Monday, 23 September 2013

Γρήγορο παγωτό ροδάκινο


Το λέω γρήγορο παγωτό ροδάκινο, γιατί γίνεται σχεδόν αμέσως!!
Παγωμένα κομμάτια ροδάκινου, γάλα εβαπορέ, μελάκι, στο μπλέντερ και....να το το παγωτάκι στο μπολάκι μας.
Τώρα αν θέλουμε να το βάλουμε σε χωνάκι ακόμα καλύτερα!!
Και μην νομίζετε ότι γίνεται μόνο με ροδάκινο. Τα βερίκοκα, τα νεκταρίνια, το μάνγκο, κάνουν μια χαρά την δουλειά τους!
Οι δοκιμές θα συνεχιστούν με αχλάδι, μήλο, σταφύλι και....ότι άλλο προκύψει.
Η συνταγή βασίζεται σε ιδέα του Jamie Oliver, από την σειρά "Γεύματα των τριάντα λεπτών".
Πάμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε το παγωτάκι μας!!

Χρειαζόμαστε :
750 γρ. σάρκα ροδάκινου
120-140 γρ. μέλι
80 ml. γάλα εβαπορέ πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε ώριμα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομματάκια 1-1,5 εκ.
Τα βάζουμε σε ταψάκι ή σακούλα για κατάψυξη το ένα δίπλα στο άλλο.
Καλύτερα να μην ακουμπούν μεταξύ τους, για να χτυπηθούν πιο εύκολα στο μίξερ.
Αφήνουμε τα κομματάκια του φρούτου στην κατάψυξη για δυόμισι με τρεις ώρες να παγώσουν. Αυτό το διάστημα είναι και το μόνο πάγωμα που χρειάζεται η συνταγή μας.
Χρησιμοποιούμε ευρύχωρο κάδο μίξερ και τοποθετούμε σε αυτό το εξάρτημα με τα μαχαίρια.
Αλλιώς, αν δεν έχουμε μεγάλο κάδο μίξερ, θα χρησιμοποιήσουμε το μούλτι, μοιράζοντας αναλογικά τις ποσότητες των υλικών.
Ρίχνουμε μέσα το μέλι και το γάλα εβαπορέ.
Αν έχουμε εσάνς ροδάκινου, μπορούμε να προσθέσουμε δυο τρεις σταγόνες.
Κλείνουμε το μίξερ και το βάζουμε σε λειτουργία, στην δυνατή ταχύτητα.
Αφήνουμε τα υλικά να χτυπηθούν, ως να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αυτό που φτιάχνω εγώ, μοιάζει σε υφή με το αγοραστό παγωτό της μηχανής. Τόσο αφράτο!!
Δεν χτυπάμε υπερβολικά το μείγμα, γιατί θα αρχίσει να λιώνει.
Σταματάμε την λειτουργία του μίξερ μας.
Σερβίρουμε αμέσως μπάλες από το παγωτό μας σε μπολάκια ή σε χωνάκια παγωτού.
Το υπόλοιπο το φυλάμε σε πλαστικό κουτί, στην κατάψυξη.
Δεν είναι απαραίτητη κάποια γαρνιτούρα, το άρωμα και η γεύση του φρούτου, είναι αρκετές. Φυσικά, αν θέλουμε, το γαρνίρουμε όπως μας αρέσει.
Κάποιες φορές, ετοιμάζω την ψίχα του φρούτου, την κόβω όπως παραπάνω και την χωρίζω σε τέσσερις μερίδες.
Τις βάζω σε σακουλάκια, φροντίζοντας όπως είπαμε, τα κομματάκια του φρούτου να είναι απλωτά.
Όποτε θέλω ένα δροσερό παγωτάκι ροδάκινο στα γρήγορα, πολτοποιώ στο μούλτι την κάθε μερίδα, με το 1/4 των υπόλοιπων υλικών, σύμφωνα με την διαδικασία που περιγράψαμε. Απίθανο!
Μπορούμε να βάλουμε λίγο περισσότερο ή ακόμα και λιγότερο μέλι. Αυτό εξαρτάται από το πόσο ώριμα και γλυκά είναι τα ροδάκινα που θα χρησιμοποιήσουμε, αλλά και το πόσο γλυκό θέλουμε το παγωτό μας.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!!
Ειρήνη Ε.

23 comments:

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Καλημέρα!! Γρήγορο κι αποτελεσματικό, ε; Ωραία ιδέα να απολαύσουμε τα ροδάκινα προτού φύγουν εντελώς από την αγορά. Φιλάκια.

SpIrToKoYto said...

Ειρηνάκι,το παγωτάκι σου γίνεται σήμερα ατάκα και επιτοπίως...!!!
αχ...λατρεύω αυτές τις πατ κιουτ συνταγές...

Καλημέρες,καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά σε όλες σας...-:)))

Notoula said...

Απίθανο!

Ζουζού said...

Γειά σου Ειρήνη, χάρηκα τόσο πολύ τη συνταγή σου, έχω βάλει στην κατάψυξη πολλά σακουλάκια με δικά μας ροδάκινα κομμένα σε φετούλες, έτοιμα για παγωτό γιαουρτιού, η δική σου η συνταγή μου άρεσε πιο πολύ, είναι πανεύκολη θα τη δοκιμάσω σύντομα!!! Πολλά φιλάκια!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι μου νόμίζω σήμερα ξεπέρασες κι εμένα στις πατ κιουτ (που λέει και η Βιβή) συνταγές!!
Ξετρελάθηκα και εντυπωσιάστηκα με το παγωτάκι σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνω!!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

DIMI said...

Καλημέρα Ειρήνη μου!!Καλή εβδομάδα!!!
Σούπερ τό εύκολο καί πεντανόστιμο παγωτό πού μάς παρουσίασες!!!Δέν μένη παρά νά τό δοκιμάσω!!!Φιλάκια!!!

Selcouth said...

Και εύκολο και νόστιμο και με πολλές επιλογές! Αυτά είναι τα ωραία!
Χε,χε,χε! Κι εγώ σκεφτόμουν το αχλάδι! ;)
Να είσαι καλά Ειρήνη μου! Καλό μεσημέρι και να έχεις μια υπέεεεροχη εβδομάδα!

The Dark Chef said...

Έχω δει συνταγές για παγωτό express αλλά αυτή μου αρέσει και την σημειώνω πάνω - πάνω στον κατάλογο επειδή έχει γάλα εβαπορέ και μέλι, 2 υλικά που χρησιμοποιώ πολύ συχνά στην κουζίνα!
Πόσο μου αρέσει ο Jamie και ειδικά αυτή η εκπομπή του σε κάνει να μη θες να ξεκολλήσεις από τον πάγκο σου!
Καλό μεσημέρι και καλή βδομάδα!

Thalassenia said...

Μα τι εύκολο που φαίνεται, να είσαι καλά εσύ και ο Jamie :)
Αν δεν είναι ροδάκινο και είναι νεκταρίνι δεν θα μας χαλάσει καθόλου.

Φιλιά θαλασσένια.

Ερμιόνη said...

Εντυπωσιακά εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Αν και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα το εβαπορέ, θα το δοκιμάσω το παγωτό! Είναι και με γεύση ροδάκινο που αγαπώ πολύ!
Φιλιά!

Σμαραγδένια Ρούλα said...

Eιρήνη μου με πέτυχες στο ευαίσθητο σημειο μου.!!! στο ροδάκινο καλέ;;; ασε που πρωτην φωρα βλεπω τετια γρήγορη συνταγή παγωτου!!!σιγουρα θα φτιαχτει επειδή είναι πατ κιούτ που λεει και το Σπιρτόκουτο...φιλακια πολλα Ειρήνη μου..

Vasia b. said...

Γρήγορο,εύκολο και πολύ πολυ νόστιμο!!!
Νομίζω Ειρηνη μου ότι ξεπέρασες και την Ελενα στο πατ κιούτ!!χαχα!!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!!!!!!

Kate'sCakeBox said...

Καλησπέρα Ειρήνη μου,,καλή βδομάδα να έχουμε..παγωτό ροδάκινο και με λίγα υλικά και στο άψε σβήσε???ακρως δελεαστικό και μπράβο που μας το συστήνεις..πρωτότυπο και ένα μπράβο και στο Jamie Oliver με τα γρήγορα γευματά του!!καλό σου απογευματάκι!

ΕΛΕΝΗ said...

Φανταστικό παγωτάκι Ειρήνη μου, μου αρέσει που γίνεται και γρήγορα!!!Απίθανο!
Καλή εβδομάδα, φιλάκια!!!!

mia maria said...

Αυτό κι αν είναι γρήγορο! Φαίνεται πολύ λαχταριστό! Μπράβο Ειρήνη:)

Create Taste said...

Μου αρέσει πολύ! Γιατί φτιάχνεται με αγνά υλικά και μπορεί εύκολα να ξεγελάσει τα παιδάκια που θελουν κάθε μερα παγωτό!

Neli said...

Πολυ λαχταριστό φαίνεται και σίγουρα πολυ αρωματικό,ευκολο και συγχρόνως νόστιμο,θα το φιταξω τωρα που εχει ωραια ροδακινα,καλη εβδομαδα ,φιλια.

Maria B. said...

Ειρηνάκι μου, θεωρώ ότι πρέπει να είναι απίθανο το παγωτάκι !!! πω πω σκέτη γλυκα και με πολύ λίγες θερμίδες !!!!! μπραβο Ρηνιώ μου με τις ωραίες σου ιδεες !!!!


σε φιλώ πολύ πολύ

Εύα Ζαρίφη said...

Εξαιρετικό και γρήγορο Ειρήνη..μπράβο ενθουσιάστηκα...

Lenia said...

Τι απίθανο και απλό παγωτάκι είναι αυτό!Εύγε!
Φιλάκια!

Mary said...

Από εμφάνιση σκίζει!
Εύκολο, γρήγορο, χωρίς πολλές θερμίδες!

Φιλιά!

Anonymous said...

γεια σας κ συχαρητηρια για τις αψογες συνταγες ειμαι 16 χρονων και αγαπω πολυ την κουζινα επειδη δεν αγαπω ομως το γαλα ηθελα να ρωτησω αν μυριζει μεσα στο παγωτο η αν το καλυπτει η γευση του φρουτου σκεφτομαι να το κανω το πασχα με φραουλεε να παρω κανενα μπραβο σσς ευχαριστω

Ειρήνη Ε. said...

Φίλη-ε ανώνυμε, το γάλα δεν μυρίζει μέσα στο παγωτό. Τα 80 ml. γάλα είναι μικρή ποσότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή επιτυχία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...