Wednesday, 11 September 2013

Πατάτες μυρωδάτες και πικάντικες


Θυμόσαστε την γουρουνοπούλα που είχαμε φτιάξει στη γάστρα?
Όπως είχα αναφέρει τότε, την είχαμε συνοδεύσει με κάποιες ιδιαίτερες πατατούλες, που τα αρώματα τους και η νοστιμιά τους ήταν το κάτι άλλο.
Αυτές τις πατατούλες τις έφτιαξε ο αδελφούλης μου, ο οποίος τώρα τελευταία έχει επιδοθεί στο σπορ της μαγειρικής και με χαρά μου (και με έκπληξη ) βλέπω ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ πολύ καλά!!!
Τα υλικά είναι τελείως απλά και βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο σπίτι μας.

Χρειαζόμαστε:
5-6 μέτριες πατάτες
μια πιπερίτσα καυτερή
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε καρεδάκια μικρά
4-5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 επιπλέον σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
10 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
αρκετά φυλλαράκια δυόσμο και βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι, καυτερό πιπέρι, πάπρικα και ότι άλλο καρύκευμα καυτερό μας αρέσει
Τι κάνουμε:
Βράζουμε τις πατάτες με τις φλούδες τους, για να μην τραβήξουν πολλά νερά.
Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε ένα σουρωτό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλό είναι να μην τις παραβράσουμε, για να μην μας διαλύονται όταν τις μαγειρέψουμε. Μπορούμε να τις έχουμε βράσει ακόμα και από την προηγούμενη ημέρα.
Όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε το φαγάκι μας, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Βάζουμε σ’ ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ελαιόλαδο, έτσι ώστε να καλύπτει όλο τον πάτο του σκεύους και λίγο παραπάνω.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την πιπερίτσα που την έχουμε ανοίξει και έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και την ολόκληρη σκελίδα το σκόρδο.
Τα φέρνουμε 3-4 βόλτες στο τηγάνι, ίσα να αρωματιστεί το λάδι, και τα αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και ότι άλλο καυτερό καρύκευμα μας αρέσει .
Ανακατεύουμε μαλακά για να μην διαλυθούν οι πατάτες και τα αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους, δηλαδή 5-7 λεπτά.
Προς το τέλος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο δυόσμο με το βασιλικό.
Στολίζουμε το σκεύος μας και σερβίρουμε με αυτό κατευθείαν.
Απολαμβάνουμε τα αρώματα και τη νοστιμιά του φαγητού μας!!!!!
TIP: Μπορούμε να αξιοποιήσουμε πατάτες που είχαμε βράσει και μας περίσσεψαν, και γιατί όχι, και κολοκυθάκια βραστά.
Καλή επιτυχία!

20 comments:

nikiad.blogspot.gr said...

Υπέροχη και γρήγορη συνταγή !!!!!
Ευχαριστούμε !!!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Πολύ ωραίο συνοδευτικό, Μαράκι μου. Γεια στα χεράκια του αδελφούλη σου! Πολύ μου άρεσε η ιδέα να αξιοποιήσουμε με τον τρόπο αυτό, περισσευούμενες βραστές πατάτες και κολοκυθάκια. Έχουμε ένα καινούργιο φαγάκι και σίγουρα πολύ πιο νόστιμο.
Φιλιά και καλή μας ημέρα.

marimar said...

Α πα πα!!! Σόι πάει το βασίλειο στις νοστιμιές..... Πολύ τις πάω τις νερόβραστες πατάτες χα χα αλλά στο εξής καλύτερα με τον τρόπο του αδελφού σου Μαρία μου..... (κλείνοντας πάντα τα μάτια, όταν ανεβαίνω στη ζυγαριά!!)
Περιμένουμε συνέχεια από τον αδελφό.
Φιλιά

ΕΛΕΝΑ said...

Εγώ που τις δοκίμασα από τα χεράκια του αδελφούλη της Μαρίας, έχω να πω τα καλυτερότερα!
Είναι πεντανόστιμες!!!!
Μαράκι κάτι πήρε από σένα ο αδελφούλης, ε?? χα χα χαα!

Μαριμαράκι μου μόνο νερόβραστες δεν τις έλεγες, είχαν μαγειρευτεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και είχαν πάρει όλη την νοστιμιά και τα αρώματα!
Ηταν απίθανες!!

Φιλιά πολλά πολλά!

Selcouth said...

Βλέπω ότι όλη η οικογένεια μπαίνει σιγά σιγά στους κύκλους της μαγειρικής! Τις έβγαλε πικάντικες και νόστιμες απ΄ό,τι φαίνεται στη συνταγή! Άντε, περιμένω κι άλλες από τα χεράκια του!
Πολλές καλημέρες!

SpIrToKoYto said...

είπαμε...Σόι πάει το βασίλειο...!!!!( Marimarάκι,πιάσε κόκκινο...αχαχαχαχα )

Να του πεις τα θερμά μου συγχαρητήρια και να ετοιμάζει ταπεράκι πάραυτα...Πολύ ωραία και εύκολη ιδέα για συνοδευτικό...!!!

Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:))

gwgoyla said...

Οι αντρες εχουν πολλα χαρισματα κρυμμενα..και σιγουρα και το αδερφι σου Μαριω..το καλο πραγμα φαινεται και απο την φωτο..Πολλα ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!
Καλη σου μερα φιλια!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Τί ωραία και γρήγορη ιδέα!!!!Πολύ μου αρέσει και η ιδέα με τα κολοκυθάκια!

Ξανθή said...

Μπράβο όλη η οικογένεια στη μαγειρική!!
Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους πια!!

DIMI said...

Master chef,ο αδελφούλης σου Μαρία μου!!!Ωραία,νόστιμη καί γρήγορη η συνταγή!!Μπράβο του!!!Καλό απόγευμα!!!Φιλάκια!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Μαράκι μου γεια στα χέρια του αδερφούλη σου!!!μμμ...νοστιμότατες και μάλιστα στο πι και φι!!!Τέλειες!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!

censurasigloXXI said...

Μ'αρέσει η έυκολη κουζίνα!
θα δείς τα παιδάκια μου... αλλά με γλυκό πιπέρι!

Φιλάκια πολλά και καφεδάκι.

Paraskevi Lamprini M said...

τέλειες οι πικάντικές πατάτες!! καλή μας όρεξη!

Helen Gr said...

Δεν το βρίσκω καθόλου κακό που άρχισε τη μαγειρική και ο αδελφό σου!
Εξαιρετικό το πρώτο δείγμα!
Περιμένουμε το επόμενο!
Φιλάκια

Vasia B. said...

Νομίζω ότι έγιναν από τις αγαπημένες μου από την στιγμή που τις δοκίμασα από τα χέρια του αδελφούλη σου Μαράκι μου!!!!
Η γεύση που παίρνουν από τα μυρωδικά είναι εξαίσια !!!!!!!!!!!!!
Δεν σταματάς αν δεν αδειάσει το τηγάνι πιστέψτε με!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια και καλό φθινόπωρο εύχομαι!!!!!!!!!!!!

Mary said...

Μα τι παιδιά είσαστε και τα δυο!!!
Από τη σύνθεση και μόνο καταλαβαίνω ότι είναι πολύ νόστιμες!

Φιλάκια πολλά και τα ταπεράκια ευπρόσδεκτα αφού μαγειρεύετε εις διπλούν!

Lila Xagorari said...

Να σας καμαρώνει η μανούλα σας Βου μου...............υπέροχη συνταγή, ιδανική για πατατοφαγάδες όπως εγώ!!!

Maria B. said...

Καλημέρα !!!!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σας λόγια σχετικά με τη .... μαγειρική του αδελφούλη μου! περιττό να σας πω μέχρι τώρα δεν ήξερε να βράσει ούτε ένα αυγό !!! μας έχει φτιάξει και μια πεντανόστιμη μακαρονάδα την οποία θα την βαλω άμεσα !!!!!

σας φιλώ πολύ πολύ

Εύα Ζαρίφη said...

Καριέρα σεφ θα κάνει ο αδελφούλης σου φαίνεται από εδώ και πέρα...
Εξαιρετική ιδέα για τις πατάτες και θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε...Φιλάκια Μαράκι μου

niki nikoula said...

Νόστιμη και υγιεινή!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...