Thursday, 7 April 2016
Πατάτες φούρνου με μουστάρδα, μέλι και εστραγκόν
Πατατούλες που είναι σκέτο λουκουμάκι!
Μελωμένες, μυρωδάτες, απίστευτα γευστικές!
Ιδανικές για να συνοδεύσουν τα κρεατικά σας, αλλά και σκέτες …. πιστέψτε με ….. τρώγονται μετά μανίας!!!
Πάμε να τις μαγειρέψουμε!
Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό πατάτες baby (όχι κατεψυγμένες)
μισό φλιτζάνι λάδι
1 γεμάτο κουταλάκι μέλι
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι εστραγκόν
λίγο πιπεράκι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό, για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το εστραγκόν.
Αραδιάζουμε τις πατατούλες σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα.
Τις πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και ρίχνουμε λίγο λαδάκι ακόμα.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για μισή ωρίτσα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμα, να πάρουν χρώμα οι πατατούλες μας.
Σ’ εμάς όπως βλέπετε συνόδευσαν το ψητό μας, αλλά όπως είπα και σκέτες ακόμα, μαζί με μια σαλάτα, είναι υπέροχες!
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.