Friday, 25 October 2013

Kipferl al Cocco


Τα μπισκοτάκια που θα σας κεράσουμε σήμερα για να συνοδεύσουν το καφεδάκι σας, είναι πεντανόστιμα!!
Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Αυστρία την Ελβετία και την Γερμανία.
Στην συνηθέστερη εκδοχή τους είναι μπισκοτάκια βανίλιας.
Όμως όταν δοκίμασα την εκδοχή με την ινδική καρύδα, ενθουσιάστηκα πολύ περισσότερο!
Αυτήν την συνταγή θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας!

Τα υλικά μας:
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
1 κρόκο αυγού
1 τσιμπιά αλάτι
Για επάλειψη:
το ασπράδι από το αυγό που χρησιμοποιήσαμε στη ζύμη
Επιπλέον:
50-60 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
100 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός, ώστε να πετύχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και την ινδική καρύδα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, ώστε να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη πλαστική μεμβράνη, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά, ώστε να σφίξει.
Στην συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε ένα μπαστουνάκι 15 εκ. περίπου και το χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε 14-15 φετούλες.
Πλάθουμε κάθε φετούλα ζύμης σε μικρότερη μπαλίτσα και την ανοίγουμε σε κορδονάκι 7-8εκ δίνοντάς της το σχήμα των κρουασάν.
Επαναλαμβάνουμε για όλα τα κομμάτια της ζύμης την ίδια διαδικασία.
Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Με ένα πινέλο, τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15-18 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν λίγο.
Έπειτα παίρνουμε ένα ένα , βουτάμε τις άκρες τους στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και στη συνέχεια στην ινδική καρύδα.
Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ώστε να στεγνώσει η σοκολάτα.
Μετά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε με το αγαπημένο μας ρόφημα ή χυμό.
Η παραπάνω δόση δίνει 14-15 λαχταριστά μπισκοτάκια!
Καλή επιτυχία!!!

Θα θέλαμε με χαρά να σας ενημερώσουμε, ότι το blog μας απέκτησε κανάλι στο youtube, όπου θα ανεβάζουμε βιντεάκια κάποιων συνταγών μας, που ελπίζουμε να σας διευκολύνουν στην εκτέλεση των συνταγών.
Μπορείτε να δείτε τα 2 πρώτα μας βιντεάκια στις συνταγές μας Τορτελίνια σε φόρμα και
Μπιφτέκια κοτόπουλου.
Να δούμε και το σημερινό βιντεάκι?? Ελπίζω να σας αρέσει!
Ελένη Κ.

26 comments:

Notoula said...

Αχ τι ωραία τα μπισκότα. Θα τα δοκιμάσω γιατί είναι ότι πρέπει για καφεδάκι με φίλους! Τα βιντεάκια θα τα δω από το σπίτι με ηρεμία.
Φιλιά πολλά

Ερμιόνη said...

Καλημέρα Ελενάκι!
Όντως πολύ ωραία μπισκοτάκια, με καρύδα που είναι αγαπημένο υλικό!
Πολύ χρήσιμο το βιντεάκι, κατατοπιστικό και βοηθά πάρα πολύ!
Μπράβο σας κορίτσια, με γεια και με χαρά και με πολλές συνταγές το καινούριο κανάλι!
Φιλιά!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Μα τί όμορφα κι εντυπωσιακά που δείχνουν!! Και ναι, μου αρέσει η καρύδα ως εναλλακτικό υλικό!

Beauty Follower said...

Τι γευση της ινδικής καρύδας για καποιο λογο δεν την συμπαθησα ποτέ.
Παντως τα μπισκότα σου φαινονται πολύ ομορφα.

http://beautyfollower.blogspot.gr

Maria B. said...

Τι μου έκανες Λενάκι μου πρωϊ πρωϊ !!!! τι να πρωτοθαυμάσω ? την ανάρτηση? το βιντεάκι ?? την καρύδα που λατρεύω ??? αχ βαχ !!!!
και τι ωραία που τα έχεις φτιάξει !!!!! τι κρίμα βρε Λενάκι μου να είμαστε κοντά !!!! τι λιχουδιές θα με ταιζες !!!! χιχιχιχι

γεια στα χεράκια σου μικρούλι μας !!!


φιλια πολλά πολλά πολλά και καλό τριήμερο !!!

Mary said...

Καλημέραααααααααα!!!!!!!!!!
Ελενάκι είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!
Η παρουσίαση καταπληκτική και το κανάλι το επισκέπτομαι αμέσως! Στα αγαπημένα μου θα είναι φυσικά!

Πολλά φιλάκια!!!

niki nikoula said...

Τελεια η παρουσιαση και τα κουλουρακια νοστιμοτατα!καλημερα!!

Mary said...

Μα να ξεχάσω από τον ενθουσιασμό μου να πω τα καλορίζικα; Είμαι απαράδεκτη!
Σχόλια εκεί δε μπορώ να αφήσω γιατί δεν ξέρω τι και πως, μόνο χεράκι...χιχιχιχιιιιι!

Tante Kiki said...

Καλημέρα Ελένη μου!!! Υπέροχα τα κουλουράκια και πολύ βοηθητικό το βίντεο!!! Γεια στα χέρια σου!
Φιλάκια πολλά!

Olives Olive said...

Ελένη, πολύ ωραία κουλουράκια!!! με δυσκολεύει λίγο το όνομα τους, μόνο!!!:)Πολύ ωραίο το βιντεάκι και κατατοπιστικό!!! καλή συνέχεια στα βιντεάκια σας... Καλημέρα!!!

Vasia b. said...

Χάρμα οφθαλμών και γεύσης τα κουλουράκια σου σήμερα Ελένη μου!!!!!!
Το βιντεάκι δε,καταπληκτικό!!!!!!!!!
Συγχαρητήρια πολλά πολλά συγχαρητήρια!!!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!!

Pink Angel said...

Θέλω πολύ να τα φτιάξω... Να ρωτήσω όμως κάτι, λιωμένη άσπρη σοκολάτα και ινδική καρύδα πού θα βρω??
Ευχαριστώ πολύ! :)

Helen Gr said...

Αν τα είχα θα τα τσάκιζα, χωρίς να μ' ενδιαφέρει η δύσκολη προφορά τους!
Εξαιρετικά και άκρως λαχταριστά! Εύγε!
Φιλάκια

DIMI said...

Πράγματι πολύ λαχταριστά τά κουλουράκια σου Ελένη!!!Ωραίο βίντεο!!Καλό τριήμερο!!!

homemade said...

εξαιρετικά θα πω......τα σέβη μου

Selcouth said...

Κρίμα που δεν μπορώ να φάω καρύδα, αλλά θα βρω τη συνταγή με βανίλια και θα τα τσακίσω!
Και βιντεάκια;;;; Τώρα είμαι στη δουλειά, όταν θα πάω σπίτι θέλω πολύ να δω αυτό με τα τορτελίνια σε φόρμα.
Πολλά φιλιά Ελένη μου! Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Anonymous said...

ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, είναι έξι και είκοσι περίπου το απόγευμα και εγώ πίνω ένα καφεδάκι, καθισμένη μπροστά στην οθόνη, θαυμάζοντας αυτά τα εξαίσια μπισκοτάκια! Και αναρωτιέμαι: γιατί να μην έχω τρία τέσσερα σε ένα πιατάκι, να συνοδεύουν το καφεδάκι;; Είδες ποιητικός οίστρος! Δεν φταίω εγώ!! Τα μπισκοτάκια σου φταίνε! Στείλε μερικά, γιατί χανόμαστε!!!
Καλό μας απόγευμα.

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου μια ζωγραφιά τα μπισκοτάκια σου!!!
Πανέμορφα και σίγουρα πεντανόστιμα!!
Ζωγράφισες για μιαν ακόμη φορά, πολλάα πολλά μπράβο σου!
Και το βιντεάκι σου εξαιρετικό!!

Να απαντήσω στην φίλη Pink Angel, ότι ινδική καρύδα θα βρει σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετς, στα ράφια με τους ξηρούς καρπούς.
Και λευκή σοκολάτα θα βρει σε αρκετά σούπερ μάρκετς.
Θα την λιώσει σε μπεν μαρί, ώστε να γίνει ρευστή, κι εκεί θα βουτήξει τα μπισκοτάκια της, όπως περιγράφει η Ελένη.

Φιλιά σε όλους, καλό τριήμερο!

Χρυσούλα said...

MΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ!!
Και τα βουτύματα με τη καρύδα θα τα φτιάξω γιατί λατρεύω την καρύδα!
Καλή αρχή στα βίντεο!

Pink Angel said...

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!! :D
Καλό τριήμερο!!!!!

Neli said...

Καταπληκτικα φαινονται μονο που οπως εχω πει πολλακις αντιπαθω την καρυδα,ομως αν τα δοκιμασω να τα φτιαξω θα βρω κατι αλλο να βαλω ,τελεια φαινονται ,φιλια και καλο βραδυ.

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ said...

τρελαινομαι για καρυδα οποτε θα τα φτιαξω σιγουρα!!!τρεχω τωρα you tube να δω τα βιντεακια σας!!!φιλια πολλα!!!

Mari Beika said...

Ελένη πολύ νόστιμα μπισκότα μου φαίνονται και το βίντεο δεν το συζητώ πολύ ωραίο και κατατοπιστικό!!
Γεια στα χεράκια σου που κάνουν θαύματα!!
Φιλιά πολλά.

Martha said...

Πολύ ωραία και με πολύ γιορτινή εμφάνιση!!!

Roula T. said...

Φανταστικά Ελένη μου!!!!
Τρελαίνομαι για καρύδα.
Φιλάκια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...