Saturday 2 July 2016

Παγωτό cheesecake βατόμουρο


Τι συμβαίνει όταν στέλνεις τον άντρα σου στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσει??
8 φορές στις 10 θα σου φέρει πράγματα εκτός λίστας, που δεν τα χρειάζεσαι καν.
Επίσης 9 φορές στις 10 θα σου φέρει λάθος πράγματα :P
Κρέμα ζαχαροπλαστικής φράουλα, έγραφα στην λίστα που έδωσα στον καλό μου.
Αυτός βρήκε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής για cheesecakes, είδε πάνω στην συσκευασία και κάτι φραουλίτσες, και σου λέει «εδώ είμαστε».
Αγόρασε μάλιστα και 2 συσκευασίες, για να μην ξεμείνω όπως μου είπε.

Και τι να τις κάνω τώρα??
Αυτή είναι η μόνη κρέμα που δεν χρησιμοποιώ ποτέ, μιας και τα cheesecakes μου όπως θα έχετε διαπιστώσει από τις τόσες συνταγές που έχω βάλει, τα φτιάχνω με μασκαρπόνε.
- Να τις επιστρέψουμε, μου λέει.
- Ντρέπομαι να επιστρέψω δυο κρέμες, του λέω.
- Να πάω εγώ που δεν ντρέπομαι, μου λέει.
- Ντρέπομαι και για λογαριασμό σου, του λέω. Αστες, κάτι θα βρω να φτιάξω.
Και βρήκα! Παγωτάκι με βατόμουρα και κρέμα ζαχαροπλαστικής για cheesecakes!
Βελούδινο, γλυκό όσο πρέπει, αρωματικό, πλούσιο, με λίγα λόγια σούπερ!!
Τους άρεσε τόσο, που ο άντρας μου μου είπε «ευτυχώς που πήρα 2 συσκευασίες, για να το ξαναφτιάξεις»!!

Εύκολο ….. πιο εύκολο δεν γίνεται!
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα δυνατό μπλέντερ, που να είναι μεγάλης χωρητικότητας, γιατί από ότι υπολόγισα πρέπει να έφτιαξα κοντά 3 κιλά παγωτό.
Πετάμε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ, χτυπάμε πολύ καλά, παγώνουμε το μείγμα και έτοιμο το σπέσιαλ παγωτό μας!

Τα υλικά μας:
300 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής για cheesecakes
το αντίστοιχο για την κρέμα γάλα
100 ml φρέσκο γάλα, πλέον της αναγραφομένης στην συσκευασία της κρέμας ποσότητας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί σαντιγί morfat
1 βανίλια άρωμα
1 κουταλάκι εσάνς βατόμουρο (προαιρετικά)
Στην πράξη:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο και δυνατό μπλέντερ, και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Ξεκινάμε με χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά αυξάνουμε την ταχύτητα στο μπλέντερ.
Το ζητούμενο είναι να πάρουμε ένα μείγμα σαν αλοιφή.
Αν έχετε εσάνς βατόμουρο, προσθέστε λίγη, το άρωμα που θα δώσει θα είναι εκπληκτικό.
Αν πάλι δεν έχετε, κανένα πρόβλημα, και πάλι αρωματικό θα είναι το παγωτάκι.
Το μείγμα πρέπει να χτυπηθεί πολύ καλά, γιατί δεν θα ακολουθήσει άλλο χτύπημα, το παγωτό αυτό δεν κρυσταλλιάζει, ούτε θέλει ιδιαίτερο ξεπάγωμα πριν το σερβίρουμε..
Αδειάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού ή σε κάποιο πλαστικό ή μεταλλικό σκεύος που να το χωράει και το βάζουμε στην κατάψυξη, να παγώσει καλά.
Αφού παγώσει καλά, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε και να δροσιστούμε.
Καλή επιτυχία, καλό δροσερό Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...