Saturday, 2 April 2016
Scones με φουντούκια και λευκή σοκολάτα
Μυρωδάτα και αφράτα ψωμάκια, ιδανικά για το πρωινό μας αλλά και σαν ένα νόστιμο σνακ.
Ετοιμάζονται εύκολα και πολύ γρήγορα.
Εγώ τα αρωμάτισα με πορτοκάλι και τα εμπλούτισα με φουντούκια, αλλά μπορούμε να βάλουμε αν προτιμάμε αμύγδαλα ή καρύδια, το ίδιο νόστιμα θα γίνουν.
Επίσης αντί για λευκή σοκολάτα, μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο είδος σοκολάτας μας αρέσει.
Μα και σκέτα ακόμα γίνονται πολύ νόστιμα, και μπορούμε αφού ψηθούν να τα αλείψουμε με την αγαπημένη μας μαρμελάδα ή ακόμα και με τυρί κρέμα, με νουτέλα, με ότι προτιμάμε και μας αρέσει.
Πάμε να τα φτιάξουμε!
Υλικά για 8 κομμάτια:
280-290 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
μια τσιμπιά αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
65 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κομματάκια
200 γρ. γιαούρτι αγελάδος (όχι στραγγιστό)
50 γρ. λευκή σοκολάτα
2 κουταλιές φουντούκια αλεσμένα
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Επιπλέον
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
Στην πράξη:
Σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια, όχι πολύ μικρά όμως.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλάτι, την ζάχαρη, το βούτυρο, το μπέικιν και το αλεύρι.
Τα δουλεύουμε με ένα πιρούνι ώσπου η ζύμη μας να γίνει ψιχουλιαστή.
Προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι, το ξύσμα πορτοκαλιού , τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε με το χέρι απαλά.
Αν η ζύμη κολλάει πολύ στα χέρια μας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Προσοχή όμως, δεν προσθέτουμε πάρα πολύ, γιατί όταν θα ανοίξουμε την ζύμη σε φύλλο θα απορροφήσει κι άλλο αλεύρι.
Αν παρ’ όλα αυτά η ζύμη μας απορροφήσει παραπάνω αλεύρι από όσο πρέπει, θα της προσθέσουμε 1-2 κουταλιές γάλα.
Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια, τοποθετούμε επάνω την ζύμη και την πασπαλίζουμε ξανά με αλεύρι.
Χωρίς να «παιδεύουμε» πολύ την ζύμη, την ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό, διαμ. 25 εκατοστών.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε 8 τρίγωνα.
Τοποθετούμε ένα ένα τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ελαφρά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 15-20 λεπτά (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Απολαμβάνουμε τα νόστιμα και αφράτα scones μας!
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ.(eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.