Monday, 23 March 2015

Σαλάτα με τσιπς παντζαριού


Του Ευαγγελισμού μεθαύριο και στα τραπέζια μας θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι ο μπακαλιάρος, η σκορδαλιά και οι παντζαροσαλάτες.
Για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου έχουμε ολόκληρη ανάρτηση με συγκεντρωμένες τις προτάσεις μας, την οποίαν μπορείτε να δείτε εδώ και να πάρετε νόστιμες ιδέες για να καλομαγειρέψετε και να καλοπεριποιηθείτε όσους θα καθίσουν εκείνη την ημέρα στο τραπέζι σας.
Άλλη μια πρόταση είναι η σημερινή μας σαλάτα, μια από τις ωραιότερες παντζαροσαλάτες που έχω δοκιμάσει.
Με ζοχούς, φύλλα και τσιπς παντζαριού.
Βάλτε την μεθαύριο στο τραπέζι σας και είμαι σίγουρη ότι θα εισπράξετε πολλά θετικά σχόλια!
Πάμε να την ετοιμάσουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό ζοχούς
3-4 βολβούς παντζαριών με τα φύλλα τους
2 κουταλιές ελαφρώς καβουρντισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
αλάτι
ξύδι μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
Τι κάνουμε:
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τους ζοχούς. Μην σας φανεί πολλή η ποσότητά τους, όταν θα βράσουν θα μείνει η μισή.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει αρκετό νερό με μια πρέζα αλάτι.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε τους ζοχούς και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Δεν τους παραβράζουμε, δεν θέλουμε να λιώσουν, γι αυτό δοκιμάζουμε κατά διαστήματα πόσο έχουν μαλακώσει.
Κάνουμε το ίδιο και με τα φύλλα των παντζαριών.
Βάζουμε τους ζοχούς και τα φύλλα των παντζαριών σε τρυπητό, να στραγγίξουν καλά από τα νερά τους και να κρυώσουν.
Πλένουμε καλά τους βολβούς και καθαρίζουμε τη φλούδα τους.
Με ένα μαχαίρι ή αν διαθέτουμε εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών, τους κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες παντζαριών και από τις δυο πλευρές και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill, στους 200 βαθμούς, για 5 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην μας καούν.
«Στήνουμε» την σαλάτα μας ως εξής:
Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο τοποθετούμε πρώτα τους ζοχούς, από πάνω τα τσιπς παντζαριού και περιμετρικά τα φύλλα παντζαριών.
Πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο σουσάμι, και προσθέτουμε ξύδι μπαλσάμικο, ελαιόλαδο και αλάτι κατά βούληση.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

21 comments:

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Μα τί ωραία και πρωτότυπη ιδέα!!! Αστε που τα αγαπώ τα παντζαράκια!!

SpIrToKoYto said...

Απίστευτη είσαι...!!!
Μπαίνει στο τραπέζι την Τετάρτη αβλεπί...

Καλημέρες,Καλή εβδομάδα και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥ ♥ ♥

Ειρήνη Ε. said...

Απίθανη σαλάτα, Ελένη! Θα αξιοποιήσω τα παντζαράκια από τις γλάστρες μου με μια νοστιμότατη συνταγή! Μήπως πείσω και την μικρή να δοκιμάσει παντζάρια επιτέλους!!
Καλή μας ημέρα.

Decor Asylum said...

Τα παντζάρια, σε αντίθεση με τον Γεώργιο, δεν τα πολυσυμπαθώ αλλά πολύ ευχαρίστως να έδινα μία ευκαιρία στα δικά σου! Πολύ μού άρεσε η εκδοχή τους ως τσιπς!
Καλή εβδομάδα να έχουμε :)

Αγγελική~CooKika said...

Ονειρεμένη σαλάτα!!
Καλημέρα!!

sun kiriaki said...

τι ωραια σαλατα ειναι αυτη ελενη!!!τα τσιπς πατζαριου φοβερη ιδεα μπραβο!!
φιλια!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου από τις πιο πρωτότυπες παντζαροσαλάτες μας σερβίρισες!
Νομίζω ότι για χάρη της φέτος θα αφήσω την φούξια παντζαροσαλάτα μου!
Η θα φτιάξω και τις δύο!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

- spoonstories- said...

Ελενίτσα μου με πρόλαβες. Είχα μια παρόμοια συνταγή να δείξω αλλά δεν πειράζει, θα την βγάλω το καλοκαίρι. Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!Είναι καταπληκτικά τα τσιπς παντζαριού και φοβερά εντυπωσιακά! Καλή εβδομάδα κοριτσάκι μου!

ΕΛΕΝΑ said...

Λίλιααααααα!!!
Μην το κάνεις!
Βάλε την συνταγή σου όποτε θέλεις, δεν έχουμε τέτοια κολλήματα εμείς!
Ισα ίσα που θα χαρούμε να απολαύσουμε και την δικιά σου συνταγή, και να ... διπλοφάμε ;-)
Φιλάκια!

zina said...

πολύ ιδιαιτερη σαλατα! θα δοκιμαστει και λογω πατζαριων, που λατρευω και λογω του περιεργου τροπου που τα "μαγειρευεις"

τελεια!

DIMI said...

Τέλεια καί πρωτότυπη η σαλάτα σου Ελένη μου!!!Θά δοκιμαστεί τήν Τετάρτη!!Καλή εβδομάδα!!!

evi@thehealthycook said...

ωραιότατη σαλάτα!!
αυτά τα τσιπς είναι απίθανα!

Unknown said...

Άλλη μια πρωτότυπη ιδέα Ελένη! Όλο ωραίες εκπλήξεις είσαι! Μου αρεσουν τα παντζάρια πολύ, θα τα δοκιμάσω κι έτσι!

Rena Christodoulou said...

Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε.
Χρόνια πολλά για μεθαύριο.

Rena Christodoulou said...

Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε.
Χρόνια πολλά για μεθαύριο.

Beauty Follower said...

Ωραιο και νόστιμο κολπάκι!

http://beautyfollower.blogspot.gr

Maria B. said...

Λενάκι μου, τι ιδιαίτερες προτάσεις είναι αυτές ????? Είναι κάτι ξεχωριστό και φαντάζομαι πολύ νόστιμο !!!!!

χρόνια πολλά και καλά να περάσετε !!!!!!

φιλια πολλά πολλά


Anonymous said...

Σούπερ ιδέα τα τσιπς παντζαριου!!!

Χριστίνα Πεταλωτή said...

Πολύ ωραία πρόταση! Μπράβο κορίτσια! Η λαδόκολλα είναι μεγάλη εφεύρεση!

Αθηνά said...

Πολύ τα ζήλεψα αυτά τα λαχταριστά, υπέροχα τσιπς παντζαριού!! Τί νόστιμη ιδέα!! Φιλιά!!

Mary said...

Ελενάκι μου πολύ ωραία και πρωτότυπη παντζαροσαλάτα που δε θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μας για τα συγκεκριμένα τσιπς!
Βρε τι καλά που σας έχουμε πανέξυπνες και μερακλούδες μαγείρισσες!!!

Φιλάκια πολλά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...