Friday 22 November 2013

Cheesecake με φυστικοβούτυρο


Εύκολο το σημερινό cheesecake μας, με ιδιαίτερη γεύση και ωραία εμφάνιση!
Η κρεμώδης υφή του φυστικοβούτυρου το κάνει ιδανικό για πολλά και διάφορα γλυκά, έτσι σκέφτηκα να σκαρώσω ένα νόστιμο cheesecake χρησιμοποιώντας το.
Οι φίλοι μας που το δοκιμάσανε ενθουσιαστήκανε, έτσι κι εγώ είπα να μοιραστώ την συνταγή μου μαζί σας!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Υλικά για φόρμα διαμέτρου 18-20εκ.
Για τη βάση:
150 γρ. μπισκότα πτι μπερ
75 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κουταλιές αλεσμένα φιστίκια
Για την κρέμα:
250 γρ. τυρί κρέμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος ή 1 μεταλλικό κουτάκι σαντιγί (ermol , morfat)
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη άχνη (προσθέστε περισσότερη αν το θέλετε πιο γλυκό)
1 κούπα τσαγιού φιστικοβούτυρο
Για την διακόσμηση:
80 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Τι κάνουμε:
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα φιστίκια.
Τα ενώνουμε με την λιωμένη μαργαρίνη και απλώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με δαχτυλίδι ή σε έναν δίσκο αφού πρώτα τοποθετήσουμε ένα τσέρκι.
Πατάμε ελαφρά το μείγμα, ώστε η μπισκοτένια βάση μας να έχει ομοιόμορφο πάχος.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, σε σφικτή σαντιγί.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το φυστικοβούτυρο, και τα χτυπάμε όλα μαζί, να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα αυτό επάνω από τη βάση με τα μπισκότα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα και με ένα κουτάλι κάνουμε διάφορες γραμμές –σχεδιάκια - επάνω από το γλυκό.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον, να παγώσει καλά.
Το αφαιρούμε από την φόρμα προσεκτικά, σύροντας ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα της φόρμας.
Καλή επιτυχία!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

16 comments:

Ερμιόνη said...

Καλημέρα Ελένη!
Πολύ φίνα η πρόταση σου, με ωραία κρεμώδη υφή και ιδιαίτερη γεύση!
Μου αρέσει που χρησιμοποίησες φιστίκια και στη βάση και που φυσικά επικάλυψες το γλυκό σου με σοκολατίτσα!
Φιλιά!

Unknown said...

Υπέροχο Ελενάκι μου το βρίσκω και επειδή δεν το έχω δοκιμάσει....και μόνο έτσι όπως φαίνεται και όπως το έχεις φωτογραφίσει θεωρώ ότι θα είναι πεντανόστιμο....
Φιλιά πολλά και πάντα θαυμάζω τις φωτογραφίες σου...

ΕΛΕΝΑ said...

Κι εγώ σε θαυμάζω σαν την Εύα Ελενάκι μου, από τις μεγαλύτερες θαυμάστριες σου και με τρελή αδυναμία στα cheesecakes ως γνωστόν, πως θα μπορούσα να μείνω ασυγκίνητη μπροστά σ' αυτό το αριστουργημα!!!
Φιλιά πολλά!!!

sundayspoon said...

Φοβερό το τσιζκέικ σου, Ελένη μου! Μου αρέσει το χρυσαφένιο χρώμα του αλλά και ο πρωτότυπος συνδυασμός με το φυστικοβούτυρο! Εύγε!
Φιλιά!

Tante Kiki said...

Καλημέρα Ελένη!!! Απίθανο το cheesecake σου...και λατρεύω το φυστικοβούτυρο!!! Τα έχει όλα, εμφάνιση, νοστιμιά και ευκολία!!!
Γεια στα χέρια σου!

Unknown said...

Αυτή η κρέμα φαίνεται νοστιμότατη και βελούδινη! Οι φωτογραφίες τέλειες, αναδεικνύουν το γλυκάκι σου ιδανικά! Καλό σαββατοκύριακο Ελένη!

SpIrToKoYto said...

Ας τραταριστώ κι από εδώ,τέλειο γλυκό,τέλειες φωτό,τέλεια η μαγείρισσα...

Φιλιά πολλά πολλά σε όλες σας...-:))

Vasia b. said...

Να καταθέσω κι εγω τον θαυμασμό μου όπως και τα συνμέλη παραπάνω......γιατι δεν έχω λόγια πια!!! Υπέροχα τα υλικά του cheesecake εκπληκτική η παρουσίαση...δυστυχώς μας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα και δεν μπορω να πεταχτώ για ένα κέρασμα!!!!!!!
Φιλιά πολλά πολλά Ελενάκι μου!!!

Helen Gr said...

Εύγε, Ελένη μου!
Φαίνεται εξαιρετικό , για να πω την αλήθεια λαχταριστό!
Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω αυτό το μοναχικό κομματάκι!
Φιλάκια

Ειρήνη Ε. said...

Φοβερό cheesecake, Ελενάκι! Μας αρέσει πολύ το φυστικοβούτυρο! Η συνταγή μπαίνει στα υπ'όψιν, για τις επόμενες φορές που θα θελήσουμε ένα γλυκάκι!
Καλό βράδυ.

DIMI said...

Υπέροχο τό cheesecake σου Ελένη μου!!!Φοβερή συνταγή, καί πρωτότυπη !!!Λατρεύω τό φυστικοβούτυρο!!Πολύ όμορφη καί η παρουσίασή σου!!!Θά τήν δοκιμάσω σίγουρα μέσα στίς γιορτές!!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!

Katrina said...

Φαινεται υπεροχο και λαχταριστο!!!!!!!!Γεια στα χερακια σου!!!!!!!!

Chrisi said...

Φοβερο το τσιζ κεικ σου,θα ειναι σκετη απολαυση να το τρως,με ολες αυτες τις ωραιες γευσεις που εχει και ειναι λιγο διαφορετικο απο αυτο με τα κερασια που ξερω εγω,πολα φιλια καλο βραδυ.

Anonymous said...

Ένα περίεργο πράγμα, νόμιζα ότι έχω σχολιάσει ήδη! Μήπως το έκανα στο Facebook και τα'μπλεξα; Ένα μυαλό, χειμώνα - καλοκαίρι, τι περιμένεις;! Λοιπόν, αυτό το τσηζκέικ είναι άπαιχτο!!! Πρώτον, λατρεύω τζήζκεικ. Δεύτερον, λατρεύω φυστικοβούτυρο. Ε, τώρα τρίτον, ότι λατρεύω σοκολάτα, αυτό δεν χρειάζεται να το πω! ;-) Δεν θα μου γλυτώσει, θα το φτιάξω!!! Φιλιά!

MYRTO said...

Είναι φοβερό! Τό' φτιαξα μια,δυο,τρεις φορές κι έγινε ανάρπαστο.Σε εκπλήσσει η νοστιμιά του! Εύγε!

olivesandolive said...

Ελένη μου, φαίνεται τέλειο και η γεύση του φυστικοβούτυρου είναι θεϊκή!!!Κάτι μου λέει ότι θα το δοκιμάσω σύντομα!!!Καλημέρα!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...