Wednesday 9 October 2013

Σουφλέ σπανάκι


Στα σουφλέ έχω μιαν αδυναμία!
Τα θεωρώ από τα καλύτερα comfort food, που θα νοστιμίσουν το κέντρο του τραπεζιού μας ένα κυριακάτικο μεσημέρι, θα ομορφύνουν τον μπουφέ μας, θα τα απολαύσουμε ακόμα και μόνα τους με μια μπυρίτσα.
Τα σουφλέ μου τα θέλω «αέρινα», θέλω να είναι αφρός δηλαδή!
Το συγκεκριμένο σουφλέ το φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν ξέρω γιατί έχω αργήσει τόσο πολύ να μοιραστώ την συνταγή μου μαζί σας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως.
Είναι νομίζω το πιο αφράτο σουφλέ σπανάκι από όσα έχω δοκιμάσει, μυρωδάτο και πολύ νόστιμο!!
Ελπίζω να αρέσει και σ’ εσάς!

Χρειαζόμαστε:
1100 γρ. σπανάκι φρέσκο ή 650 γρ. κατεψυγμένο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια μόνο)
3 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
4 αυγά
100 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
100 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. φέτα
αλάτι (με προσοχή) – πιπέρι
Επιπλέον
2 κουταλιές σιμιγδάλι για το πασπάλισμα
Στην πράξη:
Κόβουμε σε ροδέλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο λίγα λεπτά, να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε το σπανάκι. Αν είναι κατεψυγμένο το προσθέτουμε ως έχει, αν είναι φρέσκο αφού το καθαρίσουμε, το ζεματίζουμε για λίγο πριν και το στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα μας τα κρεμμυδάκια με το σπανάκι και προσθέτουμε τα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, μοσχοκάρυδο, δυόσμο).
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο το περιεχόμενο να κρυώσει ελαφρά.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τα γάλατα και το γιαούρτι. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
Προσθέτουμε επίσης πιπέρι, αλάτι (πολύ λίγο γιατί θα βάλουμε και την φέτα) και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε.
Τελευταία προσθέτουμε την φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη (όχι χοντροτριμμένη με τα χέρια μας).
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αδειάζουμε το μείγμα στο μεγάλο μας πυρέξ, το οποίο προηγουμένως έχουμε λαδώσει πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 2 κουταλιές σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 35-45 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Όταν βγάλουμε το πυρέξ από τον φούρνο, αφήνουμε το σουφλέ λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε εύκολα σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!

28 comments:

EVAGELIA VRETTOU said...

καλημέρα! έχουμε κι εμείς αδυναμία στα σουφλέ, αλλά και στο σπανάκι! οπότε τέλειος συνδυασμός! θα αρέσει και στη μικρή, είμαι σίγουρη, οπότε θα δοκιμαστεί σύντομα. φιλιά και πολλές καλημέρες

nikiad.blogspot.gr said...

Τι ωραία συνταγή !!!! Πάω να αγοράσω τα υλικά !!!!!!
Πολλά φιλιά !!!!

Unknown said...

Kαλημέρα! Μ'αρέσει που βάζεις ολα αυτά τα μυρωδικά! Θα μοσχομύρισε η κουζίνα! Σούπερ κολατσιό και για τα παιδιά και πολύ υγιεινό!

Ερμιόνη said...

Πεθαίνω για σουφλέ σπανάκι!
Είναι ένα πιάτο που φτιάχνω σχεδόν σε κάθε μπουφέ ή τραπέζι γιατί αρέσει σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που με το σπανάκι δεν έχουν καλές σχέσεις!
Πολύ μου αρέσει η βερσιόν σου, γιατί είναι σούπερ αρωματική, δεν έχει άπειρα αυγά και έχει σιμιγδάλι που δίνει πολύ ενδιαφέρον στη γεύση!
Φιλιά, καλημέρα!

Tante Kiki said...

Τρελλαίνομαι για σουφλέ και το δικό σου έγινε ωραιότατο!!! Το βρίσκω ένα πολύ βολικό πιάτο για πολλές ώρες!!! Με σιμιγδάλι, βέβαια, δεν έχω κάνει ποτέ αλλά τώρα θα το δοκιμάσω!!!
Καλημέρα!

peps said...

Poli oreo ki efkolo!!!!!!

eleni said...

Πολύ ωραίο,Έλενα!
Μια διαφορετική συνταγή για σπανάκι,που θυμίζει στη γεύση σπανακόπιτα,αλλά όπως λες είναι αφράτο!
Φιλιά!

Marina said...

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!! Να έχει καλή σταδιοδρομία και το δικό σου κοριτσάκι, με υγεία και αγάπη πάντα γύρω της!!! Αχ...πότε μεγάλωσαν τα παιδάκια μας...!!!!

gwgw said...

Δεν εχεις εσυ μονο αδυναμια στο σπανακι σουφλε...εχουμε κι εμεις...Ελενακι!!! Οντως σου εχει γινει υπεροχο και αερινο!!!
Καλο μεσημερι,φιλιαα!!!!!

paraxeno pirouni said...

Ενδιαφέρουσα η εκδοχή με το σιμιγδάλι, έτσι να βρίσκουμε και τι να κάνουμε αυτό που μας περισσεύει από χαλβά ή ραβανί.
Το σπανάκι όπου κι αν μπαίνει μου αρέσει, πόσο μάλλον σε σουφλέ με τόσα ακόμα ωραία υλικά μαζί.
Έλενα ο Ποπάυ θα σε αγαπούσε νομίζω! :)

Eleni said...

Ελενάκι σούπερ το σουφλέ σου, φαίνεται πράγματι σκέτος αφρός!Μου ρχεται να δαγκώσω την οθόνη!!!Τέλειο, μπράβο σου!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!

DIMI said...

Καλησπέρα Ελενά μου!!!Λατρεύω όλα τά είδη σουφλέ!!!Καταπληκτική συνταγή!!!Είχα δοκιμάσει πρίν καιρό,καί ήθελα νά βρώ τήν ανάλογη συνταγή!!Καί χάρη σέ εσένα,νάτην!!Την βρήκα!!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!

Lenia said...

Πραγματικά υπέροχο το σπανακοσουφλεδάκι σου!Καταγράφεται!
Φιλάκια!

Ειρήνη Ε. said...

Ελενάκι μου, μου αρέσουν πολύ τα σουφλεδάκια, για την αέρινη υφή και την νοστιμιά τους! Το σουφλέ σπανάκι, είναι από τα ωραιότερα! Το δικό σου, το λιμπίζομαι και μόνο που το βλέπω! Έγινε αφράτο αφράτο! Δεν αμφιβάλλω ότι θα εξαφανίστηκε, με το που βγήκε από τον φούρνο!!
Καλό μας βράδυ.

Helen Gr said...

Κι εγώ του έχω μια αδυναμία, Έλενά μου, αλλά επειδή εδώ δεν το τρώνε, λέω να έρθω εκεί να με κεράσεις από το καταπληκτικό αρωματικό δικό σου!
(Καλή είμαι!)

Φιλάκια πολλά

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ said...

μμμμμ, αυριο εχω λαικη, περνω τα υλικα και το φτιαχνω!!!!αυριο νεο σχολιο με εντυπωσεις!!!
καλο βραδυ!!!

Chrisi said...

Φαινεται πολύ ωραίο,σίγουρα θα είναι και νοστιμότατο με τοσα μυρωδικα και υλικα νόστιμα,μπραβο πολυ μου άρεσε,φιλάκια και καλό βράδυ.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ said...

το σπανάχι μου αρέσει...σουφλέ σπαναχι δε ξαναφα... μόνο σουφλέ τυρί χαμ..

Kate'sCakeBox said...

Καλησπέρα Ελενάκι μου..θεικό το σουφλεδάκι σου κοπέλα μου..εντελώς διαφορετικό απ'ότι το έχουμε συνηθίσει..δεν έχω λόγια..μελέτησα τη συνταγή και την βρήκα συναρπαστική!!Ευχαριστούμε πολύ!άπειρα φιλάκια και ένα ευχάριστο βραδάκι να έχεις!!

Elliniko Xreos sti Gastronomia said...

Λατρεύω ότι έχει σπανάκι! Και το σουφλέ σου μου ανοίγει την όρεξη!

κυκλάμινο said...

Μου αρέσει πολύ το σπανάκι. Σίγουρα θα μου αρέσει και η συνταγή. Φιλάκια!!

Mary said...

Ελενάκι μου μπράβο, πολύ ωραίο!
Και μόνο που το βλέπω ζηλεύωωωωωω!
Θα το φτιάξω με το σιμιγδάλι, σίγουρα κάνει τη διαφορά.

Φιλάκια πολλά ζουζουνάκι μου!

Lila Xagorari said...

Δεν έχω εγώ αδυναμία στο σουφλέ????
Πεθαίνω και ειδικά στο σουφλέ με λαχανικά!!
Θα δοκιμαστεί άμεσα!!!

Niki said...

Φαίνεται πάρα πολύ πετυχημένο!!

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ said...

λοιπον το εφτιαξα και ηταν παρα πολυ καλο!μονο που φοβηθηκα το αλατι και τελικα νομιζω εβαλα λιγο!παρ'ολ'αυτα εγινε αναρπαστο!!!!φιλια πολλα!

Silena said...

Απολαυστικότατο το σουφλέ σου Έλενά μου!!!!! Από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων!!!!
Ονειρα γλυκά!

Μarion, said...

Πολύ ωραίο σουφλέ Ελενα.
Και μια ωραία ιδέα να φάνε κάποιοι το σπανάκι :)
Και για τραπέζι εξαιρετικό.

Φιλιά

Roula Tofea said...

Αγαπημένο!!!
Φιλάκια πολλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...