Monday, 25 May 2015
Σφολιατίνες με φράουλες και μασκαρπόνε
Ένα ακόμα φραουλένιο γλυκάκι σας έχουμε ετοιμάσει σήμερα!
Φραουλίτσες ολόγλυκες, κόκκινες-κόκκινες και λαχταριστές!
Απλωμένες επάνω σε μια αφράτη κρέμα mascarpone, μέσα σε ροδοψημένη φωλιά από σφολιάτα!
Ένα δροσιστικό γλυκάκι, που θα ξετρελάνει όσους αγαπούν τις φράουλες και νομίζω ότι δεν είναι λίγοι!
Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο όμορφα φρούτα που μας κερδίζουν αμέσως με την εμφάνιση, το όμορφο χρώμα, την καταπληκτική γεύση και το άρωμά τους!
Επειδή χρονική περίοδος της συγκομιδής των υπαιθρίων που είναι και οι καλύτερες αρωματικά και γευστικά είναι σχετικά μικρή, ας τις εκμεταλλευθούμε τώρα που είναι στην εποχή τους!
Θα χρειαστούμε:
1 μακρόστενο φύλλο σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Για την κρέμα μασκαρπόνε
450 γρ. τυρί μασκαρπόνε
120 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
6 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας ή 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
φράουλες
Τι κάνουμε:
Προετοιμάζουμε τις σφολιάτες.
Καλύπτουμε το μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετούμε προσεκτικά επάνω την σφολιάτα, προσέχοντας να μην χαλάσει το σχήμα της.
Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει το πλαστικό φύλλο-κάλυμμα, στο οποίο είναι συνήθως τυλιγμένη η σφολιάτα. Το πιάνουμε προσεκτικά από τις άκρες και αναποδογυρίζουμε την σφολιάτα επάνω στο αντικ/κό χαρτί. Ή βάζουμε το αντικολλητικό χαρτί επάνω στην σφολιάτα και πιάνουμε μαζί το χαρτί και το πλαστικό φύλλο.
Βάζουμε την σφολιάτα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί προς τα κάτω.
Αφαιρούμε το πλαστικό φύλλο και το πετάμε.
Κόβουμε την σφολιάτα σε 12 ίσα κομμάτια, ξεχωρίζοντας το ένα κομμάτι από το άλλο.
Με το μαχαίρι μας χαράζουμε χωρίς να κόψουμε εντελώς, το κάθε κομμάτι σφολιάτας αφήνοντας ένα περιθώριο μισού εκατοστού από κάθε άκρη, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.
Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό φροντίζοντας να μην αλείψουμε τα σημεία που έχουμε χαράξει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, ως να ροδίσουν.
Αφού βγάλουμε τις σφολιάτεςαπό τον φούρνο, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Με ένα μαχαιράκι και πολύ προσεκτικά διαχωρίζουμε το επάνω μέρος σε κάθε σφολιάτα, κόβοντας στα σημεία που είχαμε χαράξει.
Έχουμε δημιουργήσει τώρα δώδεκα φωλίτσες και δώδεκα καπάκια από σφολιάτα.
Τις αφήνουμε την άκρη.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ ή στο μπολ του μίξερ το τυρί μασκαρπόνε και το χτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την βανίλια και λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε όλα μαζί να αφρατέψουν και να πήξει η κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ με μύτη αστέρι.
Γεμίζουμε τις φωλίτσες σφολιάτας με ροζέτες κρέμας.
Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στην κρέμα.
Σκεπάζουμε με τα καπάκια σφολιάτας.
Φυλάμε τα γλυκάκια μας στο ψυγείο ως να τα σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
14 comments:
Καλημέρα κορίτσια!!! Καλύτερη πρωινή έκπληξη δε θα μπορούσατε να μας είχατε ετοιμάσει!! Η φραουλένια λιχουδιά είναι το κάτι άλλο. Φιλάκια και καλή εβδομάδα!
Πολύ ωραίο! Εύκολο και νόστιμο καλοκαιρινό γλυκάκι!
Καλή εβδομάδα κορίτσια :)
καλα κοριτσια τι μου κανατε...πινω καφε και ειμαι γραφειο και ψαχνω γλυκο! οχι αποτομα τετοιες συνταγες!!!
Καλημέρα!
Ωραια γλυκακια!
Καλή σας εβδομάδα :)
Πολύ νόστιμο και αφράτο το γλυκάκι που προτείνεις Ειρήνη μου!! Μα πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με τις αγαπημένες μας φραουλίτσες! Καλή εβδομάδα !!
Πολύ εμφανισιμο και δροσερό το γλυκό σου σήμερα Ειρήνη μου και με εύκολα υλικά.
Πω πω Ειρηνάκι, οι σφολιατίνες σου μου έκλεψαν την καρδιά!!!
Εβαλες και το λατρεμένο μου μασκαρπόνε και με αποτελείωσες!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Τι ωραία ανοιξιάτικη πρόταση! Και με φράουλες και με άλλα εποχιακά φρούτα, θα είναι τέλειο επιδόρπιο!
Μίλησες στη καρδιά μου!!! Φράουλες και ονειρεμένο μασκαρπόνε...
Καλό βράδυ:*
Ονειρεμένο γλυκό και εύκολο!!! Πολύ ωραία συνταγή!!!
Καλό βράδυ!
Τέλεια λιχουδιά!!!!!
Τί υπέροχο καλοκαιρινό γλυκάκι Ειρήνη μου!!
Ζωγράφισες πάλι!!Καί η κρεμούλα,τέλεια!!!
Καλή εβδομάδα!!!Φιλιά!!!
Υπέροχο και λαμπερό το γλυκάκι σου Ειρηνάκι !!!
Βασιλισσα η φράουλα όταν συνδιαστει σωστά !!!
Μπράβο σου είναι πανεμορφο το γλυκάκι σου !!!
φιλια πολλά πολλά
Η κρέμα με το μασκαρπόνε είναι υπέροχη και ο συνδυασμός της με τις φράουλες δροσερός και ανοιξιάτικος.
Μου αρέσει πολύ που βλέπω και τις σφολιάτες τόσο όμορφα ψημένες και φουσκωτές :)
Φιλιά
Post a Comment