Thursday, 30 May 2013

Μίνι μιλφέιγ


Επειδή ως γνωστόν είμαι λάτρης του πολύ εύκολου και συγχρόνως νόστιμου, θα σας πω πως φτιάχνω αυτά τα νόστιμα μιλφεϊγάκια.
Θέλουν ελάχιστο χρόνο να ετοιμαστούν και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους σε ξαφνικές επισκέψεις και σε ακατάλληλης ώρας υπογλυκαιμίες!!!!

Θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτας (βγάζει 20 κομμάτια)
10 φράουλες
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
μισή μπανάνα
1 σοκολάτα κουβερτούρα
Για την κρέμα
500 γραμ. γάλα
100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γραμ. κορνφλάουρ
3 κρόκους αυγών
1 αυγό
1 βανίλια
Για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα
Ας τα φτιάξουμε:
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου, το οποίο προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος!
Χαράζουμε τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι ή με το ρολό κοπής της πίτσας.
Τρυπάμε κάθε τετράγωνο που δημιουργείται με το πιρούνι.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η σφολιάτα.

Ενώ ψήνεται το φύλλο ετοιμάζουμε την γέμιση.
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κυβάκια και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με την ζάχαρη και τις ραντίζουμε με το κονιάκ.
Κόβουμε την μπανάνα σε κυβάκια
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ετοιμάζουμε και την κρέμα.
Σ ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός, το αυγό, τους κρόκους και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και λίγο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την βανίλια να ζεσταθεί Μόλις το γάλα ζεσταθεί (όχι να βράσει) ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει.
Χωρίζουμε την κρέμα σε δυο μέρη.
Την μισή κρέμα την ανακατεύουμε με τις φράουλες.
Την άλλη μισή την ανακατεύουμε με τις μπανάνες και την λιωμένη σοκολάτα.
Όταν είναι έτοιμη η σφολιάτα, ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει.
Έπειτα με ένα μαχαίρι ανοίγουμε στην μέση κάθε τετραγωνάκι που έχει δημιουργηθεί και με ένα κουτάλι βάζουμε την γέμιση στο κάτω μέρος και σκεπάζουμε με το επάνω.
Τα μισά τα γεμίζουμε με την άσπρη γέμιση και τα υπόλοιπα με την μαύρη!!!
Τέλος πασπαλίζουμε τα μιλφεϊγάκια μας με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Τα μιλφεϊγάκια είναι σίγουρα πιο νόστιμα την ίδια μέρα, γιατί την επόμενη το φύλλο δεν είναι το ίδιο τραγανό. Γι αυτό καλύτερα να φτιάξουμε όσα πρόκειται να καταναλώσουμε την ίδια μέρα.
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

38 comments:

gwgoyla said...

Δεν εχω λογια....φανταστικα!!!
Μπραβο Βασια...καλη σου μερα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασάκι μου εγώ που τα δοκίμασα από τα χεράκια σου, έχω να πω τα καλυτερότερα βεβαίως!
Γλυκές μπουκίτσες πειρασμός!!!!
Φιλιά πολλά πολλά!

Dimiourgia Epikinonia said...

Καλημέρα σας κυρίες μου:
Μαρία Β.
ΕΛΕΝΑ
Αμαλία
Βάσια Β.
Μέτη
Ειρήνη Ε.
Εύα Ζ.
Ελένη Κ.
Βιβή
Ρένα Β.
Κάλλια
Καλό καλοκαίρι ένα μεγάλο μπράβο σας
αξίζει και θερμά συγχαρητήρια για της καλλιτεχνικές σας δημιουργίες που
διαβάζουμε και βλέπουμε...και δεν μπορούμε να...γευτούμε!!!!
Παύλος ο καλός ο μαθητής.......

syros2js said...

Μπορώ να έχω 3-4? (Επειδή είναι μίνι, καλέ!!!)
;-)
Μάκια-μάκια!!!

SpIrToKoYto said...

Βασάκι μου,
επειδή και εγώ τα έχω δοκιμάσει και έχω να πω επίσης τα καλυτερότερα,βουτάω 5-6-7 ( μίνι είναι άλλωστε ) και πάω να τα σερβίρω εκτός από Το Πιάτο της Ημέρας και στο Cafe' μας...

Μιλ μερσί και μιλ φέιγ,φιλιά και καλημέρες σε όλες σας...-:)))

SPYRIDOULA said...

Φαίνονται απίθανα!Μου άρεσε πολύ και η προσθήκη φράουλας,σοκολάτας και μπανάνας στη γέμιση!Φιλάκια πολλά!

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Οι άλλες τα δοκίμασαν και εδώ τίποτα;
Απαράδεκτο! Παίρνω και φεύγω...

Φιλιά σε όλα τα κορίτσια μου!

Kate'sCakeBox said...

Συγχαρητήρια στη Βάσια για την τούρμπο συνταγή της!!τα κατάφερες Βάσια μου με τον αλαλυτικό τρόπο που μας τα παρουσίασες να θέλουμε να τα φτίαξουμε άμεσα..ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ...Ευχαριστώ κορισάκι μου μέσα απο την καρδιά μου για τα θερμά σχόλιά σου στο μπλόγκ μου!Χάρηκα πολύ που σου άρεσε η πέτρινη πόλη μου!!φιλάκια πολλά πολλά!!

Selcouth said...

Δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά κάτι μου λέει ότι θα γίνει πολύ σύντομα! Φαίνονται αρκετά εύκολα, οπότε λέω να κάτσω να τα φτιάξω! Γεια στα χέρια σου Βάσια μου!
Καλό μεσημέρι!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Αχ, λιώνω γι' αυτό το γλυκό!!!

Beauty Follower said...

Μα τι απολαυτικές μπουκίτσες ειναι αυτές που βλέπω!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Vasia b. said...

Γωγούλα μου σ' ευχαριστώ...είναι πανεύκολα!!!!
Καλό σου απόγευμα!!!!

Vasia b. said...

Ελενάκι μου ...το ποιο σημαντικό είναι πως γίνονται εύκολα και γρήγορα!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!!

Vasia b. said...

Παύλο, σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!!
Να έχεις ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι!!!!

Ερμιόνη said...

Θεσπέσια πραγματικά!
Και πολύ μου αρέσει η ιδέα της φραουλένιας και μπανανοσοκολατένιας κρέμας!

Vasia b. said...

Syros2js ,επειδή είναι μίνι φτιάξαμε πολλά...γι΄αυτό μπορείς να έχεις όσα θέλεις κι αν τελειώσουν εύκολα θα φτιάξουμε κι άλλα!!!!!
Φιλιά!!!!

Vasia b. said...

Βιβίκα μου μιλ μερσι και μιλ φέιγ ευχαριστώ !!!!!Πάρε..... πάρε όσα θες,πρέπει να φαγωθούν όλα σήμερα...αύριο δεν θα είναι το ίδιο νόστιμα!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!

Vasia b. said...

Σπυριδούλα μου,η προσθήκη φρούτων και σοκολάτας απογειώνει ιδιαίτερα την γεύση τους!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!

Vasia b. said...

Αντιγόνη μου, εσύ θα πάρεις τα περισσότερα λοιπόν για να σε αποζημιώσουμε!!!χαχα!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Vasia b. said...

Kate'sCakeBox ,σ΄ευχαριστώ πολύ!!! Να τα φτιάξετε γιατί είναι πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα!!!!
Φιλιά!!!!

Vasia b. said...

Selcouth μου. αν τα φτιάξεις μια φορά, μετά θα θες να τα φτιάχνεις συνέχεια..γιατί είναι πολύ εύκολα!!!
Καλό σου απόγευμα!!Φιλιά!!

Vasia b. said...

Ευγενία μου , είναι πανεύκολο να το φτιάξεις αφού σου αρέσει τόσο πολύ!!
Καλό σου απόγευμα!!!

Vasia b. said...

Beauty Follower,που να τις δοκιμάσεις κιόλας..είναι δροσερές και πολύ νόστιμες!!!
Καλό σου απόγευμα!!!!

Vasia b. said...

Ερμιόνη μου,η προσθήκη φράουλας και μπανανοσοκολάτας πραγματικά τους πηγαίνει πολύ!!!!
Καλό σου απόγευμα!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Βάσια μου φαίνονται σούπερ!!!Μη νομίζεις πως θα φύγω με άδεια χέρια, θέλω και γω να τα δοκιμάσω γιαυτό και παίρνω 2-3 και φιλώ!!!!

Vasia b. said...

Ελένη μου είναι ότι πιο εύκολο έχω φτιάξει!!!!Να πάρεις όσα θες!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Maria B. said...

Ξέρεις τι θα γίνει άμα πω τώρα και εγώ ότι τα δοκίμασα ?? θα με δείρουν οι υπόλοιποι φίλοι !!!!! χαχαχα!!!!
Οντως Βασάκι μου ήταν απίστευτα, όπως τα μπουγατσίνια που είναι τοπ τοπ τοπ τοπ !!!!!

γεια στα χεράκια σου με τις νοστιμιες σου !!!!

Pepi said...

Αγαπημένο γλυκό!
Εχω δοκιμάσει μερικά από αυτά που προτείνετε και γίνονται όλα πολύ νόστιμα! Να'στε καλά ! Φιλάκια!

DIMI said...

Βάσια μου,τό γλυκάκι σου,σκέτη κόλαση!!Νόστιμο καί πολύ εύκολα νά γίνουν!!Θά δοκιμαστεί πολύ σύντομα!!Καλό βράδυ!!Φιλιά!

κορδονέτο said...

Ωραιότατα φαίνονται και πολύ εύκολα! Καλό βράδυ!

Εφη said...

Το αγαπημένο μου κρεμογλυκάκι! Τέλειο Βάσια μου!! Φιλιά!

Neli said...

Αν και δεν ειναι στα γλυκα που με ενθουσιάζει το μιλφειγ εν τούτοις φαίνονται πολυ νοστιμα και ορεκτικά αυτα τα συγκεκριμένα,θα ηθελαν α δοκιμαζα ,καλο βράδυ φιλιά.

Vasia b. said...

Μαράκι μου γλυκό.... μα εσύ είσαι η γευσιγνώστης μου.... δεν γίνεται να μην τα δοκιμάσεις!!!!!!!!χιχι!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!!

Vasia b. said...

Pepi μου, αφού τα έχεις δοκιμάσει και ξέρεις πόσο νόστιμα είναι, καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν φτάνουν όσα και να φτιάξεις γιατί εξαφανίζονται γρήγορα!!!
Φιλάκια!!!!

Vasia b. said...

Dimi μου,πράγματι πολύ εύκολα γίνονται...αν τα φτιάξεις μια φορά μετά τα φτιάχνεις συνέχεια!!!
Φιλάκια!!!!

Vasia b. said...

Κορδονέτο,ακριβώς όπως τα λες και ωραία και εύκολα !!
Καλό σου απόγευμα!!!!

Vasia b. said...

Εφη μου,είναι και για μένα το αγαπημένο μου "δυστυχώς" γιατί δεν σταματώ ποτέ στο ένα......
Φιλιά πολλά!!!

Vasia b. said...

Νέλη μου είναι εξαιρετικά για κέρασμα της τελευταίας στιγμής.....Να τα δοκιμάσεις είναι λίγο διαφορετικά από το κλασσικό μιλφέιγ και ίσως σου αρέσουν!!!!
Φιλιά!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...