Monday, 9 September 2013

Χοιρινές μπουκιές με κόλιαντρο και καλαμπόκι


Μοσχοβολιστό το φαγάκι μας, σήμερα!!
Και μεθυσμένο!
Γιατί μεθυσμένο; Μα επειδή περιέχει ουζάκι!
Όχι!! Δεν έχω σκοπό να σας μεθύσω. Βέβαια αν εσείς θέλετε, κάλλιστα μπορείτε να το κάνετε, αν μαζί με τις χοιρινές μπουκίτσες με κόλιαντρο, μανιτάρια και καλαμπόκι, τα τσουγκρίσετε με μπόλικο ουζάκι!! Άλλωστε αυτό είναι το ποτό που του πηγαίνει πιο πολύ για συνοδεία.
Φυσικά, δεν θα απορρίψετε ένα καλό κρασάκι.
Και μην προβληματιστείτε με τι θα το σερβίρετε.
Του πάνε όλα! Πατατούλες, πιλαφάκι, ρυζάκι με λαχανικά, ακόμα και με χυλοπίτες ή πένες.
Όσο για την σαλτσούλα του;; Αφήστε τα!
Σίγουρα θα σας καταλάβω, αν προτιμήσετε τις βούτες σ' αυτήν και αφήσετε το υπόλοιπο φαγητό για......αργότερα!! Που λέει ο λόγος δηλαδή!!
Προσοχή!!!! Οι βούτες στο πιάτο......του διπλανού μας, επιτρέπονται μόνο κατόπιν δικής του αδείας!!!! Αλλιώς κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε!
Αλλά τι καθόμαστε! Αμ' έπος, αμ' έργον!!!!

Τα υλικά μας:
1 κιλό χοιρινό από μπούτι
450 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα σε φετάκια
200 γρ. καλαμπόκι
1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι
2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
10 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι κοφτό σπόρους κόλιαντρου
1 κουταλάκι κοφτό κορν φλάουρ
1 σφηνάκι ούζο
1 κουταλιά γεμάτη βούτυρο αγελάδας ή μαργαρίνη με βούτυρο
χυμό από μισό μεγάλο λεμόνι
μια πρέζα ζάχαρη
ελαιόλαδο
Πάμε να μαγειρέψουμε:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, να κόψει το κρέας σε μπουκίτσες.
Καθαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τα βάζουμε στο μούλτι και τα ψιλοκόβουμε αρκετά. Δεν θέλουμε όμως να λιώσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις μπουκιές του χοιρινού κρέατος να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μπαχάρι και το ξερό κόλιαντρο.
Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια με το σκόρδο, να σωταριστούν και αυτά.
Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να σωταριστούν και αυτά, για τρία - τέσσερα λεπτά. Τα μανιτάρια θα βγάλουν αρκετά υγρά.
Ρίχνουμε και την ζάχαρη και όσο ζεστό νερό χρειάζεται, ώστε να καλύπτεται το φαγητό μας.
Αφού πάρει μια βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Κατά την διάρκεια του βρασίματος του φαγητού, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, όποτε το χρειάζεται. Δεν βάζουμε πολύ νερό από την αρχή, έτσι ώστε το φαγητό μας να μην καταλήξει νερόβραστο.
Όταν δούμε ότι κρεατάκι μας έχει μαλακώσει καλά, στύβουμε το λεμόνι και διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ. Παίρνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμάκι της κατσαρόλας και τις ρίχνουμε μία μία, στο λεμόνι με το κορν φλάουρ. Αδειάζουμε όλο το μείγμα στο φαγητό μας και αφήνουμε να βράσει ακόμα λίγο, για να δέσει η σαλτσούλα του.
Προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται.
Τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο αγελάδας ή την μαργαρίνη με βούτυρο.
Ανακατεύουμε με προσοχή, για να μην λιώσουμε τις καλοψημένες μπουκιές του χοιρινού μας.
Όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει αποκτήσει την επιθυμητή υφή, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με όποια γαρνιτούρα επιθυμούμε.
Εδώ τα έχω συνοδεύσει με τηγανητές πατάτες. Ένας ωραίος πουρές ή ένα σπυρωτό πιλαφάκι, του πηγαίνουν άριστα, επίσης.
Μπορούμε να μαγειρέψουμε αυτήν την συνταγή και με άλλου είδους κρέατα. Με μοσχαράκι, αρνάκι, φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας, θα έχουμε ένα επίσης λαχταριστό φαγάκι.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε προς το τέλος του μαγειρέματος μια κουταλιά ψιλοκομμένο, φρέσκο κόλιαντρο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το φρέσκο κόλιαντρο, έχει πιο έντονη γεύση από τον μαϊντανό. Αν δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ξανά, καλό είναι να δοκιμάσουμε λίγο πρώτα και αν μας αρέσει να το προσθέσουμε στην κατσαρόλα.
Ιδιαίτερη γεύση επίσης, θα έδινε και λίγο μάραθο ψιλοκομμένο, στην περίπτωση που μας αρέσει αυτό το μυριστικό.
Καλή μας όρεξη και καλή μας εβδομάδα!
Ειρήνη Ε.

17 comments:

SpIrToKoYto said...

στη μπάντα κοπελιές...Βουτάω...
Ετσι μας είπε η Ειρήνη μας κι εγώ δεν μπορώ να της χαλάσω το χατήρι..
Πώς να αντισταθώ στις....βούτες σε τόσο νόστιμο φαγάκι...???...

Καλημέρες,καλή εβδομάδα και φιλιά σε όλες σας...-:))

ΕΛΕΝΑ said...

Tι νοστιμιά μας ετοίμασες πάλι Ειρηνάκι μου!!!
Φαίνεται απίστευτα γευστικό το φαγάκι σου, και οι βούτες στην νόστιμη σαλτσούλα είναι σίγουρα must!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Γεια σου Ειρηνούλα!Θα προτιμήσω τις πατάτες τα μανιτάρια και τις βούτες!

Φιλιά σε όλα τα κορίτσια μου!
Εύχομαι να μη "βγεί" το σχόλιο σαν τα άλλα... με ουρά!!!























jeux gratuits























jogos gratis

SpIrToKoYto said...

Αντιγόνηηηηηηηηηηηηηηηηη...καλώς τη μας,καλή εβδομάδα κοριτσάρα...Λοιπόν ,το σχόλιο δεν λέει με τίποτα να αποχωριστεί την ουρά του...Οι δυο λέξεις που φαίνονται είναι links από κάποια σελίδα που επισκέφτηκες και από τότε σου κοτσάρονται σε όποιο και όπου αφήσεις σχόλιο...Μήπως θέλησες να προσαρτήσεις κάποια υπογραφή ή μηνυματάκι που θα βγαίνει σε κάθε σου σχόλιο και έγινε αυτό...???
Κάνε μια επίσκεψη στις 2 αυτές σελίδες και θυμίσου τι έκανες και κυρίως αν πραγματικά τις επισκέφθηκες...
Τι να σε κάνπυμε,είσαι γλυκοαίματη και μλεχρικαι οι σελίδες σε ακολουθούν όπου πας...Βάλε το ΕΚΑΒ να επέμβει...λολ
φιλιά πολλά πολλά μωρό μου...-:))

Selcouth said...

Αυτά είναι Ειρήνη μου! Τσιτσί χοιρινό που το λατρεύω, συν όλα τα υπόλοιπα υλικά! Το ούζο δεν το πίνω με την καμία, όμως στο φαγητό το έβαλα κάποτε (δειλά οφείλω να ομολογήσω) κι έκτοτε δεν το φοβάμαι καθόλου στις συνταγές! Είμαι σίγουρη ότι κι αυτή θα είναι πεντανόστιμη!
Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!

SPYRIDOULA said...

Υπέροχο φαγάκι,πολύ λαχταριστό, νόστιμο και μυρωδάτο!!!Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!

Ερμιόνη said...

Τι ωραία υλικά συνδύασες Ειρήνη!
Το καλαμπόκι ειδικά μου αρέσει πάρα πολύ, νιμίζω ότι χαρίζει πόντους οπουδήποτε και αν προστεθεί, αλλά δεν νομίζω να το έχω φάει ποτέ παρέα με χοιρινό!
Ωραία ιδέα!
Φιλιά πολλά!

Δημιουργία said...

Λαχταριστό και μυρωδάτο το φαγάκι σου Ειρήνη,όσο για το ζουμακι δεν νομίζω να λέει κανένας όχι στις βουτες.

Summertime Blues said...

και είναι ώρα για μαγείρεμα. ωραία ιδέα!

Tante Kiki said...

Μμμμμμμ!!! Υπέροχο το πιάτο που μας σερβίρεις Ειρήνη μου... λατρεμένος συνδυαμός υλικών! Γεια στα χέρια σου!!!

mia maria said...

Πραγματικά μοσχομυτωδάτο το φαγητό σου σήμερα Ειρήνη μου! Πολύ λαχταριστό!

Σμαραγδένια Ρούλα said...

πράγματι ΕΙΡΗΝΗ μου το φαγακι αυτό ειναι απο μονο του πλήρες και χωρίς συνοδευτικό καλαμποκακι μανιταρια τέλεια νά τι θα μαγειρέψω αυριο.. χι.χι. να εισαικλα για την ιδέα..!! φιλιά πολλα..

DIMI said...

Καλημέρα Ειρήνη!!!Υπέροχο φαγάκι,πολύ λαχταριστό,καί σίγουρα πεντανόστιμο!!!Μού έδωσες ιδέα γιά αύριο!!!Φιλάκια!!

Mary said...

Μπράβο Ειρηνάκι!
Παίρνω ψωμάκι φρέσκο και βουτάω!

Φιλάκιαααααααα!!!

Εύα Ζαρίφη said...

Ειρήνη μου αργώ να σχολιάσω αλλά τουλάχιστον σχολιάζω....και εγώ θα έτρωγα όλο χωρίς το καλαμπόκι....οπότε θα το αφαιρέσω και θα φτιάξω τα υπόλοιπα....φιλιά πολλά...

Maria B. said...

Ωπα ! εδώ είμαστε !!! στρογγυλοκάθομαι και περιμένω το ίδιο άψογο σερβίρισμα όπως στις φωτο !!!!! όνειρο φαίνεται Eιρηνάκι μου !!!!!!! γεια στα χεράκια σου !

πολλέ πολλές καλημέρες και πολλές πολλές φιλούπες !!!!


ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ said...

ωραίο φαγητό μου φαίνεται, μιαμ,μιαμ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...