότο
200 γρ. φέτα
150 γρ. αλεύρι
1 φλιτζανάκι (μικρό) νερό
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κοφτό κουταλάκι δυόσμο ή μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
μισό κουταλάκι πάπρικα
λίγο πιπεράκι
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τρίβουμε επίσης και την φέτα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, φροντίζοντας να χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά αν χρειάζεται, ώστε να μην μας αρπάξουν γρήγορα και να τηγανιστούν καλά.
Όταν ετοιμαστούν, τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια, και μετά ορμάμε κανονικά!
Ευκολάκι, έτσι??
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...