Saturday, 9 July 2016
Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και βύσσινα
Πολύ εύκολο το σημερινό γλυκάκι μας, από αυτά που ετοιμάζονται στο άψε σβήσε και είναι και εντυπωσιακά και νόστιμα.
Με αγαπημένους συνδυασμούς, μιας και η σοκολάτα ενώνεται με μια σάλτσα με βύσσινα και δίνουν ένα πολύ ταιριαστό αποτέλεσμα!
Έτσι χωρίς να σπαταλήσουμε ώρες στην κουζίνα με τέτοια ζέστη, απολαμβάνουμε ένα λαχταριστό γλυκάκι.
Πάμε να το φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
1 πακέτο (225 γρ.) πτι μπερ σοκολατένια
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
το αντίστοιχο για την κρέμα γάλα
1 κονσέρβα (430 γρ.) σάλτσα βύσσινο ή κεράσι (θα την βρείτε σε αρκετά Σ/Μ)
200 γρ. κρέμα γάλακτος + 1 κουταλιά άχνη
(ή μια Garni και το αντίστοιχο γάλα)
flakes σοκολάτας (προαιρετικά)
Επιπλέον
λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα
Τι κάνουμε:
Παίρνουμε ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους (όχι το πολύ μεγάλο μας) και στρώνουμε στην βάση του μια σειρά πτι μπερ, τα οποία προηγουμένως έχουμε βουτήξει 2-3 φορές σε γάλα ώστε να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε σοκολατένια μπισκότα θέλουμε (όχι όμως γεμιστά) ή και λευκά πτι μπερ αν τα προτιμάμε.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και απλώνουμε την μισή ποσότητα πάνω από τα μπισκότα στο πυρέξ.
Πάνω από την κρέμα απλώνουμε την μισή ποσότητα της σάλτσας βύσσινο.
Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και πάνω από αυτά απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
Εναλλακτικά ετοιμάζουμε μια σαντιγί με ένα φακελάκι garni και το γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία.
Πάνω από την σαντιγί απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα βύσσινο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με flakes σοκολάτας.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, να κρυώσει καλά το γλυκάκι μας και να το απολαύσουμε δροσερό δροσερό!
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
γλυκά