Thursday 21 November 2013

Cookies με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο


Όταν για πρώτη φορά είδα τα μπισκοτάκια αυτά να κυκλοφορούν σε διάφορα ξένα blogs και sites, κάποιες λέξεις-κλειδιά με ξεσήκωσαν να τα κάνω οπωσδήποτε!!!
Μπισκοτάκια ΧΩΡΙΣ ζάχαρη, ΧΩΡΙΣ αλεύρι, ΧΩΡΙΣ βούτυρο ή λάδι. Ενδιαφέρον, ε????
Με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο!! Ακόμα πιο ενδιαφέρον, έτσι??
Από την άλλη κάποιες άλλες λέξεις, με αποθάρρυναν να τα φτιάξω.
Γιατί τα μπισκοτάκια αυτά, γίνονταν με βρασμένα …… ρεβίθια.
Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά προχώ στο θέμα «δοκιμάζω νέες και περίεργες γεύσεις στην κουζίνα μου», αλλά για cookies με βρασμένα ρεβίθια θα ομολογήσω ότι δεν πέταγα και την σκούφια μου.
Και μετά σκέφτηκα: Κι αν αντικαταστήσω τα ρεβίθια με φουντούκια??
Που και με την σοκολάτα θα ταιριάζουν και με το φυστικοβούτυρο??
Και το τόλμησα!! Και έγιναν ΤΑ cookies!!!! Αφράτα και σοκολατονόστιμα, έτοιμα σε μόλις 10 λεπτάκια!!
Φοβερά, ότι και να σας πω είναι λίγο!!!!
Η μάλλον θα σας πω! Θα σας πω να φτιάξετε διπλή δόση, γιατί οι δόσεις παρακάτω, έδωσαν 10 – 12 cookies, που …… έζησαν μόνο για μισή ωρίτσα! Μετά εξαφανίστηκαν!!!!!
Πάμε να φτιάξουμε τα πιο αφράτα cookies που θα έχετε δοκιμάσει!

Τα υλικά μας:
180 γρ. φουντούκια
80 γρ. φυστικοβούτυρο
40 γρ. μέλι (1 πολύ γεμάτη κουταλιά)
50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
μισό κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
¼ κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Τι κάνουμε:
Βάζουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα χτυπάμε πολύ καλά. Δεν θέλουμε απλά να γίνουν σκόνη, θέλουμε να γίνουν αλοιφή.
Βάζουμε την αλοιφή αυτή σε ένα μπολ, στο οποίο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, και ανακατεύουμε ξανά.
Πλάθουμε 10-12 μπαλάκια, και τα πλαταίνουμε ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες μας.
Το μπισκοτάκια μας ελάχιστα θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν τα αγγίζουμε, είναι πολύ μαλακά και θα μας διαλυθούν.
Τα αφήνουμε να σταθούν εκτός φούρνου για 20 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό τα μπισκοτάκια μας θα σκληρύνουν έτσι ώστε να μην μας διαλύονται, παραμένοντας όμως αφράτα αφράτα.
That’s all!!
Καλή επιτυχία, απολαύστε τα!!

30 comments:

Anti said...

Πάρα πολύ εύκολη συνταγή και φαίνονται πεντανόστιμα τα κουκις σίγουρα θα τα δοκιμάσω πολύ πολύ σύντομα! ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!

SpIrToKoYto said...

Ενα από αυτά που λατρεύω σε σένα...Τα πανεύκολα και πανόστιμα...!!!

Καλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:)))

Maria B. said...

Λενιώ μου !!!!!! τι ωραία και ...διαιτητικά κουκις είναι αυτά ????????? παρακαλώ θέλω μια δόση για δοκιμή και 2-3 δόσεις για τον καφέ μου !!!!χιχιχιχιχι

Καταγράφεται παραυτα, βεβαιως - βεβαίως !!!

μπραβο φιλεναδίτσα μου !!!!!!!


σε φιλώ πολύ πολύ

Lila Xagorari said...

Σούπερ συνταγή!!!!!Εύκολα και πεντανοστιμα

Lila Xagorari said...

Σούπερ συνταγή!!!!!Εύκολα και πεντανοστιμα

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ said...

Καλημέρα Ελενα...καιρό έχει να μιλήσουμε , όλα καλά; :) ωραία και νόστιμα τα μπισκοτάκια σου...μου αρέσει η σοκολάτα

Anonymous said...

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Μ'αρέσει η ιδέα με τα φουντούκια στη ζύμη!

Tante Kiki said...

Υπέροχααααα!!! Θα τα φτιάξω το Σαββατοκύριακο... θα ξετρελλαθούν οι μικρές!!!!
Φιλάκια Έλενά μου!

Unknown said...

Πάρα πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συνταγή!!! Πρέπει να είναι γευστικότατα!:)

paraxeno pirouni said...

Και μένα με ξεσηκώνει η συνταγή, φαίνονται όντως νοστιμότατα μπισκότα! Πίστευα ότι θα είχαν και κανένα αβγό μέσα, αλλά βλέπω πως όχι! Άρα το συνδετικό υλικό είναι το φυστικοβούτυρο, όπως και το ταχίνι στο νηστίσιμο κέικ δηλαδή!

Εγώ για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να τα φτιάξω με ρεβίθια! Εξάλλου σε βιβλίο συνταγών με συνταγές που έτρωγαν στην Αρχαία Ελλάδα, θυμάμαι πως είχα δει χυλό από ξερά κουκιά με μέλι σαν επιδόρπιο! Γιατί όχι λοιπόν γλυκά με όσπρια?
Α, Έλενα με βάζεις στην πρίζα τώρα! :)

Betty's Cuisine said...

Ξεσηκώθηκα!!!
Θα δοκιμαστούν το σ/κ, η πρώτη δόση για την μανούλα μου που νηστεύει φανατικά!!!
Φαίνονται τόσο αφράτα, τόσο υπέροχα, μπράβο Ελενάκι!!!

mari beika said...

θα τα φτιάξω!! θα τα φτιάξω!! δεν μου γλυτώνουν!!
Φιλιά πολλά!!

Eleni said...

Μπισκοτάκια χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βούτυρο και αυγά???Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή Ελενάκι μου!Θα δοκιμαστούν σήμερα κιόλας, τέλειααααα!!!!!!Πηγαίνω να τα φτιάξω!!!Μπράβο για τη συνταγή!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!

Ζουζού said...

Λαχταριστά!!! Σίγουρα θα γίνουν σύντομα!!! Γεια στα χέρια σου!!!

DIMI said...

Μμμμμ!!Φυστικοβούτυρο!!!Τό αγαπημένο μου Ελενά μου!!!!Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή μέ τά κούκις καί πολύ νόστιμη!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!

Paraskevi Lamprini M. said...

δεν είναι και άσχημο να εξαφανίζονται!! χαχα...
καλο φάγωτα!!!
γεια σου, ΕΛΕΝΑ μου!!

Roula Tofea said...

Τι ωραία, φουσκωτά μπισκότα είναι αυτά Ελενάκι μου!!!
Κι εγώ θα τα δοκιμάσω, φιλάκιαα.

Ερμιόνη said...

Ελενάκι, χαίρομαι πάρα πολύ που απέφυγες τα ρεβίθια! Ομολογώ ότι θα με απέτρεπαν από το να φτιάξω τα μπισκότα!
Με τέτοια υλικά όμως και σε τόσο λίγο χρόνο, δύσκολα θα μου γλιτώσουν!
Δείχνουν πάρα πολύ όμορφα πραγματικά!
Φιλιά!

Vasia b. said...

Οτι να πω για να τα θαυμάσω θα είναι λίγο Ελενάκι μου!!!!!
Πολυ εύκολα με λίγα υλικά και απ'οτι φαίνονται γευστικότατα!!!!!
Θα φτιαχτούν άμεσα!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!

Chrisi said...

Φαίνονται τελεια και πολυ προτοτυπα,και απο νοστιμια φανταζομαι θα είναι τελεια,καλοφάγωτα,πολλα φιλια.

gwgw said...

Νομιζω πως εκανες σωστη επολογη να αντικαταστισεις τα ρεβιθια με τα φουντουκια,σουπερ επιλογη..γεια στα χερια σου Ελενακι μου!!!
Καλη σου μερα φιλακια!!!

Unknown said...

Εξαιρετικά και πανεύκολα cookies...και πως με καταλαβαίνεις Ελενάκι που δεν θα έτρωγα cookies με ρεβύθια...και τα αντικατέστησες...χαχαχα φιλιά πολλά...και θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε..

Ειρήνη Ε. said...

Ελενάκι, ενθουσιάστηκα με την συνταγή, με το που την είδα! Για την ευκολία της, για την ωραία εμφάνιση των cookies, αλλά και για τα υλικά, που είναι από εκείνα που μας αρέσουν. Καταγράφεται στα προσεχώς!!
Καλό βράδυ.

puppeta said...

βγηκαν τελεια.δεν εχω λογια.θα τακανω κ θα τα βαλω κ γω στο μπλογκ ου...απιστευτη εισαι

Anonymous said...

Καλημέρα, ενδιαφέρουσα συνταγή, ο γυιός μου ο μικρός τρελαίνεται για φυστικοβούτυρο έτσι σκέφτομαι να του τα φτιάξω . Μία ερώτηση. Το φυστικοβούτυρο που θα αγοράσω να είναι ανάλατο;

ΕΛΕΝΑ said...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια

@ Σκοτεινούλα μου, όχι μόνο το φυστικοβούτυρο, αλλά και η πάστα φουντουκιού παίζουν συνδετικό ρόλο σε αυτά τα μπισκοτάκια.
Είμαι σίγουρη ότι θα το επιχειρήσεις με ρεβίθια ;-)
Φιλιά!

Puppeta, πολύ χαίρομαι που τα ευχαριστηθήκατε τα μπισκοτάκια!
Περιμένω με χαρά να τα δω και στο μπλογκοσπιτάκι σου!

Ανώνυμη φίλη, εγώ ανάλατο έβαλα, και θα έλεγα να το προτιμήσεις, έτσι κι αλλιώς το φυστικοβούτυρο μια αλμυρότητα την έχει, ακόμη κι όταν είναι ανάλατο.
Καλή επιτυχία αν τα φτιάξεις!

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΈΡΑ, ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ! ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΕΡIΠOY 30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ. ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

ΕΛΕΝΑ said...

Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση, τώρα είδα το σχόλιό σου!
Δεν ξέρω αν τα έφτιαξες και πως σου έγιναν.
Πιστεύω ότι η τριμμένη σοκολάτα θα λιώσει μέσα στα μπισκοτάκια, όμως σίγουρα θα είναι νόστιμα και έτσι.

βιβη said...

Λοιπόν είμαι η Βιβή που σε ρώτησα για την τριμμένη σοκολάτα.
Έβαλα 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος όπως σου είπα και έγιναν τέλεια, πεντανόστιμα!!!
Ευχαριστώ για τη συνταγή.

ΕΛΕΝΑ said...

Βιβή πολύ χαίρομαι που τα ευχαριστήθηκες!!
Θα τα δοκιμάσω και με την κουβερτούρα γάλακτος, πρέπει να έγιναν πολύ νόστιμα και έτσι!!
Καλό μεσημέρι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...