Monday, 25 July 2016

Πως καταψύχουμε πιπεριές


Οι πιπεριές είναι από τα πιο εύκολα λαχανικά για κατάψυξη.
Θα μου πείτε, τόσο δύσκολο είναι να βγάλουμε από το ψυγείο μια πιπεριά, να την πλύνουμε και να την κόψουμε??
Τίποτε δεν είναι δύσκολο!
Αλλά δεν είναι και μια ευκολία να ανοίγουμε το σακουλάκι και να παίρνουμε έτοιμες, πλυμένες και κομμένες πιπερίτσες, να τις ρίχνουμε στην σάλτσα μας, στην ομελέτα μας, στο μοσχαράκι πιπερονάτο ή σε όποιο άλλο φαγάκι τις χρειαζόμαστε??
Η αν τύχει να βρεθούμε με πολλές πιπεριές, δεν είναι κρίμα να μείνουν και να μας χαλάσουν??
Εγώ αυτό το παθαίνω όποτε τύχει να πάω στην λαϊκή. Είναι ένας μανάβης που λίγο πριν σχολάσει (γιατί μόνο τότε προλαβαίνω να πάω – δεν είμαι και πρωινός τύπος ως γνωστόν) βάζει σε προσφορά ολόκληρες τσάντες με πιπεριές. Δεν ξέρω τι με πιάνει και φεύγω με 3-4 τσάντες.
Τις κάνω γεμιστές, τις κάνω τηγανιτές, τις κάνω με μοσχαράκι, τις βάζω σε σαλάτες, αλλά αν δεν υπήρχε και η κατάψυξη οι υπόλοιπες θα πήγαιναν χαμένες.
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα καταψύξουμε πιπερίτσες!

Μπορούμε να καταψύξουμε όλων των ειδών και όλων των χρωμάτων πιπεριές.
Το μόνο που θέλουν είναι ένα καλό πλύσιμο και ένα καλό σκούπισμα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, στο μέγεθος που προτιμάμε.
Μπορούμε να τις κόψουμε σε κυβάκια αλλά και σε λωριδίτσες.
Απλώνουμε τα κομμένα κομμάτια σε καθαρές πετσέτες κουζίνας, να στεγνώσουν καλά και να μην έχουν υγρασία.
Κατόπιν τις κλείνουμε σε σακουλάκια, αφαιρούμε προσεκτικά τον αέρα πιέζοντας τα σακουλάκια, και τις βάζουμε στην κατάψυξη όπου διατηρούνται για πολλούς μήνες.
Δεν ξεχνάμε να βάλουμε μέσα στο σακουλάκι χαρτάκι με την ημερομηνία κατάψυξης και αν θέλουμε να γράψουμε και πόσες πιπεριές καταψύξαμε.
Καμία δυσκολία όπως βλέπετε, πλύσιμο, στέγνωμα, κόψιμο, ξανά στέγνωμα και κατάψυξη.

Η μητέρα της Ελένης μας καταψύχει και ολόκληρες πιπεριές για γέμισμα.
Τις πλένει καλά, τις αδειάζει από τα σπόρια, τις βάζει σε ταψάκι την μία δίπλα στην άλλη και μετά βάζει το ταψάκι στην κατάψυξη.
Όταν πρόκειται να τις μαγειρέψει, τις γεμίζει παγωμένες, βάζοντας όμως ελάχιστο ως καθόλου νερό στο ταψί που θα ψηθούν, γιατί θα βγάλουν υγρά.
Και για να τελειώσω με τις πιπεριές θα σας πω και το εξής.
Αν σας αρέσουν οι τηγανιτές πιπερίτσες «κέρατο» (εμείς τις λατρεύουμε μαζί με τηγανιτές μελιτζάνες και πατατούλες) μπορείτε αφού τις τηγανίσετε να τις βάλετε σε ταψάκι ή ταπεράκι και να τις φυλάξετε στην κατάψυξη.
Όταν τις ξεπαγώσετε, θα είναι σαν να τις τηγανίσατε εκείνη την ώρα!!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...