Ξέρω, ξέρω ισχύει η γνωστή παροιμία και ακόμα δεν είναι Αύγουστος, αλλά μιας και βρήκα στο ψαρά ωραιότατους κολιούς που με φώναζαν από μακριά τι να έκανα να έκλεινα τα αυτιά μου και να τους αγνοούσα;;; δεν μου πήγαινε και ιδού:
Χρειαζόμαστε:
1 kg περίπου κολιούς
1 πιπεριά κέρατο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά πράσινη
5 ώριμες ντομάτες
½ κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Λάδι
1 λεμόνι
Ας το φτιάξουμε
Καθαρίζουμε τους κολιούς ή λέμε στον ψαρά να μας τους καθαρίσει
Τους πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και τους αφήνουμε σε ένα ταψάκι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, και τις πιπεριές σε φετούλες.
Κόβουμε τις 3 από τις ντομάτες σε κυβάκια και τις 2 σε ροδέλες
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα (κυβάκια) λίγο λάδι, πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγο. Ρίχνουμε και την πιπεριά (κέρατο) και τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε τους κολιούς και γεμίζουμε τις κοιλιές τους με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Ό,τι περίσσεψε το ρίχνουμε από πάνω και καλύπτουμε τα ψάρια με την πράσινη πιπεριά και τις ροδέλες της ντομάτας.Στύβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε τα ψαράκια μας μαζί με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ωρίτσα.
Καλή μας όρεξη!!
Αμαλία
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
21 comments:
I can imagine how good this tastes, all the flavors of the vegetables and the fish together!
Μας άνοιξες την όρεξη νωρίς-νωρίς,μούρχεται να κόψω τις φωτογραφίες και να τρώω.Ο κολιός είναι το αγαπημένο μου πιάτο.Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!!!!
παροτι δεν τα τρωω τα ψαρια, ετσι που τα βλεπω στην φωτο, μουρχεται να παρω ενα.
καλημερα στα κοριτσια μας, που μας ανοιγουν την ορεξη πρωινιατικα.
φιλιαααα
Να μια διαφορετική ιδέα για τους κολιούς.
Συνήθως τους κάνω ψητούς με λαδορίγανη και λεμόνι, ευκαιρία να τους δοκιμάσω και γεμιστούς.
Αμαλίτσα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να γεμίσω ψαράκια, πρέπει νομίζω να το επιχειρήσω!!
Ψητούς τους κάνω κι εγώ συνήθως, όπως η Ιουλία, οι δικοί σου μου φαίνονται νοστιμότεροι και λιγότερο "στεγνοί".
Ωραία ιδέα!
Φιλιά!
cupcakes I think you must also try them because they are better than you can imagine...
Have a nice week - end!!
Amalia
ψαράκια με τα ΟΛΑ τους, πάλι τσιπουράκι θα ζητήσω!!!!! μούρλια
Βρε πανόπτη, τι ωραία που τα λες!!! άκου να φας τι φωτογραφίες, ευχαριστώ πάντως
Αμαλία
Βρε Έφη δεν τρως ψάρια;;;;
Αχ και να ξερες τι χάνεις!!!
Καλό Σ'Κ
πολλά φιλιά
Αμαλία
Ιουλία μου ναι και όπως λέει και το Λενιώ γίνονται και πιο ζουμεροί με αυτόν τον τρόπο...
Πολλά φιλιά
Αμαλία
** Λενιώ πάλι θα την κάνεις για κάτω; καλά να περάσεις
γαστεροπλήξ, μαζί με εσένα θα καταντήσουμε και εμείς αλκοολικοί, με τόσα τσίπουρα!!!!! Δεν γίνεται να σε αφήνουμε χωρίς παρέα βρε αδερφέ!!!!!!!!!!και καλά!
πολλά φιλιά
Αμαλία
Ωραία ιδέα! Και εγώ τους κάνω ή με λαδορίγανη ή με φέτες ντομάτας από πάνω και σκορδάκι!
Η πρότασή σου, Αμαλία, μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα! Thanks
Αγγελική Ν
το σκορδάκι το αποφεύγω λίγο (όχι δεν είμαι vampir!!!) απλά το στομάχι μου κάθε φορά που το τιμάω μου υπενθυμίζει ότι δεν έπρεπε....
πολλά φιλιά
Αμαλία
Kάποια ρύθμιση δεν έχω κάνει και δεν μπορώ απο τα μπλοκς να ανοιξω τα μαιλς .
Μπορεις να μου στειλεις το μαιλ σου να σου στειλω καποιες ωραιες φωτο που βρηκα? :))
Αμαλία, μ΄αρέσει αυτό το φαγάκι και στην πρώτη ευκαιρία έτσι θα το φτιάξω κι εγώ.
Σίγουρα θα γίνεται πιο ζουμερό!
αν και ο μπλόκερ δεν εμφάνισε το όνομα του με κατάλαβες, από το τσιπουρακι να υποθέσω,
Ωραιότατοι! εκτός απο ψητούς τους φτιάχνω κι εγώ στο φούρνο λαδορίγανη ή με ντοματούλα αλλά γεμιστούς ποτέ. Μάλλον ήρθε η ώρα να τους δοκιμάσω κι έτσι...
Πειραζει μαζι με τους κολιους να παρω κι ενα κομματι απο την καλτσονε της Ζαμπιας? :)
Αν και τρελλαίνομαι για ψάρια, οι κολιοί δεν είναι και ότι καλύτερο σε ψαρικό για μένα! Βέβαια με τέτοια συνταγή... όλα θα νοστιμεύαν!
Βρε κορίτσια... έλεος... βγάλτε αυτή την φωτό με το καλτσόνε! Μου τρέχουν τα σάλια! Λυπηθείτε με καλέ!!!
Αμαλίτσα,νοστιμότατο το φαγάκι σου και οι κολιοί από τα αγαπημένα μου ψάρια!
Στο χωριό μου τους μικρούς και τα μικρά σαφρίδια τα τηγανίζουν και τα σερβίρουν με σαλτσούλα-τέλεια στη γεύση!
Καλό Σ/Κ!
I can't find Kolio here but skoumpri is close. I love this and I will be baking and grilling some soon, soon!
Post a Comment