Saturday, 14 September 2013

Cheesecake καρύδας


Κάθε φορά που φτιάχνω ένα διαφορετικό cheesecake, λέω «αυτό είναι το καλύτερο από όσα έχω φτιάξει»
Η αλήθεια είναι ότι στα cheesecakes έχουμε οικογενειακώς τέτοιαν αδυναμία, που όλα υπέροχα τα βρίσκουμε!
Είναι το γλυκό στο οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε με τίποτα, τουλάχιστον εγώ.
Το cheesecake καρύδας, το σκεφτόμουν εδώ και καιρό.
Ήθελα να έχει έντονο το άρωμα της καρύδας, γι αυτό αποφάσισα να χρησιμοποιήσω και λικέρ και εσάνς καρύδας. Νομίζω ότι το πέτυχα, γιατί σε κάθε μπουκιά πλημμύριζε το στόμα μας πλούσια γεύση και άρωμα καρύδας.
Το πασπάλισα με τριμμένο ινδοκάρυδο, το οποίο πρώτα σοτάρισα σε ελάχιστο βουτυράκι, ίσα να σκουρύνει ελαφρά.
Το αποτέλεσμα ήταν πιστέψτε με, φο-βε-ρό!!!! Ένα φίνο cheesecake, με πλούσια γεύση και εξωτικό άρωμα!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Χρειαζόμαστε:
Για την βάση
200 γρ. μπισκότα digestives
120 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
500 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 σφηνάκι λικέρ καρύδας (ή pina colada)
1 κοφτό κουταλάκι εσάνς καρύδας
1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη (10 γρ.)
Επιπλέον
50 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
Τι κάνουμε:
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το τριμμένο ινδοκάρυδο με ελάχιστο βουτυράκι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνέχεια.
Μόλις αρχίσει να σκουραίνει, το αποσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Το αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την βάση
Λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με τα μπισκότα, τα οποία προηγουμένως έχουμε θρυμματίσει στο μούλτι.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά της, εκτός από την ζελατίνη.
Βάζουμε την ζελατίνη σε ένα φλιτζάνι και της προσθέτουμε 6 κουταλιές νερό. Την αφήνουμε 2-3 λεπτά να πήξει.
Κατόπιν την ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή για μισό λεπτό μόνο στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να γίνει διαυγής.
Την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την βάση με τα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της με το τριμμένο ινδοκάρυδο
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά και να πήξει το γλυκό.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

38 comments:

nikiad.blogspot.gr said...

Ελενάκι, ΥΠΕΡΟΧΗ η συνταγή σου !!!!
Λατρεύω την καρύδα !!!!(πρόσφατα
"πείραξα"μια συνταγή παγωτου βαζοντας και καρύδα και έγινε υπέροχη!) Να είστε καλά !!!!
Καλό σαββατοκύριακο !!!!!

Sophie said...

Έλενά μου τέτοια υπέροχα γλυκάκια θέλουμε να μας δείχνεις να ξεφεύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα!!Φιλάκια!!!!

κυκλάμινο said...

υπέροχο φαίνεται Καλό Σαββατοκύριακο

Ερμιόνη said...

Τον ίδιο εθισμό έχουμε κι εμείς οικογενειακώς στα cheesecakes. Οι επιλογές στη γεύση τους είναι πράγματι ανεξάντλητες!
Μου αρέσει που έβαλες μασκαρπόνε στην κρέμα, θα κάνει ακόμα πιο ανάλαφρη την υφή του.
Καλοκαιρινό και ιδιαίτερο το cheesecake σου Ελενάκι μου αρέσει!

The Dark Chef said...

Υπέροχο φαίνεται! Ελαφρύ, δροσερό και κάπως πιο εξωτικό από άλλες εκδοχές cheesecake.
Kαλοφάγωτο, καλό Σ/Κ!

grEAT said...

απο εμας παλι στο σπιτι μου μονο εγω τρωω το τσιζκεικ. με την ινδικη καρυδα πρεπει να ειναι υπεροχο.
φιλακια καλο σαββατοκυριακο

ειρηνη

syros2js said...

WOW!
Το έκανες πάλι το θαύμα σου!
;-)
Πολλά-πολλά γλυκά φιλάκια, κούκλα μου!
Καλό Σαββατοκύριακο!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Tante Kiki said...

Μπράβο Έλενα!!! Τί νοστιμιά είναι αυτή;;; Ζωγράφισες πάλι!!!!
Υπέροχο πρέπει να σου έγινε... κερνάς;;;;;
Φιλάκια!

Κατερίνα Λ. said...

Φαίνεται υπέροχο!!! Λατρεύω το cheesecake, λατρεύω την καρύδα!!! Πιστεύω ότι ο συνδυασμός αυτών των 2 θα είναι εκπληκτικός!!!
Θα το δοκιμάσω σίγουρα, απλά έχω μια ερώτηση.. Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσω ζελατίνη...; Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Έχω κάποια εναλλακτική; Με κορν φλάουερ δεν θα γίνει καλό;

ΕΛΕΝΑ said...

Νίκη μου και σε παγωτό η καρύδα δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα!!
Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Σοφάκι είναι ένα διαφορετικό και πολύ φίνο cheesecake, αξίζει να το δοκιμάσεις!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλό Σαββατοκύριακο Κυκλάμινό μου, σε ευχαριστώ πολύ!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερμιονάκι μου ως γνωστόν εμείς μοιραζόμαστε τα ίδια γευστικά πάθη χα χα χαα!
Πολλά φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Σκοτεινούλα μου το άρωμα και η γεύση της καρύδας, του δίνουν πραγματικά μια εξωτική νότα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρήνη δεν το πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα που .... σνομπάρουν τα cheesecakes!!!!
Εμείς πάλι στο σπίτι μας, το τελείως αντίθετο, είναι ΤΟ γλυκό μας!
Φιλιά, καλό ΣΚ!

ΕΛΕΝΑ said...

Γιάννα μου πολλά σματς σμουτς!!
Καλό Σαββατοκύριακο γλυκιά μου!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα τι ερώτηση!!!
Φυσικά και κερνάω, be my guest please:)))
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερίνα μου, η ζελατίνη βοηθάει στο να σταθεί άψογα το γλυκό και να μην σου διαλύεται.
Κορν φλάουρ δεν θα πρότεινα, θα αλλοιώσει την γεύση του γλυκού, εξάλλου η κρέμα του δεν βράζει, μπαίνει κρύα όπως αναφέρω στην συνταγή.
Μην την φοβάσαι την ζελατίνη καθόλου, μια φορά αν την χρησιμοποιήσεις, δεν θα την αλλάζεις με τίποτα.
Ακολούθησε ακριβώς τις οδηγίες που δίνω στο πως να την προσθέσεις στο γλυκό και θα δείς απίστευτο αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία αν φτιάξεις το γλυκάκι, πραγματικά αξίζει!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Κατερίνα Λ. said...

Εντάξει λοιπόν! Σε εμπιστεύομαι! Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!!!
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!! :) :)

ΕΛΕΝΑ said...

Καλή επιτυχία :))

SpIrToKoYto said...

Παρ'όλο που με την καρύδα γενικώς εμείς δεν το χουμε,θα σε εμπιστευτώ και θα το δοκιμάσω φιλενάδα...
Μη σου και αύριο που περιμένω τον υιό μου τον μονογενή να μας επισκεφθεί...

Φιλιά πολλά πολλά σε όλες σας και καλό ΣΚ...-:)))

ΕΛΕΝΑ said...

Βιβίκα μου καλώς να δεχθείς τον γιόκα και καλώς να τον περιποιηθείς, όπως εσύ μοναδικά ξέρεις!!!
Φιλιά πολλά πολλά φιλενάδα, καλό Σαββατοκύριακο!

Lila Xagorari said...

Αυτό θα το λατρέψει ο άντρας μου που είναι φαν της καρύδας!!!!

DIMI said...

Λατρεύω τά cheesecakes !!!!Καί η καρύδα μού αρέση πολύ σάν γεύση!!!Θά δοκιμαστεί!!!Καλό Σ/Κ Ελένα μου!!Φιλάκια!!!

Δημιουργία said...

Όμορφο και μοσχοβολιστό το cheesecake σου Έλενα.Καλο ΣΚ και καλή εβδομάδα να έχεις.

Neli said...

Φαίνεται πεντανόστιμο,μπράβο,φιλια πολλα.

Ειρήνη Ε. said...

Και cheesecake και ψημένη καρύδα!! Σούπερ μοσχοβολιστό γλυκάκι, Ελενάκι!! Κυριακή πρωί, μια γενναία μερίδα, είναι το καλύτερο μαζί με τον καφέ!
Καλή μας ημέρα.
Υ.Γ. Το προηγούμενο σχόλιό μου, το έφαγε ο...googlης!! Ευτυχώς μας άφησε το cheesecake!!!

Silena said...

Δε θα αντισταθώ σε ένα τέτοιο μοσχομυριστό γλυκό!!!!! Αγαπώ ιδιαίτερα την καρύδα για το εξωτικό της άρωμα και η προσθήκη της σε γλυκό το κάνει να κερδίζει πολλούς πόντους!!!!!!
Πολλά φιλιά Έλενά μου!

Maria B. said...

Τι να πω με σένα κουκλίτσα μου ! κάθε ανάρτηση και μια έκπληξη !!!! χρυσοχέρα μου εσύ !!!!!

φιλια πολλά πολλά στα γλυκά μαγουλάκια !!!

ΕΛΕΝΑ said...

Λίλα κι ο δικός μου άντρας το ίδιο!
Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι!

ΕΛΕΝΑ said...

Dimi μου πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το τσιζκέικ, είναι πολύ φίνο!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Φιλιά κι από μας Νέλλη μου, να σαι καλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι κάτι γίνεται με τα σχόλια τελευταία, γγκκκρρρρ, υπομονή!
Ελα να σε κεράσω γλυκάκι!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Silena μου κι εγώ στο άρωμα και την γεύση της καρύδας, δεν αντιστέκομαι με τίποτα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριώ μου, μην με κάνεις να κοκκινίζω καλέ, χα χα χααα!
Φιλιά πολλά πολλά πολλά!

λελίνι said...

Καλησπερα!! φαινεται εκπληκτικο!!μια ερώτηση μόνο: που βρίσκω εσανς καρύδας??? !!

ΕΛΕΝΑ said...

Λελίνι εσάνς καρύδας (όπως και ένα σωρό άλλες εσάνς) θα βρεις στα μπαχαράδικα ή σε μαγαζιά πιου πουλάνε εσάνς.
Αν μένεις στην Αθήνα, στην Ευριππίδου στο Μπαχάρ, θα βρεις σίγουρα.
Μπες και στην συνταγή μας για "Λικέρ μπανάνας" εκεί η Μέτη έχει δώσει το λινκ ενός μαγαζιού, που πουλάει εσάνς, εκεί θα δεις και την διεύθυνσή του.
Θα προσέξεις μόνο η εσάνς που θα πάρεις να είναι ΒΡΩΣΙΜΗ, γιατί κυκλοφορούν και αντίστοιχες μη βρώσιμες εσάνς, που είναι για σαπουνάκια, κεράκια ή άλλες κατασκευές.
Ελπίζω να βοήθησα.
Καλό απόγευμα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...