Friday 17 July 2009

Κολιοί στο φούρνο

Ξέρω, ξέρω ισχύει η γνωστή παροιμία και ακόμα δεν είναι Αύγουστος, αλλά μιας και βρήκα στο ψαρά ωραιότατους κολιούς που με φώναζαν από μακριά τι να έκανα να έκλεινα τα αυτιά μου και να τους αγνοούσα;;; δεν μου πήγαινε και ιδού:
Χρειαζόμαστε:
1 kg περίπου κολιούς
1 πιπεριά κέρατο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά πράσινη
5 ώριμες ντομάτες
½ κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Λάδι
1 λεμόνι
Ας το φτιάξουμε
Καθαρίζουμε τους κολιούς ή λέμε στον ψαρά να μας τους καθαρίσει
Τους πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και τους αφήνουμε σε ένα ταψάκι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, και τις πιπεριές σε φετούλες.
Κόβουμε τις 3 από τις ντομάτες σε κυβάκια και τις 2 σε ροδέλες
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα (κυβάκια) λίγο λάδι, πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγο. Ρίχνουμε και την πιπεριά (κέρατο) και τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε τους κολιούς και γεμίζουμε τις κοιλιές τους με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Ό,τι περίσσεψε το ρίχνουμε από πάνω και καλύπτουμε τα ψάρια με την πράσινη πιπεριά και τις ροδέλες της ντομάτας.Στύβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε τα ψαράκια μας μαζί με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ωρίτσα.
Καλή μας όρεξη!!
Αμαλία

21 comments:

Unknown said...

I can imagine how good this tastes, all the flavors of the vegetables and the fish together!

Panivos said...

Μας άνοιξες την όρεξη νωρίς-νωρίς,μούρχεται να κόψω τις φωτογραφίες και να τρώω.Ο κολιός είναι το αγαπημένο μου πιάτο.Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!!!!

Εφη said...

παροτι δεν τα τρωω τα ψαρια, ετσι που τα βλεπω στην φωτο, μουρχεται να παρω ενα.
καλημερα στα κοριτσια μας, που μας ανοιγουν την ορεξη πρωινιατικα.
φιλιαααα

ΙΟΥΛΙΑ said...

Να μια διαφορετική ιδέα για τους κολιούς.
Συνήθως τους κάνω ψητούς με λαδορίγανη και λεμόνι, ευκαιρία να τους δοκιμάσω και γεμιστούς.

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλίτσα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να γεμίσω ψαράκια, πρέπει νομίζω να το επιχειρήσω!!
Ψητούς τους κάνω κι εγώ συνήθως, όπως η Ιουλία, οι δικοί σου μου φαίνονται νοστιμότεροι και λιγότερο "στεγνοί".
Ωραία ιδέα!
Φιλιά!

Amali said...

cupcakes I think you must also try them because they are better than you can imagine...
Have a nice week - end!!
Amalia

γ said...

ψαράκια με τα ΟΛΑ τους, πάλι τσιπουράκι θα ζητήσω!!!!! μούρλια

Amali said...

Βρε πανόπτη, τι ωραία που τα λες!!! άκου να φας τι φωτογραφίες, ευχαριστώ πάντως
Αμαλία

Amali said...

Βρε Έφη δεν τρως ψάρια;;;;
Αχ και να ξερες τι χάνεις!!!
Καλό Σ'Κ
πολλά φιλιά
Αμαλία

Amali said...

Ιουλία μου ναι και όπως λέει και το Λενιώ γίνονται και πιο ζουμεροί με αυτόν τον τρόπο...
Πολλά φιλιά
Αμαλία

** Λενιώ πάλι θα την κάνεις για κάτω; καλά να περάσεις

Amali said...

γαστεροπλήξ, μαζί με εσένα θα καταντήσουμε και εμείς αλκοολικοί, με τόσα τσίπουρα!!!!! Δεν γίνεται να σε αφήνουμε χωρίς παρέα βρε αδερφέ!!!!!!!!!!και καλά!
πολλά φιλιά
Αμαλία

Αγγελικη Ν said...

Ωραία ιδέα! Και εγώ τους κάνω ή με λαδορίγανη ή με φέτες ντομάτας από πάνω και σκορδάκι!
Η πρότασή σου, Αμαλία, μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα! Thanks

Amali said...

Αγγελική Ν
το σκορδάκι το αποφεύγω λίγο (όχι δεν είμαι vampir!!!) απλά το στομάχι μου κάθε φορά που το τιμάω μου υπενθυμίζει ότι δεν έπρεπε....
πολλά φιλιά
Αμαλία

Μαρια Νικολαου said...

Kάποια ρύθμιση δεν έχω κάνει και δεν μπορώ απο τα μπλοκς να ανοιξω τα μαιλς .
Μπορεις να μου στειλεις το μαιλ σου να σου στειλω καποιες ωραιες φωτο που βρηκα? :))

Z. said...

Αμαλία, μ΄αρέσει αυτό το φαγάκι και στην πρώτη ευκαιρία έτσι θα το φτιάξω κι εγώ.
Σίγουρα θα γίνεται πιο ζουμερό!

γαστεροπλήξ said...

αν και ο μπλόκερ δεν εμφάνισε το όνομα του με κατάλαβες, από το τσιπουρακι να υποθέσω,

Betty's Cuisine said...

Ωραιότατοι! εκτός απο ψητούς τους φτιάχνω κι εγώ στο φούρνο λαδορίγανη ή με ντοματούλα αλλά γεμιστούς ποτέ. Μάλλον ήρθε η ώρα να τους δοκιμάσω κι έτσι...

Δημιουργία said...

Πειραζει μαζι με τους κολιους να παρω κι ενα κομματι απο την καλτσονε της Ζαμπιας? :)

eirini said...

Αν και τρελλαίνομαι για ψάρια, οι κολιοί δεν είναι και ότι καλύτερο σε ψαρικό για μένα! Βέβαια με τέτοια συνταγή... όλα θα νοστιμεύαν!

Βρε κορίτσια... έλεος... βγάλτε αυτή την φωτό με το καλτσόνε! Μου τρέχουν τα σάλια! Λυπηθείτε με καλέ!!!

eleni said...

Αμαλίτσα,νοστιμότατο το φαγάκι σου και οι κολιοί από τα αγαπημένα μου ψάρια!
Στο χωριό μου τους μικρούς και τα μικρά σαφρίδια τα τηγανίζουν και τα σερβίρουν με σαλτσούλα-τέλεια στη γεύση!
Καλό Σ/Κ!

Peter M said...

I can't find Kolio here but skoumpri is close. I love this and I will be baking and grilling some soon, soon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...