Saturday, 23 May 2015

Ταρτάκια με μασκαρπόνε


Για το Σαββατοκύριακο σας ετοιμάσαμε σπέσιαλ γλυκάκι!
Ταρτάκια με τραγανή βάση και αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε.
Τα αρωματίσαμε με λικέρ Grand Marnier για πιο έντονη γεύση και απολαύσαμε μια λιχουδιά υπέροχη!
Δεν θέλουν καθόλου κόπο γι αυτό σας τα προτείνουμε να τα ετοιμάσετε κι εσείς και να απολαύσετε γεύσεις που γεμίζουν το στόμα και τρελαίνουν τον ουρανίσκο!
Πάμε να τα φτιάξουμε?? Πάμε!!

Υλικά για 6 ατομικές τάρτες:
Για τις βάσεις:
2 κρόκοι αυγού
12 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές βούτυρο παγωμένο
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια άρωμα
μια τσιμπιά αλάτι
Για την γέμιση:
1 φακελάκι σαντιγί (π.χ garni)
το ανάλογο γάλα (200ml)
2 γεμάτες κουταλιές μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
2 κουταλιές λικέρ Grand marnier
1 βανίλια άρωμα
Για την διακόσμηση:
ξύσμα σοκολάτας
κερασάκια γλασέ
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι και την άχνη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με ένα πιρούνι, ώσπου να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέτουμε τους κρόκους και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αν η ζύμη μας είναι πολύ σφικτή (και μόνο τότε) προσθέτουμε 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό.
Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο 20 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Αφού σφίξει, της προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την βανίλια και το λικέρ και τα χτυπάμε όλα μαζί για 1 λεπτό, με μίξερ χειρός.
Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο, ως να ετοιμάσουμε τις βάσεις για τα ταρτάκια.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζουμε σε 6 ίσες μπαλίτσες.
Βουτυρώνουμε ελαφρά 6 φορμίτσες για τάρτες και με το χέρι απλώνουμε όμορφα τη ζύμη στις φορμίτσες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15-18 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τις φορμίτσες από τον φούρνο και προσεκτικά αφαιρούμε τις ψημένες βάσεις.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Κατόπιν μοιράζουμε την κρέμα της γέμισης πάνω στις βάσεις, πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας και τοποθετούμε στο κέντρο της κάθε τάρτας ένα κερασάκι.
Διατηρούμε τις τάρτες μας στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

14 comments:

syros2js said...

Κάτι μου λέει πως τη γέμιση την "εξαφανίζω" και σκέτη!!!
;-)
Σούπερ τα ταρτάκια σου, κορίτσι μου!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Vasia b. said...

Ελενάκι μου ζωγράφισες πάλι!!!Καταπληκτικά τα ταρτάκια με μασκαρπονε!
Εύκολα νόστιμα και γρήγορα στην παρασκευή τους είναι ότι αγαπω σε μια συνταγή!!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!
Καλό σ/κ!!!!

Ερμιόνη said...

Εύκολα κ λαχταριστά, με τραγανή βάση κ δροσερή κρέμα!
Τα φιλιά μου

Αθηνά said...

Φανταστικά τα ταρτάκια!! Και πόσο αφράτη φαίνεται η κρέμα !! Πραγματικά πολύ εντυπωσιακά! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Magia da Inês said...


Cor, textura e sabor... bom demais!!!

Bom fim de semana com tudo de bom!
Beijinhos.ه° ·.
♬♪ه° ·.

Anastasia said...

Φαίνονται πεντανόστιμα τα ταρτάκια σου! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Ariadni St. said...

Πάρα πολύ ωραία αισθητικά και λογικά και γευστικά! Γεια στα χερια σου
Σε φιλώ γλυκά :)

DIMI said...

Καταπληκτικά τά ταρτακια σου Ελένη μου καί η γέμιση σούπερ!!!Καλό Σ/Κ!!

Beauty Follower said...

Ωραια και για κέρασμα!

Καλό Σαββατόβραδο :)

Μάχη Μ said...

Πολύ ωραία σπιτικά γλυκίσματα,ελαφριά και γευστικά φαίνονται!
Πολύ ωραίες φωτογραφίες!
Καλό βράδυ!

- spoonstories- said...

Μόνο θαύματα βγαίνουν από τα χεράκια σου κούκλα...πολύ ωραία τα ταρτάκια μασκαρπόνε!! Καλό υπόλοιπο Κυριακής!

Tante Kiki said...

Νοστιμότατα ταρτάκια,σπιτικά και πανέμορφα παρουσιασμένα!!!
Καλό βράδυ Ελένη μου!!

ΕΛΕΝΑ said...

Θα σε μαλώσω!
Επρεπε να κάνεις περισσότερα, αυτά δεν φτάνουν ούτε για μένα!
Ορίστε, τώρα αναγκάζομαι να αφήσω ένα δυο και για τους υπόλοιπους ;-)
Φιλιά Ελενάκι μου, καλή βδομάδα!

Maria B. said...

τι να σου πω Λενάκι μου !!!! πανεμορφα και πεντανόστιμα φαίνονται τα γλυκάκια που μας κερνάς !!! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!


φιλάκια πολλά !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...