Wednesday 30 October 2013

Apple Orange Pie


Μηλόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού!!!!
Η μηλόπιτα αυτή είναι η αγαπημένη μας!
Την έχω φτιάξει και ξαναφτιάξει, και ποτέ δεν την βαριόμαστε.
Με χειροποίητη ζύμη και με μια γέμιση που μοσχοβολάει.
Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε με την νοστιμιά της!
Πάμε να σας πω πως την φτιάχνουμε!

Θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη :
2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισή κούπα τσαγιού κορν φλάουρ
1 ¼ κούπες τσαγιού μαργαρίνη (παγωμένη από το ψυγείο)
1 βανίλια
3 κουταλιές νερό παγωμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
5 μήλα μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
χυμός από μισό πορτοκάλι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
3 κουταλιές κορν φλάουρ
¾ κούπας τσαγιού ζάχαρη
μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
μια πρέζα γαρύφαλλο
Επιπλέον
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για επάλειψη
Στην πράξη:
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την μαργαρίνη, το αλάτι, την βανίλια, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε, ώσπου να κάνουμε το μείγμα ψίχουλα.
Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε το μείγμα με το χέρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Το ένα μέρος θα αποτελεί τα 2/3 της ζύμης και το άλλο το 1/3.
Πλάθουμε τα 2 κομμάτια σε μπαλίτσες.
Βάζουμε τις 2 μπαλίτσες της ζύμης για 20 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξουν.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε απαλά.
Βγάζουμε τη μπαλίτσα με τα 2/3 της ζύμης από το ψυγείο.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο με ένα πλάστη, ώστε να καλύψει την βάση και τα πλαϊνά της ταρτιέρα μας.
Τοποθετούμε τη ζύμη στη ταρτιέρα.
Απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα πάνω από τη ζύμη.
Βγάζουμε από το ψυγείο την υπόλοιπη ζύμη και ανοίγουμε επίσης φύλλο, έτσι ώστε να καλύψει την γέμιση στην ταρτιέρα.
Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τα περισσεύματα της ζύμης και καλύπτουμε την γέμιση.
Με τα περισσεύματα της ζύμης, μπορούμε να κόψουμε με κουπ πατ σχέδια, και να διακοσμήσουμε την επιφάνεια της πίτας μας.
Χαράσσουμε ακτινωτά το πάνω φύλλο της ζύμης, ώστε να ψηθεί και στο εσωτερικό της η πίτα μας.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό χτυπημένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 190 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου.
Αν δούμε ότι πάει να μας πάρει χρώμα νωρίς, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά και μετά το αφαιρούμε συνεχίζοντας το ψήσιμο.
Αφήνουμε την πίτα μας να κρυώσει λίγο και κατόπιν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ.

20 comments:

mia maria said...

Ήρθα πρώτη και παίρνω το μεγαλύτερο κομμάτι, χαχα!
Πολύ νόστιμη η μηλόπιτα σου, και πολύ μυρωδάτη!

Ερμιόνη said...

Καλημέρα!
Με την προσθήκη πορτοκαλιού η μηλόπιτα θα είναι υπέροχη!
Πολύ μου αρέσει το ροδοψημένο φύλλο και η επιμέλεια με την οποία την έχεις διακοσμήσει!
Φιλιά Ελενάκι!

Tante Kiki said...

Κι εγώ δεύτερη ...άρα έχει και για μένα! Ελένη, ζωγράφισες!!!!!!!! Αυτή η μηλόπιτα είναι υπέροχη!!!!!
Φιλάκια!

linaaaap said...

Φαίνεται απλά υπέροχη! Θα τη δοκιμάσω σύντομα!

Notoula said...

Αχ πόσο μυρωδάτη! Θα είναι και πολύ νόστιμη. Κατοχυρώνεται!!!!

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ said...

φτου, και εχθες εκανα μια μηλοπιτα-αποτυχια!!!θα δοκιμασω την δικη σου συνταγη που φαινεται σουπερ!φιλαι πολλα!

SpIrToKoYto said...

Υπέροχο δέσιμο υλικών Ελενάκι μου...
Καλά...για το σέρβις δεν έχω - για άλλη μιά φορά - λόγια...!!!

Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))

Lenia said...

πολύ πρωτότυπη μηλόπιτα!Γεια στα χέρια σου!Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου η γεμάτη αρώματα λαχταριστή μηλόπιτά σου, είναι σκέτη ζωγραφιά!!
Αψογη η παρουσίασή σου, όπως πάντα και το σερβίρισμά σου πάντα εξαιρετικό!
Πολλά φιλιά!

DIMI said...

Καταπληκτική η μηλόπιτά σου Ελένη μου!!!Πρωτότυπη συνταγή!!!Συνδύασες τόσο ωραία τίς γεύσεις μήλου,πορτοκάλι!!!Αλλά καί η ζύμη σου υπέροχη!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!

Selcouth said...

Αχ βρε Ελένη μου, λίγη από την καλλιτεχνία σου να είχα! Τί ωραία μηλόπιτα, τί παρουσίαση! Γεια στα χέρια σου! Όμορφη και πρωτότυπη! Mηλόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού, αυτά είναι! :) :)
Πολλά φιλιά! Καλό απόγευμα!

Unknown said...

Ελενάκι εξαιρετική η μηλόπιτα και πραγματικά σκέτη ζωγραφιά...Το ντεκόρ δε όλα τα λεφτά...
Φιλάκια πολλά...

syros2js said...

Τέτοια ώρα που ήρθα, ελπίζω να έμεινε και 'μένα κάτι, ε????!!!
;-)
Γλυκά φιλάκια!!! Πολλάάάάά!!!

Vasia b. said...

Ως λάτρης της μηλόπιτας μπορώ να πω ότι κατενθουσιάστηκα με την ανάμειξη πορτοκαλιού στην γέμιση!!!!
Υπέροχη Ελένη μου κι όπως πάντα άψογη η παρουσίαση σου!!!!!
Φιλιά πολλά!!!!

Chrisi said...

Φοβερή μηλόπιτα,και όμορφη και μυρωδατη με το πορτοκαλι και τα άλλα υλικά,σιγουρα θα είναι και πολύ νοστιμη,μπράβο,πολυ μου άρεσε,καλο βραδυ,φιλια.

Ξανθή said...

Πολύ μυρωδάτη!!
Καλό βράδυ.

Mary said...

Είχα κι εγώ μια ελπίδα ότι δεν τρώγεται... Σαν διακοσμητικό μου φαινόταν με τα ωραία της ζυμαρένια στολίδια και τη γυαλιστερή όψη της...
Είναι υπέροχη σαν εμφάνιση και σίγουρα πεντανόστιμη! Γεια στα χεράκια σου Ελενάκι!

Φιλάκια πολλά!!!

Maria B. said...

τι θα σε κάνουμε εσενα Λενάκι μου με τις ωραίες σου προτάσεις ε? για πες μου ??? η νοστιμια της μαλλον είναι αδιαπραγματευτη όπως και η παρουσία της !!!

γεια στα χεράκια σου μικρό μας !!!

φιλια πολλά πολλά

Ειρήνη Ε. said...

Η κατάλληλη συνταγή, στην κατάλληλη εποχή. Αγαπάμε τις μηλόπιτες και νομίζω ότι η μηλόπιτά σου, θα γίνει από τις αγαπημένες μας! Θα βάλω και λίγο παγωτάκι βανίλια από πάνω, θα γίνει χαμός, για το ποιος θα την πρωτοφάει!!
Καλό απόγευμα.

mookies said...

Υπέροχη η μηλόπιτά σου Ελένη. Πολύ μου άρεσε η προσθήκη του πορτοκαλιού και του ποτού στη γέμιση.
Φιλιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...