Friday, 15 July 2016

Κοτόπουλο σε σάλτσα βότκας


Νόστιμο το σημερινό μας φαγάκι, με το κοτοπουλάκι να μαγειρεύεται μέσα μια ιδιαίτερη σάλτσα με βότκα και κόκκινες πιπεριές, και να γίνεται πολύ τρυφερό.
Εμείς συνήθως το συνοδεύουμε με κουσκουσάκι (ζυμαρικό), που ταιριάζει όμορφα.
Εσείς φυσικά μπορείτε να το συνοδεύσετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Χρειαζόμαστε:
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος, κομμένα σε κυβάκια
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 ml ντοματοχυμό
30 ml βότκα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 ξερό κρεμμύδι
¼ κούπας τσαγιού λάδι
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε λωριδίτσες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με την βότκα.
Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει ως να μαλακώσουν το κοτόπουλο και τα λαχανικά και η σάλτσα να είναι «δεμένη».
Θα πρέπει στο τέλος του μαγειρέματος να μην υπάρχουν πολλά υγρά στο φαγητό μας.
Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, ως να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο παρέα με το συνοδευτικό που προτιμάμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...