Monday, 7 October 2013
Κρουασανάκια με κακάο
Υπέροχα και απολαυστικά κρουασανάκια, τι καλύτερο για να συνοδέψουμε το καφεδάκι μας!
Τα κρουασανάκια αυτά εκτός από γευστικά, είναι πολύ όμορφα και οπτικά, με την διχρωμία που παρουσιάζουν.
Αυτή η διχρωμία προκύπτει από τον τρόπο που ενσωματώνουμε το κακάο στην σφολιάτα, και που δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκά, τα προτιμώ έτσι, εσείς όμως αν τα προτιμάτε πιο γλυκά, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Πάμε να σας πω πως θα τα φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτας
2 κουταλιές γεμάτες κακάο
3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
60γρ. βούτυρο αγελάδος
Επιπλέον:
αλεύρι Γ.Ο.Χ για το πασπάλισμα του φύλλου
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για επάλειψη
αμυγδαλάκι φιλέ (προαιρετικά)
Στην πράξη:
Αφήνουμε το φύλο σφολιάτας να ξεπαγώσει στην ψύξη. Θέλουμε η σφολιάτα μας να είναι κρύα, όχι όμως παγωμένη.
Κοσκινίζουμε το κακάο και το αναμειγνύουμε με την ζάχαρη άχνη.
Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβουμε σε μικρότερα κομματάκια.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια μεγάλη καθαρή επιφάνεια.
Τοποθετούμε στο μισό φύλλο τα κομματάκια του βουτύρου και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης άχνης- κακάο .
Κλείνουμε τη ζύμη σε φάκελο και την πιέζουμε με τον πλάστη.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, μέχρι να απορροφήσει η ζύμη το βούτυρο.
Για να μην μας κολλάει η ζύμη, πασπαλίζουμε κάθε φορά με αλεύρι.
Θέλει λίγο προσοχή το πλάσιμο, γι αυτό δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε πολύ την σφολιάτα.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι για να το δουλέψουμε και τοποθετούμε τα υπόλοιπα 3 στο ψυγείο, για να μην ζεσταίνεται η σφολιάτα.
Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο στρογγυλό ή ορθογώνιο, πάχους 0,3 χιλ. περίπου, και το κόβουμε σε τριγωνάκια, όπως κάνουμε για όλα τα κρουασάν.
Ρολάρουμε κάθε τριγωνάκι, και σχηματίζουμε τα κρουασανάκια.
Διπλώνουμε λιγάκι τις άκρες με κλίση προς τα μέσα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια της σφολιάτας.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε κάποιαν απόσταση μεταξύ τους, επειδή φουσκώνουν αρκετά.
Με ένα πινέλο τα αλείφουμε ένα ένα με το χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με αμυγδαλάκι φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το μέγεθός τους).
Γίνονται 20 περίπου λαχταριστά κρουασανάκια, ο αριθμός τους όμως εξαρτάται και από το μέγεθός τους.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!!!
Ελένη Κ.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
25 comments:
Καλημέρα καί καλή εβδομάδα Ελένη μου!!!Καταπληκτικά τά κρουασανάκια σου!!!Εύκολη καί νόστιμη συνταγή!!!
Φιλάκια!!!
Μμμμμμμμμμμ... Καταπληκτικά!
Έτσι γλυκιά να είναι η εβδομάδα σου Ελενάκι!
Φιλάκια!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! Φανταστικά τα κρουασανάκια σου!!! Φιλάκια πολλά!!!
Πώς χτυπάς έτσι κοριτσάκι μου ανελέητα...???....και το χειρότερο,δεν στέλνεις και ταπεράκι...
Καλημέρες,καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά σε όλες σας...:-)))
Τι όμορφα που είναι με τη διχρωμία τους!
Πόσο ωραία θα είναι για πρωινό! Μικροί και μεγάλοι θα τα χαρούν και θα τα τιμήσουν ιδιαιτέρως!
Καλή εβδομάδα!
Φιλιά!
ετσι μαλιστα αυτο ειναι ευχη για την καλλιτερη βδομαδα
Και όμορφα και εύγευστα! Για στείλε 5-6 κι από 'δω Ελένη μου! Κάτι μου λέει ότι δεν θα τα βγάλω τόσο όμορφα όπως τα βλέπω στις φωτογραφίες, αλλά εντάξει... Θα το προσπαθήσω!
Πολλά φιλιά και να έχεις μια γλυκιά και όμορφη εβδομάδα!
Βρε παιδιά, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω κρουασάν! Αλλά έτσι όπως τα βλέπω τα λιμπίζομαι!
Νοστιμουλικα, ετοιμα για φάγωμα!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Φαίνονται σαν κομψοτεχνήματα!
Λαχταριστά και καλοφτιαγμένα!
Μπράβο, Ελένη μου! Θα δοκιμαστούν!
Φιλάκια
°º °º✿✿
º✿
Bom demais, com cacau... maravilhoso!!!!
Bom início de semana semana!
Beijinhos.
Brasil
♫ ¸.•°♫♫♫
Πανέμορφα είναι και σίγουρα δεν υστερούν σε νοστιμιά!
Ποιος μπορει να αντισταθει σε 1,2,3..κρουασαν???εγω παντως οχι..τα λατρευω και τα δικα σου Ελενη πρεπει να ειναι πεντανοστιμα,γεια στα χερια σου.Καλο απογευμα και καλη εβδομαδα,φιλια!!!
Σκέτη απόλαυση!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά!!!
Αυτή η τεχνική της διχρωμίας με ξετρέλανε Ελένη μου!!!! Και εμφανίσιμα και πεντανόστιμα, ότι καλύτερο για πρωινό ή απογευματινό συνοδευτικό με το καφεδάκι!!!!
Καλή βδομάδα! Φιλιά!
Μμμμ, μου αρέσουν!! Διαφορετικά από τα συνηθισμένα μέσα στην απλότητά τους και ικανοποιούν φαντάζομαι την όρεξη για σοκολάτα χωρίς πολλές τύψεις. Σίγουρα ιδανικά για πρωινό (αρκεί να κρατηθείς και να μη φας κανένα ταψί βέβαια... :)
Καλή βδομάδα Ελένη, φιλιά!
Πω πω τι όμορφα! Μακάρι να είχα τώρα μερικά!
Καλή εβδομάδα σε όλα τα κορίτσια :)
Μπορώ να φανταστώ τα ματάκια των παιδιών μου... Υπέροχα! Α, και πιό έυκολα, γιατι πουλάνε το ζύμι έτοιμη στο LIDL.
Beso y café.
Καλή εβδομάδα,Ελένη!
Τι νοστιμιές,ποτέ δε λέμε όχι σε κρουασανάκια!
Εύκολα φαίνονται,αφού χρησιμοποιούμε έτοιμη σφολιάτα.
Φιλιά!
Φαίνονται νοστιμότατα και είναι και εύκολα! Ο,τι πρέπει για πρωινό ή για απογευματινό !!! Να'σαι καλα και να'χεις μια γλυκειά εβδομάδα!
Καλησπέρα Ελενάκι μου καλή βδομάδα να έχουμε..πολύ σούπερ πρόταση η σημερινή ανάρτηση για τους σοκολατόπληκτους!!τα κρουασανάκια φαίνονται πεντανόστιμα και μπαίνουν σε λίστα λόγω της ευκολίας τους!!ευχαριστούμε!!φιλάκια πολλά!
Εξαιρετικά κρουασανάκια που με κάνουν να τρέχουν τα σάλια μου...
Τα καταγράφω οπωσδήποτε Ελενάκι μου γιατί λατρεύω κρουασανάκια...
Φιλιά πολλά...
Μμμμμ! Κρουασανάκια σοκολάτας και εύκολα και γρήγορα και πολύ πολύ σοκολατένια!! Είναι να μην κρατήσουμε την συνταγή με τις αγαπημένες μας;; Αμέσως τώρα μάλιστα!
Καλή μας ημέρα.
Φιεναδίτσα μου τι να πω γι αυτά τα κρουασανάκια??
Τα είπαν όλα οι προλαλήσασες φίλες!!!
Υπέροχααααααααααααα!!!!
Γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά πολλά!
Τι φτιάχνουν Ελενάκι μου τα χεράκια σου τα χρυσά !!!! κρίμα που δεν είμαστε κοντά να περνούσα απο το σπίτι σου για καφεδάκι !!!!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ
Post a Comment