Thursday 12 September 2013

Σάντουιτς με καπνιστή μπριζόλα


Εδώ και αρκετό καιρό, στον καλό μου αρέσει να αγοράζει μικρές πιτούλες για σουβλάκια. Του φαίνονται πιο βολικές και πιο νόστιμες ίσως.
Κάποιο μεσημέρι, είχα φτιάξει για την οικογένεια ένα φαγάκι που δεν πολυαρέσει σε εμένα. Βλέπετε μαγειρεύω όλα τα φαγητά, έτσι ώστε να τρώμε όλων των ειδών τις τροφές.
Σκεπτόμουν λοιπόν ποιο θα είναι το δικό μου μεσημεριανό. Γενικά είμαι βολική ως προς το φαγητό.
Άνοιξα λοιπόν το ψυγείο και βρέθηκα εμπρός στις πιτούλες.
Η επόμενη σκέψη μου ήταν, τι θα μπορούσα να κάνω με αυτές. Λίγο τυράκι, λίγη καπνιστή μπριζόλα, λίγο μαρούλι, λίγο από ότι άλλο βρήκα πρόχειρο και μου άρεσε και έτοιμα τα σαντουιτσάκια!!
Τόσο νόστιμα και χορταστικά, που ο καλός μου όταν δοκίμασε λίγο, ζήτησε να του ετοιμάσω τα ίδια για το βράδυ.
Είναι μια εύκολη λύση για κολατσιό.
Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε το πρωί και να τα δώσουμε στα παιδιά μας πριν φύγουν για το σχολείο, αλλά να τα πάρουμε και εμείς μαζί μας στην δουλειά.
Μπορούμε να τα προσφέρουμε σε μια βραδινή συγκέντρωση φίλων, μαζί με κρύα μπυρίτσα.
Σαν πρόχειρο φαγητό σε μια εκδρομή.
Και όπως αλλιώς θέλουμε.
Ας δούμε πως θα τα ετοιμάσουμε!

Τα υλικά μας για δύο σαντουιτσάκια:
2 μικρές στρογγυλές πίτες για σουβλάκια
2 φέτες γραβιέρα Κρήτης
2 φέτες χοιρινή μπριζόλα καπνιστή
2 φέτες σαλάμι αέρος
2 κουταλιές cream cheese, πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά
ντοματίνια βελανίδια ή άλλα ντοματίνια ή φέτες ντομάτας
φύλλα μαρουλιού
Τι κάνουμε:
Βάζουμε τις πιτούλες στη τοστιέρα με λίγο λάδι και τις ψήνουμε. Τις βάζουμε σε πιάτο και τις αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
Κόβουμε τριγωνικές φέτες γραβιέρα Κρήτης, μία για κάθε σάντουιτς.
Κόβουμε τα ντοματίνια-βελανίδια στα δύο, κατά μήκος.
Χαράζουμε με μαχαίρι τις άκρες της πιτούλας γύρω γύρω, όχι όμως όλη, για να μην μας ανοίξει εντελώς.
Ανοίγουμε προσεκτικά την πιτούλα, δημιουργώντας μια τσέπη, όπου θα βάλουμε τα υλικά της γέμισης.
Εδώ δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποια σάλτσα, όπως μαγιονέζα ή κάτι παρόμοιο. Αν θέλετε όμως, μπορείτε να προσθέσετε την σάλτσα της προτίμησής σας. Την αλείφετε εσωτερικά της πιτούλας. Αλλιώς χρησιμοποιήστε cream cheese, πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά, όπως προτείνουμε στην συνταγή.
Βάζουμε σε πιάτο ένα φύλλο μαρουλιού, καλά πλυμένο και στεγνωμένο.
Επάνω στο φύλλο βάζουμε την πιτούλα. Ανοίγουμε προσεκτικά την "τσεπούλα" της και αλείφουμε το εσωτερικό με την κρέμα τυριού.
Τοποθετούμε μέσα στην γέμιση με την εξής σειρά:
Πρώτα την φέτα καπνιστής μπριζόλας. Ένα κομμάτι φύλλο μαρουλιού και μετά την γραβιέρα Κρήτης. Μετά προσθέτουμε το σαλάμι αέρος και τέλος τα ντοματίνια.
Τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, τόσο απλά!!
Αν θέλουμε, μπορούμε να κόψουμε λεπτές στρογγυλές φέτες από ένα ξερό κρεμμύδι και να τις βάλουμε ενδιάμεσα.
Μπορούμε να επιλέξουμε άλλα αλλαντικά, όπως αυτά με χαμηλά λιπαρά, και άλλο τυρί.
Μια φέτα ανθότυρο είναι πιο ελαφριά στην γεύση και με λιγότερα λιπαρά. Μια φέτα βραστού ή ψητού κρέατος ή κοτόπουλου, που μας έχει μείνει, μπορεί να αντικαταστήσει το ένα αλλαντικό.
Όπως βλέπουμε, μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Αυτή η εκδοχή που σας προτείνω όμως, είναι νοστιμότατη.
Σερβίρουμε με κρύα μπύρα ή κάποιο αναψυκτικό της αρεσκείας μας.
Καλή μας όρεξη!!
Ειρήνη Ε.

19 comments:

Selcouth said...

Αυτά είναι! Απλά, γρήγορα και νόστιμα! Θα προτιμήσω το cream cheese μιας που του έχω τρελή αδυναμία, αλλά γενικότερα μου αρέσει που έχουμε κι άλλες επιλογές! Θα τη δοκιμάσω σύντομα Ειρήνη μου! Ωραία ιδέα.
Να έχεις μια φφφφφανταστική μέρα! Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Ειρήνη μου είμαι φαν των σάντουιτς..μπορώ να ζω με αυτά!!Βέβαια προτιμώ πιο μαλακά υλικά και θέλω μπόλικη σαλάτα μέσα τους!

Ερμιόνη said...

Αυτές οι πιτούλες είναι πραγματικά πολύ βολικές και ευέλικτες!
Ωραία και ταιριαστά υλικά επέλεξες Ειρήνη μου. Ένα γέυμα ελαφρύ αλλά πολύ πλούσιο σε γεύση!
Φιλιά

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Αχ, κι εγώ είμαι φαν των σάντουιτς!!! Κι αυτό είναι τρέλα!Ευχαριστούμε για την ιδέα!

SpIrToKoYto said...

Τσακ μπαμ μαμ...Αυτές είναι συνταγές...Μπράβο Ειρηνάκι μας...!!!
Καλημέρς και φιλιά σε όλες σας...-:))

paraxeno pirouni said...

Α δεν τις έχει πάρει το μάτι μου αυτές τις μικρές πιτούλες, θα κοιτάξω καλύτερα στο σ/μ την επόμενη φορά γιατί και σε μένα αρέσουν αρκετά!
Όλα τα υλικά που έβαλες είναι του γούστου μου, ό,τι πρέπει λοιπόν για βραδινό μαζί με την αγαπημένη μου μπύρα!
Καλή σου μέρα!

Unknown said...

Εντελώς ωραιότατη και στα μέτρα μου γιατί τέτοιες συνταγούλες τις τσακίζω...Υπέροχη και απλούστατη...και τσαχπίνικη...!!!!

Betty's Cuisine said...

Πολύ ωραία πρόταση, αν είναι δε οι πιτούλες και ολικής αλέσεως, ακόμα καλύτερα! :)

Maria B. said...

Και σε ποιόν δεν θα αρέσουν αυτά τα σαντουϊτσάκια Ειρηνάκι μου ???
Φυσικά και καταγραφεται η ... συναρμολόγηση !!! χιχιχι!!!!

φιλια πολλά πολλά πολλά

DIMI said...

Λατρεύω τά σάντουιτς,καί προτιμώ,τό βράδυ,αντί γιά φαγητό,νά τά τρώμε!!!Καταπληκτική η ιδέα μέ τίς πιτούλες,Ειρήνη μου!!!Σίγουρα θά τήν δοκιμάσω τήν συνταγή σου!!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!!

Ξανθή said...

Τελευταία δοκίμασα κάτι πίτες που δεν θέλουν ψήσιμο από το μεγάλο Σουηδικό κατάστημα και με παραπλήσια υλικά έγιναν ωραία βραδινά σνακ.
Χαιρετισμούς σε όλες!!

mia maria said...

Μου αρέσει πάρα πολύ! Πολύ νόστιμα υλικά!

ΕΛΕΝΑ said...

Οι πιτούλες αυτές δίνουν πεντανόστιμα σαντουιτσάκια, και τις γέμισες υπέροχα Ειρήνη μου!
Με καπνιστή μπριζόλα θα γίνονται έξτρα νόστιμες!
Φιλιά!

kiki said...

Πολύ καλή πρόταση Ειρήνη!

Δημιουργία said...

Πολλές φορές τα βράδια προτιμώ αυτή την λύση, είναι πιο νόστιμη η γεμιστή πίτα από το τοστ.

Elliniko Xreos sti Gastronomia said...

Καλό φθινόπωρο! οι πιτούλες απογειώνουν το σάντουιτς!

Roula Tofea said...

Αγαπω τέτοιου είδους σαντουιτσάκια!!!
Πολύ νόστιμο Ειρηνάκι μου.
Φιλάκια.

Vasia b. said...

Εξαιρετικά τα σαντουιτσάκια σου Ειρήνη μου!!!!Εύκολα και γρήγορα έχουμε ένα υπέροχο κολατσιό και όχι μόνο!!!!
Φιλιά πολλά!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ said...

νοστιμιές!θα το τυπώσω να το δοκιμάσω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...