Monday 4 April 2016

Φασόλια με μπέικον


Μην μπερδέψετε το φαγάκι αυτό με την αγαπημένη φασολάδα, δεν έχουν την παραμικρή σχέση μεταξύ τους.
Τελείως διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος, μα και τελείως διαφορετικές γεύσεις.
Τα φασόλια μαγειρεύονται μόνα τους, και η σάλτσα ετοιμάζεται ξεχωριστά.
Κατόπιν ενώνονται και τα δύο για μερικά λεπτά, ίσα να μελώσει η σαλτσούλα και να μας δώσει ένα πικάντικο φαγάκι, λίγο καυτερούτσικο και απίστευτα νόστιμο!
Όσοι νηστεύετε αυτές τις μέρες μπορείτε να παραλείψετε το μπέικον, μα δοκιμάστε το μετά την νηστεία και με το μπέικον, θα το λατρέψετε!!!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
500 γρ. φασόλια μικρά
1 κύβο βοδινού (ή λαχανικών)
λίγο αλάτι
Για την σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
10-12 φέτες μπέικον
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 φλιτζανάκι κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι μπούκοβο
5-6 σταγόνες ταμπάσκο
300 ml ζωμό λαχανικών (ή 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 300 ml καυτό νερό)
Στην πράξη:
Βάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε νερό να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε μπόλικο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 κύβο βοδινού ή λαχανικών και λίγο αλάτι.
Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μπόλικο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια και την πιπεριά κομμένη σε λωριδίτσες.
Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ως το μπέικον να μαλακώσει και να αρχίσει να κριτσανίζει.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.
Χτυπάμε τα ντοματάκια στο μούλτι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε ακόμα τον πελτέ, το μπούκοβο, το ταμπάσκο, την ζάχαρη και τον ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
Αδειάζουμε τα φασόλια σε καθαρή κατσαρόλα και πάνω από αυτά αδειάζουμε την σάλτσα από το τηγάνι. Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά από την σάλτσα.
Κατόπιν τα βάζουμε όλα μαζί να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, μέχρι να μελώσει η σαλτσούλα τους.
Σερβίρουμε παρέα με φρέσκο ψωμάκι και φετούλα.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...