Tuesday, 5 July 2016

Cupcakes framboises


Αυτήν την περίοδο βρίσκουμε στην αγορά φρέσκα framboises.
Η αλήθεια είναι ότι η τιμή τους είναι λίγο «τσιμπημένη» μιας και η παραγωγή τους είναι περιορισμένη στην χώρα μας.
Πριν λίγες ημέρες βρήκα φρέσκα framboises στο σ/μ της γειτονιάς μου. Δεν έχασα την ευκαιρία και αγόρασα λίγα.
Κάποια από αυτά καταναλώθηκαν φρέσκα και τα υπόλοιπα τα αξιοποίησα στα κεκάκια που θα σας δείξουμε σήμερα.
Αν δεν βρείτε φρέσκα framboises, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα που πωλούν αρκετά σ/μ. Θα τα προσθέσετε παγωμένα όπως είναι από την κατάψυξη, βάζοντάς τα την τελευταία στιγμή στο μείγμα του αλευριού πριν το ανακατέψτε με το μείγμα του βουτύρου.
Πάμε να φτιάξουμε 6 απολαυστικά κεκάκια!

Τα υλικά μας:
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέΐκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
80 γρ. framboises φρέσκα ή κατεψυγμένα
100 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδας ή 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
90 ml. χλιαρό γάλα
Επί πλέον
κρέμα σαντιγί
μαρμελάδα framboises
Τι κάνουμε:
Σε ένα μαφινοταψάκι των 12 θέσεων βάζουμε έξι θηκούλες χάρτινες για κεκάκια.
Τις βουτυρώνουμε και τις αλευρώνουμε τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι.
Αφήνουμε το ταψάκι στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέΐκιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι και τα φρέσκα framboises. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αν χρησιμοποιήσουμε τα φρουτάκια κατεψυγμένα, θα τα προσθέσουμε την τελευταία στιγμή στο αλεύρι, ακριβώς πριν ανακατέψουμε το μείγμα του αλευριού με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη με βούτυρο μαζί με την ζάχαρη. Τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αυγό και κατόπιν το άρωμα της βανίλιας.
Σταματάμε το μίξερ.
Ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα του βουτύρου, το γάλα και το μείγμα του αλευριού.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θηκούλες που έχουμε προετοιμάσει.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 175 βαθ. Κελσίου για 30 λεπτά περίπου.
Η σχάρα του φούρνου μας θα πρέπει να είναι τοποθετημένη στο μεσαίο ράφι.
Αφού ψηθούν τα κεκάκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε σχάρα μπισκότων να κρυώσουν εντελώς.
Τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί ως να τα καταναλώσουμε.
Όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε τα γαρνίρουμε με σαντιγί και με ελαφρά αραιωμένη μαρμελάδα framboises. Την μαρμελάδα την αραιώνουμε με λίγο νεράκι.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...