Friday, 22 May 2015

Ομελέτα σουφλέ


Το πρωινό λένε είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, και πρέπει να έχουν δίκιο για να το υποστηρίζουν τόσοι πολλοί.
Για τις καθημερινές δεν το συζητώ, το πρωινό είναι δυστυχώς μια πολυτέλεια για μας, και υποθέτω για τους περισσότερους.
Όμως τα Σαββατοκύριακα, μ’ αρέσει να «κακομαθαίνω» τους άντρες μου με ένα πιο πλούσιο πρωινό, χώρια που είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί στο τραπέζι και να τα πούμε λιγάκι.
Οι ομελέτες φούρνου είναι μια από τις αγαπημένες μου προτάσεις.
Ζεστές ζεστές, μαζί με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό, είναι σκέτη απόλαυση.
Οι περισσότερες ομελέτες φούρνου μπορούν άνετα να ετοιμαστούν από το προηγούμενο βράδυ και απλά να ζεσταθούν το πρωί.
Η να γίνει η προετοιμασία τους από το βράδυ και το πρωί απλά να τις ψήσουμε.
Πάμε να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη, χορταστική ομελέτα, με μανιτάρια, μπέικον, καλαμπόκι και τηγανιτές πατατούλες!
Σας εγγυώμαι θα την ευχαριστηθείτε απίστευτα!!!

Θα χρειαστούμε:
7 αυγά
10 φέτες μπέικον
8 άσπρα φρέσκα μανιτάρια
250 γρ. καλαμπόκι (από κονσέρβα)
3 μέτριες πατάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. κίτρινα γλυκά τυριά τριμμένα
1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι.
Τις αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι το μπέικον, να φύγει το πολύ λίπος και να γίνει κριτσανιστό.
Το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφού κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Σε καθαρό τηγάνι, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια, να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια, και 1 κουταλιά βούτυρο.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Κατόπιν προσθέτουμε το καλαμπόκι, φέρνουμε όλα τα υλικά 2-3 βόλτες και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον και τα τηγανισμένα κυβάκια της πατάτας. Ανακατεύουμε.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, πιπεράκι και λίγο αλάτι.
Σε βουτυρωμένο πυρέξ, μεσαίου μεγέθους και βαθουλό κατά προτίμηση, αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού.
Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα των αυγών.
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο, και ψήνουμε με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά περίπου (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Καλή επιτυχία!!

12 comments:

mia maria said...

Εύκολο και νοστιμότατο! Δεν υπάρχει καλύτερο :)

syros2js said...

Δεν θα χάσω χρόνο: Θα το κάνω εντός των ημερών!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κορίτσι μου!!!

Ειρήνη Ε. said...

Μια σούπερ νόστιμη ομελέτα σαν και αυτή είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας! Μαζί με φρεσκοστυμμένο χυμό ή καφεδάκι είναι ένα πληρες πρωινό που θα μας κρατήσει για αρκετές ώρες. Προσωπικά θα μου άρεσε να το συνδυάσω με μια ωραία σαλατούλα, φτιάχνοντας έτσι ένα νοστιμότατο μεσημεριανό γεύμα! Ειναι μια βολικότατη συνταγή για όποτε θέλουμε!
Καλό μεσημέρι.

kikitchen and the chef said...

πραγματικα φαινεται τοσο χορταστικη,και σιγουρα με τετοια υπεροχα υλικα θα ειναι και πεντανοστιμη!!!!
καλο σ/κ και φιλιααα!!!

Maria B. said...

Βλεπω ομελετα στον φούρνο και αυτόματα καταλαβαίνω απο που προέρχεται το πόστ !!! οτι φτιάχνεις είναι ΤΕΕΕΛΕΙΟ !!!! ευχαριστούμε για την πρόταση !!!


σε φιλώ πολύ πολύ πολύ

καλό σ/κ

Zina Z said...

αγαπω ομελετα και αγαπω σουφλε! ιδανικη συνταγη!!!!

Δημιουργία said...

Χρόνια πολλά Έλενα με υγεία και χαρά να χαίρεσαι ότι αγαπάς. Η ομελέτα σου ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά βραδάκια στο μπαλκόνι.

DIMI said...

Χρόνια πολλά Ελενά μου!!Υγεία καί ευτυχία σού εύχομαι!!Μού αρέσουν πολύ οι ομελέτες Ελενά μου!!Τί τέλεια συνταγή!!Τήν Κυριακή θά δοκιμαστεί!!Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!!!

Μάχη Μ said...

Ελενά μου χρόνια πολλά και καλά να είσαι πάντα ευτυχισμένη με ανθρώπους που σε αγαπούν γύρω σου!
Οσο για την ομελέτα είναι υπέροχη,την φαντάζομαι για Κυριακή πρωί ολοι μαζεμένοι στο τραπέζι και να τρώμε αυτήν την νόστιμη ομελέτα φούρνου!
Καλό Σ/Κ.

Ερμιόνη said...

Τις ομελέτες τις τρώω πάντα πολύ πολύ ευχάριστα!
Η συγκεκριμένη που είναι και τόσο πλούσια σε γεύση, μπορεί να καταναλωθεί άνετα και σαν κυρίως γεύμα μαζί με μια σαλατούλα!
Σε φιλώ!

Χρύσα said...

Αφράτη και πολύ πλούσια φαίνεται Έλενα, μου αρέσει που γίνεται στο φούρνο!

- spoonstories- said...

Αυτό είναι πρωινό, όχι αστεία! Το καλύτερο των καλυτέρων μας έχεις κούκλα!
Καλή εβδομάδα^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...