Friday, 13 September 2013

Αλμυρά κρουασανάκια με κοτόπουλο


Ένα πολύ νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
Είναι μια ωραία ιδέα για μπουφέ ή πάρτυ, αλλά και για το σχολείο των παιδιών ή το γραφείο.
Μπορούμε επίσης να τα απολαύσουμε ένα βραδάκι, με μια μπυρίτσα και καλή παρέα.
Ακόμα μπορούμε να τα γεμίσουμε με όποια άλλη αλμυρή γέμιση προτιμάμε, όπως αλλαντικά, τυριά, λαχανικά.
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Υλικά για 24 τεμάχια:
Για τη ζύμη:
120 ml ζεστό γάλα
25 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι
200 γρ. γιαούρτι αγελάδος
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
85 ml ελαιόλαδο
520-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
150 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό, σε κομματάκια
100 γρ.τριμμένη γραβιέρα
10 κομμάτια λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένα
αλάτι (προαιρετικά)
Επιπλέον
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο, για επάλειψη
σουσάμι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, προσθέτοντας μαζί και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη, εκτός από το αλεύρι. Δουλεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ζυμώνοντας με το χέρι μας, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική, που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη κουζίνας, και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύοντάς τα.
Αφού περάσει η μια ώρα και έχει φουσκώσει η ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε τρεις ίσες μπαλίτσες.
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε στρογγυλό φύλλο πάχους 0,4εκ. περίπου, και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 τριγωνάκια.
Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση στο επάνω μέρος του κάθε τρίγωνου και σιγά σιγά ρολάρουμε, έτσι ώστε να σχηματιστεί το σχήμα των κρουασάν.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε απόσταση μεταξύ τους, επειδή φουσκώνουν πολύ.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, να φουσκώσουν.
Κατόπιν με ένα πινέλο τα περνάμε ένα ένα με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20-25 λεπτά).
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.

25 comments:

Tante Kiki said...

Καλημέρα Ελένη μου!!!! Μα τί υπέροχα και μοσχοβολιστά κρουασανάκια έφτιαξες;;;; Φαίνονται νοστιμότατη αλμυρή λιχουδιά... αλλά και οι φωτό σου είναι εκπληκτικές!!!!!!!
Να πάρω ένα;;;;;
Φιλιά και καλό ΣΚ!

nikiad.blogspot.gr said...

Καλημέρα !!!!!Πρωί-πρωί να ανοίγω
τον υπολογιστή και να βλέπω τετοιες
υπέροχες λιχουδιές !!!! Φοβερή ιδέα για πάρτυ !!!!!
Καλό Σ/Κ !!!!
Φιλάκια !!!!

gio kar said...

Υπεροχα τα κρουασανακια!

Η γέμιση ειναι καταπληκτικη

love2love said...

εαν το κοτοπουλο δεν εχει γινει στεγνο το θελωωωωωω

Effie's Sweet Home Designs said...

Πολύ μου αρέσει αυτή η ιδέα!!!!!!
Καλό ΣΒΚ!!!!!!

Maria B. said...

Τι όμορφα που είναι !!!!!!! ΤΕΛΕΙΑ !! ΤΕΛΕΙΑ !!
Αχ ! τι μας κάνεις βρε Λενάκι μου !! τι μας κάνεις πρωϊ - πρωϊ! και τι φωτογραφίες ! ένα ποίημα είναι !!!!!!!!!!!!!!!

αν και με πληγωσες εγω σε φιλώ πολύ πολύ !!! χιχιχι ! καλό σ/κ !!!

Marina said...

Τα αποθηκεύω για να τα φτιάξω σύντομα!!!

Ειρήνη Ε. said...

Φοβερό σνακ, τα αλμυρά σου κρουασανάκια, Ελένη!! Πιτσιρίκια και μεγάλοι, θα ξετρελαθούν!! Πρέπει να τα δοκιμάσουμε σύντομα.
Καλό μεσημέρι.

syros2js said...

Μα, πού πας και τα βρίσκεις, όλα αυτά τα θαυματάκια και μας ξεσηκώνεις??!!!
;-)
Φαίνονται πολύύύύ λαχταριστά!!!
Φιλάκια αμέτρητα!

SpIrToKoYto said...

Λενιώ μου ,απίθανα...
Οτι πρέπει για συνάξεις..
( για τις φωτό,δεν σχολιάζω,περιττόν )

Καλό μεσημέρι και φιλιά σε όλες σας...-:))

Εφη said...

Θέλω το τάπερ μου τώραααααααα!! Μεγάλο, ε, είμαι και "φαγανό" παιδί εγώ! χαχαχαχαχχ
Καλό ΣΚ κόρες! :)

Vasia b. said...

Ελένη μου φαίνονται τέλεια!!!!!!!
Νοστιμότατο σνακ για παρέα και μπυρίτσα!!!!
Οι φώτο σου όπως πάντα φοβερές!!!!
Φιλιά πολλά!!!

Ερμιόνη said...

Φαίνονται πραγματικά εξαιρετικά!
Στρουμπουλά, ροδοψημένα και με πολύ νόστιμη γέμιση!
Ότι πρέπει για παρτάκι ή μπουφέ!
Φιλιά!

Selcouth said...

Κοτοπουλάκι με τυρί και μάλιστα σε μπουκίτσες! Μιαμ, μιαμ! Από σχήμα δεν ξέρω αν θα τα βγάλω όμορφα, αλλά από γεύση θα σκίσουν! Πολύ ωραία συνταγή Ελένη μου!
Πολλά πολλά φιλάκια! Καλό απόγευμα και καλό Σαββατοκύριακο!

Helen Gr said...

Λέω και από εδώ ότι αυτά δεν θα μου ξεφύγουν! Μου άρεσαν πάρ απολύ!
Μπράβο στην Ελένη!

Φιλιά

niki nikoula said...

πολύ πρωτότυπο , μπράβο!!θα το δοκιμάσω,καλό βράδυ!

Vita said...

Ωραίο ζυμαράκι, ωραία γέμιση, και το σουσαμάκι στην κορυφή τα κάνει λαχταριστά!

DIMI said...

Υπέροχα τά κρουασανάκια σου Ελένη!!!
Τά λάτρεψα!!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Aυτά τα κρουασανάκια σου Ελενάκι μου, ξετρέλαναν πολύ κόσμο!!!
Υπέροχα, εξαιρετικά, γεια στα χεράκια σου!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

Happy Frog Cakes said...

Φαίνονται πολύ νόστιμα!!! μου άνοιξε η όρεξη!!!
Happy Frog Cakes

Silena said...

Αφράτα και πεντανόστιμα τα κρουασανάκια σου Ελένη μου!!!!!
Η γέμιση είναι απίστευτα νόστιμη, μου θύμισε τα κρεατοπιτάκια που φτιάχνουμε κατά καιρούς!!!!!
Φιλιά!

Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ;

ΕΛΕΝΗ said...

@ Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλους τα σχόλιά σας!!!!
Πολλά φιλιά!!!

@Anonymous
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να καταψύξω ζύμη που περιέχει μαγιά,είμαι λιγάκι επιφαλυκτική ως προς το αποτέλεσμα. Αν το δοκιμάσεις περιμένω να μου πεις τις εντυπώσεις σου.Σε ευχαριστώ πολύ!

Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΖΕ.ΕΚΑΝΑ ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΛΕΝΗ said...

@Anonymous
Χαίρομαι πάρα πολύ που είχαν επιτυχία και το αποτέλεσμα ήταν όπως έπρεπε.Θα το εφαρμόσω και γω απο δω και πέρα!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και για το σχόλιό σου ξανά!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...