Friday 20 September 2013

Πίτα με μπεσαμέλ και καπνιστή γαλοπούλα


Κάποιες φορές, όταν δεν υπάρχει πολύς χρόνος για μαγείρεμα, ψάχνουμε να βρούμε μια γρήγορη, εύκολη, αλλά και νόστιμη λύση.
Κάπως έτσι μου προέκυψε η παρακάτω τεμπέλικη πίτα, που όμως έγινε πολύ νόστιμη και άρεσε σε όλους μας.
Πάμε να σας πω πως την έφτιαξα!!

Τα υλικά μας:
6 φύλλα κρούστας (πολύ λεπτά)
300 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
200 γρ. τυρί γκούντα ή ένταμ ή μοτσαρέλα, σε φέτες
Για την μπεσαμέλ:
550 ml γάλα
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
Πάμε να την φτιάξουμε:
Κόβουμε τις φέτες της γαλοπούλας και του τυριού, σε μεσαία καρέ.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα μικρό ταψάκι.
Διπλώνουμε τα φύλλα σαν βεντάλια και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο από τη μια άκρη του σκεύους έως την άλλη.

Τα περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί και δουλεύουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να «δένει» κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα κομματάκια γαλοπούλας και τυριού. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ επάνω στα φύλλα κρούστας.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν η επιφάνεια και η βάση.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά προτού την κόψουμε σε κομμάτια και την απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.

20 comments:

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Καλημέρα!!! Και μόνο ο τίτλος μου έφτιαξε τη διάθεση! Πόσο μάλλον οι φωτό!

Selcouth said...

Α πα πα... Αυτές οι πρωινές λιγούρες θα με στείλουν! Χμ.. ναι... Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να κρυώσει λίγο, αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να συγκρατηθώ!
Πολύ ωραία κι εύκολη πίτα Ελένη μου!
Πολλά πολλά φιλιά! Καλημέρα!

nikiad.blogspot.gr said...

Υπέροχη και λαχταριστή !!!! Και κυρίως πανευκολη !!!
Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή της μπεσαμελ με κορν φλαουρ και ψιλό σιμιγδάλι !!!!

Katrina said...

Ευκολη και γρηγορη πιτουλα!!!!!Λατρευω την μπεσαμελ Ελενη μου!!!!!Οτι εχει μπεσαμελ το τσακιζω!!!!!

Summertime Blues said...

το κρατάω να το δοκιμάσω αύριο που θα μαζευτούμε.
καλημερούλες, φιλιά.

Paraskevi Lamprini M. said...

τέλειο..μπράβο Ελένη!

SpIrToKoYto said...

Λοιπόν Ελενάκι μου,είμαι σίγουρη πως η πίτα σου είναι του απαίχτου...Τη φτιάχνω σε τυρόπιτα και η μπεσαμέλ μέσα δίνει απίστευτη γεύση...Την επόμενη φορά θα την κάνω με τη γαλοπούλα σου...
( παράξενο...την πάτησα αυτή τη φορά...Νόμισα στην αρχή οτι η συνταγή ήταν του ξανθού ιδρυτικού συνμέλους Ελενα...Γιατί άραγε...??? ( κουίζ )

Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:))))

Roula Tofea said...

Λατρεύω καπνιστή γαλοπούλα!!!
Φανταστική και εύκολη η πίτα σου Ελένα μου.
Πολλά φιλιά.

DIMI said...

Τέλεια η πιτούλα σου Ελένη!!
Καλό Σ/Κ!!!

mari beika said...

Εύκολη και νόστιμη η πιτούλα, μακάρι να είχα ένα κομματάκι!!
Φιλιά πολλά

Rena said...

Τρελαίνομαι για τεμπέλικες πίτες!!!!
Φιλάκια!!!

Ερμιόνη said...

Αυτά τα εύκολα και τεμπέλικα φαγάκια πολύ μου αρέσουν!
Είναι εγγυημένα νόστιμα και πολύ ευέλικτα!
Πολύ πλούσια η πίτα σου Ελενάκι!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Γιάμι, γιάμι και ξανά γιάμι!!
Τι νοστιμιά είναι αυτή Ελενάκι μου!!

Συνμέλος Βιβή τι υπονοείς??
Οτι παρασύρω και τα λοιπά συνμέλη στην ακολασία των εύκολων, νόστιμων και πατ κιουτ συνταγών??, ε???
Περίμενε να δεις λοιπόν τι σου ετοιμάζω!

Φιλιά σε όλες:))

KANTHAR0S said...

Απογείωση!!!

Unknown said...

Ελενάκι πραγματικά θα δοκιμάσω την συνταγή σου γιατί την βρίσκω εξαιρετικά του γούστου μου...
και εύκολη οπωσδήποτε...Του ευκόλου είμαι και εγώ....πάνω απ΄όλα...

Unknown said...

Φιλάκια Ελενάκι και καλό Σ/Κ είπα?

Mary said...

Γιααααααααμμμ!!!! Πολύ ωραία, μπράβο!!!
Γαλοπούλα δεν τρώω με τίποτα, αλλά θα τη δοκιμάσω με ζαμπονάκι - γουρουνάκι.

Φιλάκια πολλά Ελενάκι μου, καλό Σ/Κ!

Silena said...

Πανεύκολη και πολύ νόστιμη η πίτα σου Ελένη μου!!!!!!
Λατρεύω όλα τα υλικά που έβαλες οπότε θα γίνει από τις αγαπημένες μου!
Καλό ΣΚ!!!! Πολλά φιλιά!

Kate'sCakeBox said...

Ελενάκι μου γλυκό τι υπέροχη συνταγή μας χάρισες!!πολύ απλά όπως μας την παρουσίασες και πρωτότυπη πρ΄'οταση!η μπεσαμέλ με το κορν φλάουρ και το σιμιγδάλι πρέπει να κρατά το σκήπτρο στη γεύση απότι κατάλαβα!!η παρουσίαση συναρπαστική!!φιλάκια άπειρα!!καλή βδομάδα να έχουμε!!Υ.Γ Το φεστιβάλ τιραμισού το παρακολούθησα με κομμένη την ανάσα γιατί σκέφτηκα πόσες όμορφες ώρες θα τα μελετάω..

Ειρήνη Ε. said...

Πεντανόστιμη και κυρίως εύκολη, η πίτα σου, Ελένη! Εξαιρετική πρόταση, που θα ενθουσιάσει και τα νεώτερα μέλη της οικογένειας, που συνήθως είναι και τα πιο δύσκολα. Καλοφάγωτη.
Καλή εβδομάδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...