Thursday 7 July 2016

Φρουτοσαλάτα καλοκαιρινή


Ζέστη, ζέστη, ζέστη και οι περισσότεροι αποζητάμε πλέον πιο ελαφριές γεύσεις.
Ευτυχώς το καλοκαιράκι μας προσφέρει πληθώρα φρούτων και σαλατικών που μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε σκέτα, είτε να τα συνοδεύσουμε με το αγαπημένο μας τυράκι.
Θα σας δείξω σήμερα μια πολύ εύκολη φρουτοσαλάτα που κάνω τα καλοκαίρια και την προσφέρω στους φίλους μας κυρίως μετά από βραδιές μπάρμπεκιου στο χωριατοσπιτάκι μας.
Δεν έχει καμιά δυσκολία να την ετοιμάσουμε. Απλά τα φρούτα θα πρέπει να μείνουν για λίγες ώρες πριν την προσφέρουμε μέσα στο σιροπάκι που πανεύκολα θα ετοιμάσουμε, να παγώσουν όλα μαζί και μετά είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε την δροσερή φρουτοσαλάτα μας.

Τα υλικά μας:
καρπουζάκι γλυκό και τραγανό
πεπόνι αργείτικο
ροδάκινα
νεκταρίνια
φέτες ανανά από κονσέρβα
σιρόπι ανανά
χυμό λεμονιού
μέλι
φύλλα δυόσμου
Στην πράξη:
Κόβουμε τα φρούτα σε κυβάκια και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ.
Μπορούμε να κόψουμε όσα και όποια καλοκαιρινά φρούτα μας αρέσουν, δεν είναι ανάγκη να περιοριστούμε σε αυτά που αναφέρω στα υλικά.
Μπορούμε για παράδειγμα να προσθέσουμε φράουλες, βανίλιες και κερασάκια χωρίς το κουκούτσι τους. Φροντίζουμε να υπάρχουν χρωματικές αντιθέσεις ανάμεσα στα φρούτα μας, για να είναι και όμορφη οπτικά, εκτός από νόστιμη η φρουτοσαλάτα μας.
Οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από τα άτομα στα οποία θα την προσφέρουμε,
Προσθέτουμε και ροδέλες ανανά από κονσέρβα, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια.
Φτιάχνουμε και ένα μείγμα από το σιρόπι του ανανά, μέλι και λίγο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στην φρουτοσαλάτα.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε τα φρούτα μέσα στο σιρόπι για λίγες ώρες, να παγώσουν καλά και να απορροφήσουν σιρόπι.
Σερβίρουμε την φρουτοσαλάτα μας δροσερή, πασπαλισμένη με πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...