Tuesday, 10 September 2013
Γλυκόξινο κοτόπουλο με πορτοκάλι και βερίκοκα
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το άσπρο κρέας του κοτόπουλου είναι άνοστο, και καθόλου «ενδιαφέρον».
Εγώ πάλι λέω ότι όλα εξαρτώνται από το πώς θα το νοστιμίσουμε.
Στις περισσότερες συνταγές μου με κοτόπουλο, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι προτιμώ το άσπρο κρέας του κοτόπουλου, και το φαγάκι μας πιστέψτε με δεν είναι καθόλου, μα καθόλου βαρετό.
Το σημερινό μας κοτοπουλάκι θα ενθουσιάσει όσους αγαπάνε το γλυκόξινο κοτόπουλο.
Μαγειρεμένο σε μιαν υπέροχη σάλτσα με χυμό πορτοκαλιού, μαρμελάδα βερίκοκο και κονιάκ, έγινε ένα πολύ ξεχωριστό και νόστιμο φαγάκι, που το τιμήσαμε όλοι.
Μην σας …. τρομάζουν τα υλικά του, τολμείστε το και δεν θα χάσετε.
Για να δω λοιπόν πόσο τολμηροί είστε!
Χρειαζόμαστε:
800-900 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
Για το πανάρισμα
5 κουταλιές αλεύρι
2,5 κουταλιές κορνφλάουρ
1,5 κουταλάκι αλάτι
Για την σάλτσα
250 ml χυμό πορτοκάλι
160 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές κέτσαπ
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 σφηνάκι κονιάκ
Τι κάνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, και τα ανακατεύουμε καλά.
Πανάρουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου σε αυτό το μείγμα, και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, ώστε να τηγανιστούν καλά χωρίς να μας καούν όμως.
Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι και αν χρειαστεί χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, πάντως δεν χρειάζονται πολύ ώρα τηγάνισμα μέχρι να είναι έτοιμα.
Βγάζουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου όταν ετοιμαστούν, και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας όλα τα υλικά για την σάλτσα.
Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας καλά.
Μόλις αρχίσουν να ζεσταίνονται, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα τηγανισμένα κυβάκια κοτόπουλου.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μελώσει όμορφα η σάλτσα μας, ανακατεύοντας συχνά.
Αν μας φαίνεται πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νεράκι.
Σερβίρουμε παρέα με ένα αρωματικό ρυζάκι.
Καλή επιτυχία!
Labels:
κοτόπουλο
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
23 comments:
Τί ιδιαίτερο κοτοπουλάκι είναι αυτό; Πολύ μου αρέσουν τέτοιες συνταγές! Θα τη δοκιμάσω το συντομότερο δυνατόν (άρχισα να μαζεύω συνταγές πάλι!)
Πολλά πολλά φιλάκια! Να έχεις μια όμορφη μέρα Έλενά μου!
Γλυκόξινα...μμμμμ
Η μεγάλη αδυναμία του Λϋκου μου...
Οπως καταλαβαίνεις μικρή ξανθιά Ελενα,η συνταγή σου καταγράφεται και...ε(χ)τελείται λίαν συντόμως...
Πάντως το κοτοπουλάκι σου το άλλο,τα nuggets σου που έφτιαξα,ήταν καταπληκτικά...( όχι,φωτό δεν έβγαλα,δεν πρόλαβα να τα σώσω από τα δόντια του Λύκου )
Καλημέρες...καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))
Και μου αρσουν τα γλυκοξινα!!! Πολυ ωραια συνταγουλα και γρηγορη! Ευχαριστουμε Ελενα!
Μμμμμμμ τέλειο τέλειο θα πω!!!
Αγαπάω γλυκόξινα μπράβο!!!!
Φιλάκια!!!!!
Μμμμ!!!!Ωραία συνταγή Ελενα!!!Μού αρέσουν τά γλυκόξινα!!!!Πρέπει νά δοκιμαστεί πολύ σύντομα!!!Καλή σου μέρα!!!Φιλάκια!!!
Τέλειο! Μου κάνει και λίγο Ασιατικό, εμφανισιακά, αλλά και λίγο εορταστικό, λόγω υλικών!
Μπράβο! Εξαιρετική η πρότασή σου, Έλενά μου!
Φιλάκια
Πολύ ιδιαίτερη συνταγή!
Φιλάκια!
Αυτό είναι κοτόπουλο!!!!
Λατρείααααα.. Τρελαίνομαι για γλυκόξινα.
Φιλάκια.
Προσωπικά, λατρεύω το κοτόπουλο και αυτή τη συνταγή θα τη δοκιμάσω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
;-)
Φιλάκια αμέτρητα!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Εμεις στο σπιτι ειμαστε τολμηροι οικογενειακως.....η σαλτσουλα δειχνει ξελιγωτικη!
Μου αρέσουν τα γλυκόξινα ,και αυτή η συνταγή που μας δίνεις Έλενα έχει ενδιαφέρον γιατί συνήθως τα φαγητά αυτά έχουν μέσα ανανά όχι βερίκοκο μαρμελάδα.
Ελενάκι κι εγώ το λευκό μέρος του κοτόπουλου προτιμώ (αν και εντάξει δεν θα πω όχι και σε ένα ζουμερό μπουτάκι)! Βασικά το μέρος του κοτόπουλου που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται νομίζω από το είδος του πιάτου!
Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα τολμηρή, το συγκεκριμένο πιάτο θα το δοκίμαζα χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί μου αρέσουν τα υλικά του αλλά και οι γλυκόξινες γεύσεις!
Και έχει και ωραίο χρώμα!
Φιλιά!
Ενδιαφέρον συνταγή!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Πολυ ωραιο συνδυασμο εκανες Ελενα μου,μου αρεσουν πολυ τα γλυκοξυνα γεια στα χερια σου!!!
Φιλακια!
Ελενάκι μου υπέροχο φαγάκι!!!Αυτή η σαλτσούλα δείχνει φανταστική, μου αρέσουν πάρα πολύ τα υλικά που χρησιμοποίησες!Γεια στα χέρια σου!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Oreo hroma kai fainetai loukoumi!!
Έλενά μου..τι κοτοπουλάκι είναι αυτό σήμερα??γλυκόξινο μεν,αλλα ιδιαίτερο με πρωταγωνίστρια την μαρμελάδα βερίκοκο που σίγουρα κάνει την μεγάλη διαφορά στη γεύση..σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας στο χώρο μου και την Ειρηνούλα επίσης..χάρηκα που σας άρεσε το φθινόπωρο.θα δω και τα προηγούμενα..νομίζω έχασα κάτι λόγω Σ/Κ.σας στέλνω άπειρα φιλάκια.
Πολύ ιδιαίτερο το γλυκόξινο πιάτο σου!!!! Υπέροχοοοο!!!!!!!!!!
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους της οικογενείας, εγώ θα το τολμήσω και θα το τιμήσω με πολύ μεγάλη χαρά!!!!!!!!!!
Όλο το ¨τσουκάλι¨ για πάρτι μου!!!! Απόλαυση μοναδική!!!!
Φιλιά Έλενά μου!
Μικρούλι εγώ ξέρεις ότι με τα γλυκόξυνα δεν τα πάω και πάρα πολύ καλά, παρ'οτι μ'εχεις κάνει γκουρμεδιάρα (χιχιχιχιχ) αλλά το παίρνω το πιάτο για να το τιμήσει δεόντως ο φίλος σου ο Φώτης !! πιστεύω ότι θα το λατρέψει όπως και τα κιμαδοπιτάκια σου !!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ πολύ πολύ
Ελενάκι, εμείς αντιθέτως από το Μαράκι, τα πάμε πολύ καλά με τα γλυκόξυνα. Ειδικά η μικρή τα λατρεύει. Με το που θα δει την συνταγή, θα την φτιάξει. Οπότε, θα δικιμάσουμε σύντομα το γλυκόξυνο κοτοπουλάκι σου!
Καλή μας ημέρα.
Δεν είχα καμία αμφιβολία για τη συνταγή, από μακριά φωνάζει το όνομά σου Ελενάκι μου!
Δεν έχω φάει ποτέ γλυκόξινο φαγητό, αλλά ξέρεις ότι η κόρη μου τρελαίνεται!
Θα σου πω μπράβο, γιατί το πιάτο φαίνεται πολύ νόστιμο!
Σε φιλώ πολύ ζουζουνάκι μου!
Και εγώ Ελενάκι μου του γλυκόξινου δεν είμαι όπως η Μαρία όμως θα το πάρω και οπωσδήποτε κάποιος θα το τιμήσει...αλλά έχω δοκιμάσει τις περισσότερες συνταγές κοτόπουλα ψαχνό που έχεις φτιάξει και μου αρέσουυ ιδιαίτερα..
Φιλάκια πολλά....
Post a Comment