Tuesday 1 October 2013

Μπιφτέκια κοτόπουλου


Ο κιμάς από κοτόπουλο δεν περιέχει λιπαρά, γι αυτό και τον προτιμώ πολλές φορές.
Στην σημερινή μου συνταγή τον έβαλα σε μπιφτεκάκια νόστιμα και ελαφριά, τα οποία όπως θα δείτε ετοιμάζονται πολύ εύκολα.
Μπορούμε αν προτιμάμε, να αντικαταστήσουμε τον κιμά κοτόπουλου με κιμά γαλοπούλας.
Και στις δύο περιπτώσεις θα πάρουμε πολύ νόστιμα μπιφτεκάκια, τα οποία μπορούμε να συνοδεύσουμε με μιαν σαλάτα ή ότι άλλο συνοδευτικό προτιμάμε, ή ακόμα και με μια από τις αγαπημένες μας σάλτσες.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Τα υλικά μας για 8-10 μπιφτέκια:
500 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ή ένα κουταλάκι αποξηραμένο
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
μισό κουταλάκι κύμινο
μισό κουταλάκι κουρκουμά
μισό κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Επιπλέον
λίγο λάδι για το πλάσιμο
Τι κάνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βρέχοντας τα χέρια μας σε λάδι, παίρνουμε ποσότητες από το μίγμα και πλάθουμε 8 ή 10 μπιφτέκια.
Το μίγμα είναι αρκετά μαλακό αλλά μη σας φοβίζει, το τελικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, και τα ψήνουμε ως να είναι έτοιμα.
Μπορούμε εναλλακτικά να τα ψήσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα απολαμβάνουμε ζεστά ζεστά!
Καλή επιτυχία, καλό μήνα σας εύχομαι!!!
Ελένη Κ.


Δείτε και το σχετικό βιντεάκι μας!

26 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Καλημέρα Ελενάκι μου, καλό μήνα!
Αυτά τα υγιεινά και πεντανόστιμα μπιφτεκάκια σου με ενθουσίασαν!
Εγώ κάνω κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου, ευκαιρία να δοκιμάσω τον κιμά και σε μπιφτεκάκια!
Και τι όμορφα που σου ψήθηκαν!!
Φιλιά πολλά!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Καλημέρα και καλό μήνα!!! Πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου κι ομολογώ ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κιμά κοτόπουλου. Ευκαιρία λοιπόν!

SpIrToKoYto said...

Καλημέρα κι από δω καλονοικοκυράδες μου...Καλό μήνα σε όλους...!!!
Τι ωραία κοτονοστιμιά μας έφτιαξες Ελενάκι μου...Εύκολο,πεντανόστιμο και υγιεινό το πιάτο σου...!!!

Καλό μήνα και φιλιά σε όλες σας...-:)))

Μαίρη (Ginger) said...

την Παρασκευη παω να παρω κουρκουμά. Ευχαριστώωωωωω <3

syros2js said...

Λατρεύω!!! Απλά!!!
;-)
Καλό μήνα, κούκλα μου!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

SPYRIDOULA said...

Υπέροχα!!! Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!!

Ξανθή said...

Καλό και νόστιμο μήνα σε όλη την παρέα!!

DIMI said...

Καλημέρα Ελένη!!!Καλό μήνα!!!Πεντανόστιμα πού ακούγονται καί φαίνονται τά μπιφτέκια σου !!!Θά τά δοκιμάσω μέ κιμά γαλοπούλας!!!
Φιλάκια!!!1

Selcouth said...

Μμμμ! Και με κοτόπουλο και με γαλοπούλα, τα μπιφτέκια αυτά θα είναι εξαιρετικά! Χρησιμοποιώ κιμά κοτόπουλου συνήθως και είναι ευκαιρία να δοκιμάσω και τη δική σου συνταγή. Πεντανόστιμα φαίνονται Ελένη μου!
Πολλά πολλά φιλάκια! Να έχεις έναν υπέροχο Οκτώβρη!

Ερμιόνη said...

Αγαπημένη επιλογή για το καθημερινό μας φαγάκι!
Είναι εύκολο και νόστιμο και νομίζω ότι δύσκολα αφήνει κάποιον ανικανοποίητο!
Μου αρέσουν πολύ τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησες!
Φιλιά πολλά!

gwgw said...

Αρκετα υγιεινο φαγητο τα μπιφτεκια κοτοπουλου με μια σαλατα για συνοδευτικο σουπερ θα ειναι..
Καλο μηνα Ελενη,φιλια!!!

Vita said...

Κάνω δίαιτα αυτή την εποχή κι έχω αντικαταστήσει τον κιμά σε όλες σχεδόν τις συνταγές με κιμά κοτόπουλου. Πραγματικά είναι ελαφρά και νόστιμα τα μπιφτεκάκια με κιμά κοτόπουλου!

Unknown said...

Ελενάκι υπέροχα τα μπιφτεκάκια σου...και οι φωτογραφίες που έχεις βγάλει τα δείχνουν εντελώς ζουμπουρλούδικα...τρέχουν τα σάλια μου..Καλό μήνα και φιλάκια...

κυκλάμινο said...

Τέλεια μοιάζουν και έχω και κάτι πείνες. Καλό μήνα Φιλάκια

Ειρήνη Ε. said...

Ελενάκι, τα μπιφτεκάκια σου, είναι χάρμα οφθαλμών, αλλά σίγουρα και γεύσεως!!! Ότι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα, μαζί με μια σαλατούλα. Πλήρες και θρεπτικό!!
Καλό μας μήνα.

Vasia b. said...

Υπέροχα και πολύ δελεαστικά τα κοτομπιφτεκάκια σου Ελενάκι μου!!!!!
Πάντα ήθελα μια νόστιμή συνταγή για μπιφτεκάκια κοτόπουλου και γι΄αυτό θα την φτιάξω άμεσα!!!!
Καλό μήνα με πολλά φιλιά!!!!

Roula Tofea said...

Φαντάστικά σου έγιναν Ελένη μου!!!
Φιλιά, καλό μήνα.

Chrisi said...

Φοβερά φαίνονται ,αφράτα και καλοψημένα,μου αρέσουν περισσότερο τα μπιφτεκια με κοτοπουλο παρά με μοσχάρι,θα τα δοκιμασω αυτά,φιλια καλο μηνα και καλο βραδυ.

Kate'sCakeBox said...

Καλό μήνα Ελενάκι μου..κόντρα στο μαύρο και στο γκρίζο..και με χαμόγελο!!τα μπιφτέκια κοτόπουλου με τ'αρώματα φαντάζουν καταπληκτικά,κι αν κρίνω απο τα συστατικά της γέμισης θα είναι φανταστικά σε γεύση..φιλάκια άπειρα κοριτσάκι μου..

Magia da Inês said...

°º✿♫♫° ·.
Com esses temperos: salsa, tomilho, cominho, açafrão e azeite, só pode ficar muito bom!!! Hummmmm!!!

Beijinhos do Brasil. °º✿♫
¸.•°♡♡° ·.

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ said...

μπιφτεκακι με κοτοπουλο ε;σιγουρα το προτιμω απ'την γαλοπουλα και σιγουρα θα τολμησω να κανω αν και οσες φορες εχω επιχειρησει μου βγαινει στεγνο και αδιαφορο.θα κανω την συνταγη σου και θα σου γραψω σχολια.φιλια πολλα!

alexs said...

Νομίζω ότι για να γίνει ζουμερό το μπιφτέκι θέλει προσθήκη νερού στον κιμά (εγώ πάντα βάζω στα κλασσικά μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά)ή μια ντομάτα στο multi

ΕΛΕΝΑ said...

Alexs θα σου απαντήσει η Ελένη, αλλά να σου πω κι εγώ την γνώμη μου.
Ο κιμάς από κοτόπουλο, τον οποίον χρησιμοποιώ πολύ συχνά, δεν έχει καμία σχέση με τον μοσχαρίσιο κιμά.
Είναι πολύ πιο "υδαρής" και λιγότερο σφιχτός.
Αν παρατηρησεις την συνταγή της, θα δεις ότι δεν έχει προσθέσει καθόλου ψωμί ή φρυγανιά.
Θεωρώ ότι προσθέτοντας νερό ή ντομάτα, δεν θα μπορούσε με τίποτα να πλάσει τα μπιφτέκια, θα διαλυόταν το μείγμα.
Αντίθετα όπως βλέπεις στην φωτό, τα μπιφτεκάκια της φαίνονται ζουμερά, ζουμερά και καλοψημένα!
Καλό σου μεσημέρι!

Eleni said...

@ Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα όμορφα σχόλιά σας, χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε η συνταγή μου!!!
Φιλιά πολλά σε όλους!!!!!

@Alexs
Ακριβώς την ίδια απάντηση με της ΕΛΕΝΑΣ παραπάνω θα σου έδινα και γω, με κάλυψε πλήρως!
Αν στο κιμά κοτόπουλου προσθέσεις ντομάτα ή νερό, πρώτον δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να τα πλάσεις γιατί το μίγμα είναι ήδη πάρα πολύ μαλακό απο μόνο του,(δε περιέχει καθόλου ψωμί ή φρυγανιά) και χρειάζεται να περάσεις με λίγο λάδι τα χέρια σου διότι κολλάει αρκετά.Δεύτερον μπορείς να φανταστείς φυσικά πως στο φούρνο ή στο τηγάνι για ψήσιμο τι έχει να γίνει... θα βγουν πάρα πολλά υγρά και θα σου διαλυθούν!
Σε ευχαριστούμε πολύ!

Silena said...

Λατρεύω τα κοτομπιφτέκια και τα δικά σου Ελένη μου έγιναν καταπληκτικά και ωραιοψημένα!!!!! Καλοφάγωτα!!!!
Καλό μήνα! Φιλιά!

Mary said...

Ελενάκι μου, κοτοπουλίσιο κιμά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά φαίνονται υπέροχα και ζουμερά τα μπιφτέκια σου!

Γεια στα χεράκια σου, σε φιλώ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...