Friday, 29 July 2016
Ψάρι φιλέτο με κάπαρη και πιπεριές
Πεντανόστιμο και ελαφρύ το ψαράκι μας μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο.
Συνήθως το μαγειρεύω έτσι σε περιόδους που κάνω διατροφή και το συνοδεύω με βραστά λαχανικά ή με μια νόστιμη σαλάτα.
Αν και δεν έχει σχεδόν καθόλου λάδι και αλάτι, ωστόσο τα υπόλοιπα υλικά το νοστιμίζουν τόσο, ώστε να μην φαίνεται καθόλου η έλλειψή τους.
Πάμε να το μαγειρέψουμε και παρέα!
Θα χρειαστούμε:
2 φιλέτα ψαριού (περίπου 250γρ το καθένα-κατεψυγμένα)
(πέρκα, βακαλάος ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας)
Για την σάλτσα:
2 κουταλιές μαγιονέζα (αν θέλουμε βάζουμε light)
1 κουταλάκι κέτσαπ
μισή πράσινη πιπεριά
¼ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 κουταλιά κάπαρη
1-2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά ελαιόλαδο (προαιρετικά)
μισό κουταλάκι κοφτό πάπρικα γλυκιά, σκόνη
πιπέρι
αλάτι (προαιρετικά, εγώ δεν έβαλα)
Τι κάνουμε:
Ξεπαγώνουμε τα ψάρια και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τις δύο πιπεριές.
Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω από το ψάρι την σάλτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε το ψαράκι μας ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.