Tuesday, 22 October 2013

Κεφτέδες κοτόπουλου με cashews


Πριν μερικές μέρες η Ελένη μας μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή της για υπέροχα μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο.
Τον τελευταίο καιρό έχω εντάξει κι εγώ στην διατροφή μας τον κιμά από κοτόπουλο, και η αλήθεια είναι ότι μας έχει εκπλήξει ευχάριστα το πόσο νόστιμα φαγάκια μπορεί να μας δώσει.
Αυτό που θα ήθελα να πω στους φίλους που δεν τον έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα σε κάποιο φαγάκι τους, είναι ότι ο κιμάς από κοτόπουλο έχει τελείως διαφορετική «συμπεριφορά» στο μαγείρεμα, από τον μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά.
Είναι πολύ πιο μαλακός και πιο «κολλώδης», γι αυτό θέλει προσοχή στα υγρά που θα του προσθέσουμε.
Αν φτιάξουμε μπιφτέκια ή κεφτεδάκια, πιθανόν να μας δυσκολέψει λίγο στο πλάσιμο γιατί το μείγμα θα είναι αρκετά μαλακό, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα μας απογοητεύσει καθόλου.
Στην σημερινή μας συνταγή λοιπόν, κεφτεδάκια με κιμά από κοτόπουλο, μυρωδάτα, τραγανά και πεντανόστιμα.
Η έξτρα πινελιά νοστιμιάς, προήλθε από τα φιστικάκια cashews και το τυρί κρέμα που πρόσθεσα στον κιμά.
Παρέα με μια τηγανιά πατατούλες, είναι το φαγάκι που σας εγγυώμαι θα φτιάξετε και θα ξαναφτιάξετε!

Θα χρειαστούμε:
750 γρ. κιμά από κοτόπουλο
80 γρ. φιστίκια κάσιους
1 μικρό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή πράσινη πιπεριά
φυλλαράκια δυόσμου (τόσο δυόσμο, όσο σας αρέσει)
5-6 κλαράκια μαϊντανό
80 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κουταλιά ξύδι
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
αλάτι - πιπέρι
Επιπλέον
αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων
αρκετό ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Στην πράξη:
Βάζουμε στο μούλτι τα κάσιους, και τα χτυπάμε τόσο ώστε να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια, χωρίς να γίνουν σκόνη.
Αδειάζουμε το μούλτι και βάζουμε σ’ αυτό το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο, το γάλα και το ξύδι. Τα χτυπάμε όλα καλά, να γίνουν αλοιφή.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε στο μπολ το περιεχόμενο του μούλτι, τα κάσιους, αλάτι, πιπέρι και 1 αυγό.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και τέλος προσθέτουμε την γαλέτα και 3-4 κουταλιές νερό.
Πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος που θέλουμε, τους κυλάμε σε αλεύρι το οποίο έχουμε βάλει σε ένα πιάτο, τους τινάζουμε ελαφρά να φύγει η περίσσεια του αλευριού, και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, όπως τηγανίζουμε συνήθως τους κεφτέδες μας.
Όταν είναι έτοιμοι, τους ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.
Τους απολαμβάνουμε ζεστούς ζεστούς!
Καλή επιτυχία!

42 comments:

Ερμιόνη said...

Καλημέρα σας κυρία μου!
Έχεις δίκιο, ο κιμάς από κοτόπουλο είναι πιο αφράτος και πιο δύσκολος στον χειρισμό. Δίνει όμως πολύ νόστιμα πιάτα που αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλους.
Με έστειλες με την προσθήκη κάσιους! Πολύ ωραία έμπνευση!
Απορώ πώς και δεν έβαλες και μια τσιμπιά κάρι για τη γεύση!
Τα σημειώνω για δοκιμή!
Φιλιά πολλά!

Selcouth said...

Του έχω πάρει τον αέρα του κιμά κοτόπουλου, μιας και τον φτιάχνω συχνά! Οπότε πολύ χαίρομαι να διαβάζω τέτοιες συνταγές! Έλενά μου φαίνονται εξαιρετικοί οι κεφτέδες σου! Και κάσιους και τυράκι μέσα... Μμμμμμ!
Θα τους δοκιμάσω λίαν συντόμως!
Πολλά φιλάκια και να έχεις μια όμορφη μέρα!

peps said...

Με κάσιους??? Ωραία ιδέα!!!

SpIrToKoYto said...

Πώς καταφέρνεις να κάνεις γκουρμέ έναν απλό κιμά κοτόπουλου ,μόνο εσύ το ξέρεις...Φαίνονται καταπληκτικοί...!!!!!

Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))

Μαίρη (Ginger) said...

Κορίτσια παίζει αν δεν τους τηγανίσω και τους ψήσω? Αποφεύγω τα τηγάνια και τα συτατικά σ'αυτή τη συνταγή είναι αρκετά βαριά για να τα επιβαρύνω και με τηγάνισμα!

Anonymous said...

Τρελαίνομαι για κοτομπιφτέκι σε πίτα αλάδοτη με τζατζίκι και τηγανιτές πατατούλες!
Πεινάωωωωωωωω!!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε γιατί το μοσχαρίσιο κιμά δεν τον πολυπετυχαίνω και θέλω μια αλλαγή!! Φιλάκια.

Rena said...

μμμμμ!!!Ενδιαφέρων μου ακούγεται!!!!!
Φιλάκια!!!!!!

Ξανθή said...

Καλησπέρα Έλενα, μια φορά έκοψα μόνη μου κιμά κοτόπουλου και έφτιαξα κάτι, τα υλικά που χρησιμοποιείς πολύ μου αρέσουν θα δοκιμάσω, έχω κι εγώ την απορία αν ψήνονται.

DIMI said...

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή Ελενά μου!!
Μού αρέσουν πολύ τά κάσιους!!!Θά πρέπει νά είναι πεντανόστιμοι οι κεφτέδες σου!!!Θά τούς δοκιμάσω!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!

gwgw said...

Εχω περιεργεια να δοκιμασω τους ιδιαιτερους αυτους φυστικοκεφτεδες σου Ελενακι..μια δοκιμη νομιζω ειναι οτι πρεπει..καλο βραδυ να εχεις,φιλια πολλα!!!

Lila Xagorari said...

Κάσιους έ?? Μου αρέσει η ιδέα πολύ!!!1

Helen Gr said...

Αυτά τα έξτρα πάντα κάνουν τη διαφορά, Έλενά μου!
Πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου και θα δοκιμαστεί σύντομα!

Καλό σου βράδυ!
Φιλάκια

Vasia b. said...

Κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου ομολογώ δεν έχω φτιάξει ποτέ αλλά ούτε έχω δοκιμάσει!!!Ελενάκι μου τα δικά σου φαίνονται πολύ νόστιμα και λαχταριστά!!!Η προσθήκη κάσιους και κρέμας τυριού νομίζω θα τους δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!

κυκλάμινο said...

τέλεια συνταγή. Ένα βραβειάκι σε περιμένει στο σπιτάκι μου. Φιλάκια!!

Δημιουργία said...

Κιμά από κοτόπουλο δεν έχω φτιάξει, έχω φτιάξει όμως από στήθος γαλοπούλας. Αυτή η συνταγή σου μου αρέσει γιατί έχει τα κάσιους που πιστεύω να δίνουν ωραία γεύση .Θα τα δοκιμάσω!

SPYRIDOULA said...

Τέλεια τα κεφτεδάκια σου!!! Πολύ πολύ λαχταριστα!!! Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!

Silena said...

Κι εγώ λατρεύω τον κιμά κοτόπουλου!!!!! Δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλες τις παρασκευές!!! Έλενα τα Κασίους δεν τα είχα φανταστεί μέσα σε μπιφτέκια!!!!! Θα πρέπει να έδεσαν καταπληκτικά όλα τα υλικά!!!!
Πολλά φιλιά! Καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ said...

Eρμιονάκι μου σωστή!!
Και μια τσιμπιά κάρυ θα τους πήγαινε τρελά!Το σημειώνω επίσης!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Sel μου αν ηταν δυνατόν να μην τους πάρεις τον αέρα, εσύ έχεις πάρει τον αέρα σε τόσα και τόσα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Πέπη τα κάσιους τους πηγαίνουν πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Βιβίκα είπαμε, κάνουμε και τσαχπινιές χα χα χααα
Πολλά φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαιρούλα μου η αλήθεια είναι ότι τα διάφορα κεφτεδάκια, είναι πιο νόστιμα και τραγανά όταν τα τηγανίζουμε.
Ομως αν έχεις πρόβλημα, μπορείς να τα ψήσεις σαν μπιφτεκάκια.
Φρόντισε μόνο να είναι λίγο πιο σφιχτό το μείγμα, πρόσθεσέ του λίγο ψωμάκι ή φρυγανίτσα επιπλέον!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Χρυσούλαααααααα!!!
Αχ τι μας λες τώρα, τι μας λες!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευγενία μου αν ψάχνεις για κάτι διαφορετικό σε κιμά, τα κεφτεδάκια αυτά θα σε ενθουσιάσουν!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρένα μου σε ευχαριστώ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή μου όσο για το ψήσιμο, δες την απάντηση στην Μαίρη παραπάνω.

Δεν έχω δοκιμάσει να ψιλοκόψω μόνη μου το κοτόπουλο, αλλά όλο και περισσότερα κρεοπωλεία έχω διαπιστώσει ότι κόβουν κοτοκιμά, και μάλιστα κάποια έχουν ξεχωριστή μηχανή για κιμά από κοτόπουλο.
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Dimi μου και τα κάσιους αλλά και το τυρί κρέμα, τα κάνουν πολύ νόστιμα.
Φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Γωγούλα μου πιστεύω ότι εσένα θα σου αρέσουν πολύ!
Φιλάκια, καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ said...

Λίλα σε ευχαριστώ!
Καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστώ Ελενάκι μου!
Καλό βράδυ, φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασάκι μου αυτά τα κεφτεδάκια αξίζει να τα δοκιμάσεις!
Σε φιλώ, καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ said...

Κυκλαμινάκι μου το παρέλαβα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερίνα μου πιστεύω πως και με κιμά γαλοπούλας, το ίδιο θα είναι.
Κάποια στιγμή θα τον δοκιμάσω κι εγώ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Σπυριδούλα μου!
Καλή βδομάδα και σε σένα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Silena μου τα φυστικάκια ταίριαξαν πολύ όμορφα, έδωσαν κάτι το ξεχωριστό!
Σε φιλώ, καλό βράδυ!

Chrisi said...

Φαινονται πολυ νοστιμοι και καλοψημενοι ,θα εχουν ιδιαιτερη νοστιμια με τα κασιους και το τυρι,μπραβο Ελενα μου ωραιο πιατο,φιλια.

Ειρήνη Ε. said...

Τελικά ο κιμάς του κοτόπουλου, αποδεικνύεται μια πολύ ευέλικτη πρώτη ύλη, που δίνει επίσης πρώτης τάξεως φαγάκια! Μου αρέσει η προσθήκη των cashews στα κεφτεδάκια σου, Έλενα, που σίγουρα έγιναν ανάρπαστα! Μετέτρεψαν μαζί με το τυρί, μια απλή ζύμη για κεφτεδάκια, σε πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!
Καλή μας ημέρα.

Roula Tofea said...

Πόσο αφράτα φαίνονται!!!
Θέλωωωω..... :)

mookies said...

Μπιφτέκια κοτόπουλου δεν έχω φτιάξει, τα δικά σου φαίνονται υπέροχα, θα τα προσπαθήσω. Εξαιρετική πινελιά τα κάσιους πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη γεύση.

Maria B. said...

Καλημέρα Λενάκι μου ! ξέρεις τι έχω πάθει ? όταν πάω πρώτα στη σελίδα μας στο φ/μ και δω την συνταγή μας και σχολιάσω εκεί ξεχνάω να πάρω την μεριδούλα μου απο εδώ !!!!! Τώρα λοιπον που το κατάλαβα θα ξαναπάρω κι απο εδώ μεριδούλα, γιατί έτσι καλοτηγανισμένα που είναι τα κεφτεδάκια σου χρυσοχέρα μου πολύ τα λιμπίζομαι !!!!!! Τα έχεις κάνει τεεεέλεια !!! γεια στα χεράκια σου !!!!!!!


φιλια πολλά πολλά πολλά

Mary said...

Εμμμμ... Δεν έχω χίλια δίκια που σε λέω τσαχπίνα και ζουζουνάκι;
Πολύ πρωτότυπη συνταγή Ελενάκι μου, γεια στα χεράκια σου! Κιμά κοτόπουλου δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αν και είμαι φαν του πουλερικού, αλλά σίγουρα η συνταγή σου είναι πεντανόστιμη!

Φιλάκια πολλά γλυκούλι μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...