Wednesday, 25 September 2013
Μελιτζάνες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
Όσο ακόμα είναι η εποχή τους, ας απολαύσουμε τις αγαπημένες μας μελιτζάνες, μαγειρεμένες με ένα σωρό τρόπους!
Στην σημερινή μας συνταγή, οι μελιτζάνες μας συνοδεύονται από μιαν ιδιαίτερα νόστιμη σάλτσα και το αποτέλεσμα είναι ένα φαγάκι πολύ πολύ γευστικό, το οποίο απολαμβάνουμε χωρίς ιδιαίτερο κόπο για να το ετοιμάσουμε!
Φρέσκιες ντοματούλες, κρεμμυδάκι, σκορδάκι, δυόσμος και βασιλικός για να μοσχοβολήσει, αλλά και μια καυτερή πιπερίτσα για όσους το προτιμάνε πιο πικάντικο, θα μας δώσουν μιαν υπέροχα δεμένη σαλτσούλα που θα συνοδεύσει πεντανόστιμα τις μελιτζάνες μας!!
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Θα χρειαστούμε:
3 μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 κλαράκι βασιλικό
2-3 φυλλαράκια δυόσμο
1 μικρή πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
μισό κρασοπότηρο λάδι
μισό κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ούζο
αλάτι και πιπέρι
Επί τω έργω:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για αρκετή ώρα, να ξεπικρίσουν.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια, και την ντομάτα σε καρεδάκια.
Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και την πιπεριά, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κυβάκια της ντομάτας, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον δυόσμο, αλάτι , πιπέρι και ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ίσως χρειαστεί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος να προσθέσουμε λίγο νεράκι, αν δούμε ότι έχουν απορροφηθεί τα υγρά της σάλτσας προτού να είναι έτοιμη.
Όσο ετοιμάζεται η σάλτσα μας, στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε.
Τις ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και κατόπιν τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα μας, περιχύνουμε με αυτήν τις μελιτζάνες.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το φαγάκι μας!
Καλή επιτυχία!
Vasia B.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
17 comments:
Πολύ ωραίο πιάτο!!! Η κουμπάρα μου κάνει μια εκδοχή που περιλαμβάνει και πατάτες τηγανιτές κομμένες σε ροδέλες και τα σερβίρει όλα σε πολλές στρώσεις: πατάτες, σάλτσα, μελιτζάνα και πάει λέγοντας... Φιλάκια!
Βασσάκι μου,λατρεύω μελιτζάνες και με τα μυρωδικά που έχεις βάλει μέσα,θα είναι σούπερ...
Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))
Μελιτζανούλες είδα και ήρθα τρέχοντας!!
Πεντανόστιμο μελιτζανοφαγάκι μας ετοίμασες Βάσια μου!
Και η σαλτσούλα με φρέσκια ντοματούλα και μυρωδικά, το κάνει ακαταμάχητο!
Πολλά φιλιά!
Τήν ιδια συνταγή,κάνω,αλλά χωρίς τό ούζο!!Θά τό δοκιμάσω!!Καλημέρα Βάσια!!!
Λατρεμένο πιάτο και μ΄αυτή τη συνταγή αναδεικνύεται!!!
Πολύ πρωτότυπη η προσθήκη ούζου!Θα το δοκιμάσω!
Φιλάκια!
Μελιτζανες τις λατρευω τις κανω και εγω και βαζω και πατατες!!!!Το ουζο δεν το ξερω!!!!Θα το δοκιμασω!!!!
Μελιτζάνες μόνο με ούζο δεν έχω δοκιμάσει οπότε θα το κάνω και αυτό!!!
Φιλάκια!!!
Ωραίο και μερακλίδικο φαγάκι!
Η προσθήκη ούζου άκρως ενδιαφέρουσα!
Φιλιά!
Μελιτζάνες λατρεμένες! Ψάχνω πάντα καινούργιες συνταγές, για να έχω ποικιλία στο μαγείρεμά τους! Βάσια μου πολύ μου άρεσε η συνταγή! Φαντάζομαι τη γεύση τους και μ' έχουν πιάσει οι συνήθεις λιγούρες μου!
Καλό απόγευμα!
Βάσια μου..μμμ...μοσχομύρισαν ως εδώ!!!Καταπληκτικές, πολύ ωραία όλα τα υλικά που χρησιμοποίησες!
Φιλάκια πολλά!!!!
Απλο και πεντανοστιμο το φαγητο με τις λατρεμενες μελιτζανες Βασια,κατι αναλογο με το δικο σου φτιαχνω κι εγω.
Καλο σου βραδυ!!!
Πολύ ωραίο πιάτο, Βάσια μου και εξαιρετικά νόστιμο! Οι αγαπημένες μελιτζάνες, γίνονται ένα τέλειο φαγάκι, που μπορεί άψογα να προσφερθεί ως ένας εξαιρετικός μεζές για ούζο, μιας και περιέχεται στην συνταγή. Οι μυρωδιές έφθασαν ως εδώ!!
Καλή μας ημέρα.
μμμμμ !!! Εξαιρετικό Βασάκι μου !!!! Μεσογειακό με αρώματα και πεντανόστιμο!!!!! παίρνω τη μεριδούλα μου και σε φιλώ πολύ πολύ.
καλό μεσημέρι !!!
Εύκολο και νόστιμο φαγάκι εγιναν οι μελιτζάνες με αυτή την μυρωδάτη σαλτσούλα.
Το ούζο τους έδωσε μια επιπλέον αρωματική πινελιά!!!
Οσο είναι η εποχή τους ακόμη, μπορούμε να τις απολαύσουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε προτείνει μεσα απο τις συνταγές του μπλόγκ μας!
Φιλιά σε όλους!!!!!
Πολύ ωραία συνταγή!
Ουζάκι δεν είχα σκεφτεί ποτέ να βάλω, μόνο στη γαριδομακαρονάδα το χρησιμοποιώ.
Σίγουρα δίνει κι εδώ ξεχωριστή γεύση!
Φιλάκια!
Μπράβο φιλενάδα με τα ωραία σου φαγάκια που είναι και εύκολα....φιλάκια..χαχαχα
Post a Comment