Tuesday, 19 April 2016

Τάρτα με μανιτάρια και τυρί κρέμα


Έχω ξαναπεί, ότι από το πασχαλινό μας τραπέζι μια πίτα ή μια τάρτα δεν λείπει ποτέ!
Σε αντίθεση με πολλές καλονοικοκυράδες που την ημέρα αυτή ετοιμάζουν περίτεχνες πίτες και τάρτες, εγώ εκείνη την ημέρα έχω τόσες δουλειές, που συνήθως επιλέγω μια πίτα που ούτε δύσκολη να είναι, ούτε κόπο να θέλει, ούτε πολύ χρόνο.
Αυτό που δεν διαπραγματεύομαι όμως, είναι η νοστιμιά της!
Κάτι σαν την απίστευτα εύκολη και πολύ νόστιμη σημερινή τάρτα!
Μια τάρτα «αφρός»!!!!
Πιπερίτσες, μανιτάρια, τυρί κρέμα, τα αγαπημένα μας κίτρινα τυριά, και έτοιμη στο λεπτό η λαχταριστή τάρτα μας!
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα την ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 έτοιμο φύλλο για τάρτες (στα ψυγεία των Σ/Μ)
250 γρ. άσπρα μανιτάρια
1 μεγάλη (ή 2 μικρότερες) πράσινη πιπεριά
1 μεγαλούτσικο ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. Φιλαδέλφεια)
220 γρ. τριμμένα κίτρινα μαλακά τυριά
2 μεγάλα αυγά (ή 3 μικρότερα)
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγο πιπεράκι
ελαιόλαδο + 1 κουταλιά βούτυρο
Επιπλέον
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ
Στην πράξη:
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε φετάκια, και την πιπεριά σε λωριδίτσες.
Σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και την 1 κουταλιά βούτυρο. Το βούτυρο να είναι κρύο, από το ψυγείο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια για 4 λεπτά, ως να μαλακώσουν αρκετά.
Απομακρύνουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη, να κρυώσει λίγο το περιεχόμενό του.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα.
Κατόπιν προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά και λίγο πιπεράκι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα το περιεχόμενο του τηγανιού, το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε το μεγάλο μας πυρέξ και στρώνουμε στην βάση του το φύλλο τάρτας, φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα του πυρέξ.
Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο τάρτας το περιεχόμενο του μπολ.
Γυρίζουμε προς τα μέσα όση ζύμη περισσεύει από τα πλάγια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Αφού βγάλουμε την τάρτα από τον φούρνο, την αφήνουμε λίγα λεπτά να «ανασάνει» και κατόπιν την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...