Friday, 8 July 2016

Στικς μελιτζάνας ψητά


Αν αγαπάτε τις μελιτζάνες, αυτό είναι ένα μεζεδάκι που θα λατρέψετε!!
Στικς μελιτζάνας, παναρισμένα σε ένα νόστιμο μείγμα με παρμεζάνα, πάπρικα, ρίγανη και σκορδάκι και ψημένα στον φούρνο.
Τα απολαμβάνουμε ζεστά, τα βουτάμε σε γιαουρτάκι ή όποια άλλη σως μας αρέσει και είναι σκέτη απόλαυση!
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
3 μελιτζάνες τσακώνικες
1,5 κούπα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1,5 κούπα τσαγιού παρμεζάνα
1-¾ κούπας τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι ρίγανη ή βασιλικό
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
2 αυγά χτυπημένα
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και κόβουμε την κάθε μία σε 12 στικς.
Βάζουμε σε ένα μπολ την φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα, την ρίγανη, την σκόνη σκόρδου και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Μπορούμε αντί για παρμεζάνα να βάλουμε ρεγκάτο ή κάποιο άλλο πικάντικο τυρί, αλλά η παρμεζάνα ταιριάζει πολύ με αυτά τα στικς.
Επίσης μπορούμε να χτυπήσουμε στο μούλτι 4-5 φέτες ψωμί ώστε να γίνουν ψίχουλα και να χρησιμοποιήσουμε ψωμί αντί για τριμμένη φρυγανιά. Εγώ τις περισσότερες φορές αυτό κάνω.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά.
Παίρνουμε κάθε στικ μελιτζάνας και το βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στα χτυπημένα αυγά και τέλος στο μείγμα της φρυγανιάς.
Ακουμπάμε τα στικς σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά περίπου.
Τα απολαμβάνουμε ζεστά και τα συνοδεύουμε με γιαούρτι ή με την σως που προτιμάμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...