Monday, 11 May 2015

Cheesecakes με φράουλες στο ποτήρι


Εποχή για φραουλονοστιμιές και πάλι!
Οι φράουλες πάνε και έρχονται στο ψυγείο μας.
Μαρμελαδίτσα, γλυκάκι του κουταλιού και πάει λέγοντας!
Δεν μπορώ να αντισταθώ όταν περνώ μπροστά από έναν πάγκο που πουλάει φράουλες στην λαϊκή ή σε αυτές στο ράφι του σούπερ μάρκετ! Ένα κουτί τουλάχιστον θα το αγοράσω!
Αυτές που αγοράστηκαν τελευταία νοστίμισαν τα δροσερά ατομικά cheesecakes που θα σας κεράσουμε σήμερα.
Αφράτη τυροκρέμα εμπλουτισμένη με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και αρωματισμένη με μοσχάτο κρασί από την Λήμνο.
Ένα πραγματικά δροσερό και γεμάτο αρώματα ανοιξιάτικο γλυκό, που μας κέρδισε όλους στο σπίτι!
Δεν θα ήταν πολύ ωραίο να υπήρχαν όλο τον χρόνο φράουλες στην αγορά, αλλά να είναι τόσο νόστιμες και αρωματικές όσο αυτές της Άνοιξης;;;!!!
Πάμε όμως να σας δείξω την σημερινή μας συνταγή!

Θα χρειαστούμε (για 4 μπολάκια):
8 μπισκότα (cookies)
200 γρ. τυρί κρέμα τ. Φιλαδέλφεια
200 ml. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
4-5 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας ή μισό κουταλάκι υγρή βανίλια
2 κουταλιές μοσχάτο κρασί Λήμνου (ή άλλο λευκό γλυκό κρασί)
1 γεμάτη κουταλιά τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
4 μεγάλες φράουλες
Για το γαρνίρισμα
κρέμα σαντιγί
φράουλες
τριμμένα κούκις
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τις φράουλες σε κομματάκια και τις απλώνουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθούν τα περιττά υγρά.
Παίρνουμε τέσσερα ατομικά μπολάκια.
Τρίβουμε με τα χέρια μας από ένα μπισκότο, ρίχνοντας τα τρίμματα στον πυθμένα του κάθε μπολ.
Εδώ έχω χρησιμοποιήσει κούκις με ψηφίδες σοκολάτας. Τα κούκις θα πρέπει να είναι μετρίου μεγέθους.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, ως να αποκτήσει η κρέμα πυκνή υφή.
Χτυπάμε και το τυρί κρέμα να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, το άρωμα της βανίλιας ή την υγρή βανίλια, το κρασί και τα τριμμένα φιστίκια.
Χτυπάμε ακόμα λίγο να ενοποιηθούν και να αφρατέψουν τα υλικά. Σταματάμε το χτύπημα.
Μοιράζουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα της κρέμας τυριού στα μπολάκια.
Τρίβουμε και πάλι από πάνω από ένα μπισκότο σε κάθε μπολάκι.
Μοιράζουμε τις κομμένες φράουλες στα τέσσερα μπολάκια.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού.
Γαρνίρουμε με την κρέμα σαντιγί και βάζουμε τα ατομικά cheesecakes στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
Πριν σερβίρουμε τα γλυκάκια μας, μπορούμε να τα στολίσουμε με τριμμένα κούκις ανακατεμένα με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
Ή με φράουλες ολόκληρες ή κομμένες σε φετούλες και λίγη φρέσκια μέντα ή δυόσμο.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Ειρήνη Ε.

18 comments:

mia maria said...

Πολύ ωραίο! Λαχταριστή κρεμούλα, πολύ αρωματική!
Καλή εβδομάδα :)

Maria B. said...

Καλημερούδια !!! πολύ ωραία η εμφανισή του Ειρηνάκι μου ! φανταχτερό και πεντανόστιμο !

ευχαριστούμε για την πρόταση !!


καλή βδομάδα να έχουμε, φιλια πολλά πολλά !!!

Dimitra Decorasylum said...

Πως να αντισταθείς αφού και σκέτες είναι υπέροχες, πόσο μάλλον όταν έχεις τέτοιο γλυκάκι στο μυαλό;;
Καλημέρα & καλή εβδομάδα :)

Zina Z said...

οτι γλυκο εχει φραουλα, απλα το αγαπω! και αν εχει και κρεμα, το αγαπω διπλα!

ΜΕΤΗ said...

Υπέροχο, δροσεροφραουλένιο το σημερινό γλυκάκι σου Ειρήνη μου!!!!!

Καλημέρα , φιλιά !!!

- spoonstories- said...

Cheesecake =LFE
Με φράουλες ακόμα περισσότερο!!Πολλά φιλιά Ελενίτσα μου!

ΕΛΕΝΑ said...

Δροσερό, αρωματικό, ανοιξιάτικο το γλυκάκι σου Ειρήνη μου και ξέρεις τι αδυναμία έχω στα πάσης φύσεως cheesecakes!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα να έχουμε!!

Beauty Follower said...

Αυτο θα πει να τις πιεις στο ποτήρι... στην προκειμενη να τις φάς ;)

http://beautyfollower.blogspot.gr

Vasia b. said...

Δροσερό και φραουλένιο το ποτηράτο cheeescake σου Ειρήνη μου!!! Πραγματικά η φράουλα θα ήθελα να υπηρχε όλο το χρόνο, με τόσα όμορφα που μπορούμε να φτιάξουμε με αυτή!!!
Καλή εβδομάδα να έχουμε!!
Φιλια πολλά!!!

Δημιουργία said...

Όμορφο το γλυκάκι σου Ειρήνη και πολύ όμορφα σερβιρισμένο.

Ερμιόνη said...

To cheesecake το αγαπάμε σε όλες του τις παραλλαγές και το τρώμε ευχάριστα παντού και πάντα!
Μου αρέσει που έχεις χρησιμοποιήσει φιστίκι Αιγίνης και γλυκό κρασί, δίνουν πολύ ωραίες πινελιές.
Και το ατομικό σερβίρισμα δημιουργεί ένα σούπερ κομψό αποτέλεσμα!
Φιλιά

Μάχη Μ said...

Πολύ ωραία πρόταση και εύκολή!
Μου αρέσει η προσθήκη του κρασιού, και το φυστίκι αιγίνης!
Καλή εβδομάδα!

Χρύσα said...

Και όμορφα, και νόστιμα και δροσιστικά αυτά τα ποτηράκια! Όλοι αγαπάμε τις φράουλες και προσπαθούμε να τις χαρούμε όσο γίνεται τώρα που είναι η εποχή τους!

Ariadni St. said...

αχ ειναι πάρα πολύ ωραίο και ατομικό! Φυσικά δεν μένεις μονο στο ενα ποτηρακι! αχχαχα μπραβο σας

DIMI said...

Καλησπέρα Ειρήνη μου!!!Τέλειο τό γλυκάκι σου!!!Λαχταριστή η κρεμούλα του!!!Υπέροχη η παρουσίαση σου!!Μπράβο σου!!
Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!

evi@thehealthycook said...

το cheesecake φράουλα είναι γλυκό εγγύηση!
εσύ, με την προσθήκη των φιστικιών και του κρασιού, το πήγες ένα βήμα παραπέρα! πολύ ωραία συνταγή!
καλή εβδομάδα!

Neanikon Pastry Blog said...

Πολύ ταιριάζουν οι φράουλες με το φιστίκι!!

Φαίνεται λαχταριστό λαχταριστό !!

Mary said...

Ειρηνάκι μου είναι πολύ ωραία και δροσερή συνταγή, σκίζει κι από εμφάνιση, μπράβο!

Φιλάκια φραουλένια!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...