Saturday, 16 November 2013

Κοτόπουλο με δεντρολίβανο


Κοτοπουλάκι για σήμερα, ένα κρέας που αγαπάμε όλοι στο σπίτι, και ειδικά ο γιος μου ο μεγάλος, που και κάθε μέρα κοτόπουλο να έτρωγε θα ήταν πανευτυχής.
Κάποτε είχα πει σε μια φίλη μου ότι το κοτόπουλο θα μπορούσα να το μαγειρέψω με … 1000 διαφορετικούς τρόπους, και με είχε πει υπερβολική!!
Κι όμως, νομίζω ότι κανένα άλλο κρέας δεν μου δίνει τέτοιες δυνατότητες επιλογής στο μαγείρεμα, έτσι ώστε κάθε φορά να προκύπτει ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα, που να μας εκπλήσσει ευχάριστα με την νοστιμιά του.
Στην σημερινή συνταγή το κοτοπουλάκι μοσχοβολάει δεντρολίβανο.
Ο άντρας μου όταν το δοκίμασε, μου είπε ότι θα μπορούσα να το ονομάσω «κοτόπουλο σαβόρο»
Εδώ το κοτοπουλάκι την θέλει την πετσούλα του, γιατί κάτω από αυτήν θα κρυφτεί ένα στρώμα από cream cheese,μουστάρδα, σκορδάκι και μυρωδικά, που μαζί με το δεντρολίβανο θα δώσουν όλη την νοστιμιά στο φαγητό μας.
Το μείγμα αυτό κατά ένα περίεργο τρόπο δεν ρέει να χυθεί στο ταψί, όσο το κοτοπουλάκι μας ψήνεται. Μένει πάνω στο κρέας και δίνει όλη την γεύση στο κοτόπουλο.
Η πετσούλα μένει ροδοψημένη και τραγανή, κι έτσι απολαμβάνουμε ένα υπέροχο κοτοπουλάκι.
Αφήστε λοιπόν τις δίαιτες για απόψε, και πάμε να μαγειρέψουμε!!
Τα υλικά είναι για 8 μπούτια κοτόπουλο, γιατί είχα κόσμο στο σπίτι την μέρα που το μαγείρεψα κι έτσι χρειάστηκα αρκετά, εσείς προσαρμόστε τα ανάλογα με το πόσα κομμάτια θα μαγειρέψετε.

Θα χρειαστούμε:
8 μπούτια κοτόπουλο
300 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
1 κουταλιά γεμάτη σκόνη σκόρδου
μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλάκια μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο πιπεράκι
8 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
Επιπλέον
μισό κουταλάκι μουστάρδα για κάθε μπούτι
αλάτι
ελαιόλαδο
Τι κάνουμε:
Πλένουμε και καθαρίζουμε προσεκτικά το κοτόπουλο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το οποίο καλό θα είναι να το έχουμε αφήσει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μαλακώσει λίγο (όχι πάρα πολύ όμως).
Προσθέτουμε την μουστάρδα, την σκόνη σκόρδου, την ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, να ομογενοποιηθούν.
Ανασηκώνουμε την πέτσα του κοτόπουλου από την μια πλαϊνή πλευρά, δημιουργώντας έτσι μια «τσέπη».
Μοιράζουμε το μείγμα κάτω από κάθε «τσέπη».
Πιέζουμε με την παλάμη μας πάνω από το δέρμα, ώστε να απλωθεί το μείγμα σε όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια.
Πάνω από το μείγμα και κάτω από το δέρμα του κοτόπουλου, τοποθετούμε ένα κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί.
Το αλατίζουμε εξωτερικά και αλείφουμε κάθε κομμάτι με μισό κουταλάκι μουστάρδα.
Τα περιχύνουμε όλα με ελαιόλαδο, μεσα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα ή μέχρι το κοτόπουλό μας να είναι ροδοψημένο.
ΔΕΝ σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το κοτόπουλο θα ψηθεί ξεσκέπαστο.
Όταν περάσει το μισάωρο του ψησίματος, προσεκτικά 1-2 φορές το αλείφουμε εξωτερικά με ελαιόλαδο.
Όταν το σερβίρουμε, προσεκτικά αφαιρούμε το κλαράκι του δεντρολίβανου που βάλαμε κάτω από το δέρμα.
Συνοδεύουμε το κοτοπουλάκι μας με το συνοδευτικό που προτιμάμε.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!

23 comments:

Ερμιόνη said...

Καλημέρα Ελενάκι!
Καταρχήν και μόνο που βλέπεις το κοτόπουλο με αυτό το σούπερ χρώμα, δεν γίνεται να μην ενθουισαστείς!
Και με τέτοια υλικά θα γίνεται εξαιρετικό!
Πολύ ωραία ιδέα να χρησιμοποιήσεις τυρί κρέμα ενώ και το δεντρολίβανο ταιριάζει τόσο πολύ στο κοτόπουλο!
Φιλιά, καλό ΣΚ!

gwgoyla said...

Θα συμφωνησω Ελενα οτι το κοτοπουλο ειναι το μονο κρεας οπου μπορεις να "παιξεις" μαζι του σε πολλα "παιχνιδια".Η πετσουλα η ατιμη αν και απαγορευτικη ειναι ολα τα λεφτα.
Καλη σου μερα και καλο Σ/Κ να εχεις,φιλακια!!!

Ξανθή said...

Εγώ δεν κάνω δίαιτα και θα το δοκιμάσω!!
Καλό Σ/Κ

Mary said...

Ελενάκι μου κι εμείς αγαπάμε το κοτοπουλάκι κι η συνταγή σου φαίνεται πολύ ωραία και νόστιμη!
Γεια στα χεράκια σου ζουζουνίτσα μου!

Καλό Σ/Κ Φιλάκια πολλά!

Sofi said...

Κ έλεγα σήμερα να κάνω κοτόπουλο, αλλά δεν είχα απόφασίσει πώς...Τώρα ξέρω!!!Καλό Σ/Κ!!

Eleanna G. said...

Αχ cream cheese! Στο κοτόπουλο! Τρέλα! και σκορδάκι, και δεντρολίβανο, και , και...! Ουφ πρωί πρωί με κάνεις να πεινάω ;)

syros2js said...

Το συνάχι-συνάχι, αλλά η όσφρηση-όσφρηση!!!
Τί αρώματα καλέ, είναι αυτά που με έσυραν ως εδώ??!!!
Πω πω! Ομορφιές!!
Φιλάκια πολλά, κούκλα μου!
Καλή σου μέρα!

Εύα Ζαρίφη said...

Και μόνο που είδα κοτόπουλο ήξερα ότι είναι δική σου συνταγή Ελενάκι μου...και σίγουρα θα την δοκιμάσω γιατί όλες τις συνταγές σου με κοτόπουλο τις έχω δοκιμάσει και είναι του γούστου μου....Φιλάκια και καλό Σ/Κ

marimar said...

Τι κρίμα έχω ήδη βγάλει την πέτσα!!!! Την επόμενη φορά!!! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!! μμμμμ!!!!
Καλό Σ/Κ!!! κοριτσάκι μου!!!

DIMI said...

Τέλεια η συνταγή σου Ελενά μου!!!Καί κρέμα τυριού καί δεντρολίβανο!!!Νοστιμότατο πιάτο!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!

Mari Beika said...

Πολύ νόστιμη προσθήκη το τυρί κρέμα!!φαίνεται υπέροχο Έλενα.
Φιλιά πολλά

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ said...

ΜΟυ αρέσει το κοτόπουλο..Νόστιμο φαίνεται..

dhmhtra said...

Κορίτσια δεν σας ξέχασα, σας παρακολουθώ καθημερινά. Να είστε καλά.

Tante Kiki said...

Από τους αγαπημένους συνδυασμούς Έλενά μου το σημερινό σου πιάτο!!! Κοτόπουλο με δεντρολίβανο μπορώ να τρώω μια εβδομάδα συνέχεια κι έτσι όπως το έκανες με το τυρί κρέμα είναι πολύ λαχταριστό!
Φιλάκια!

Sophie said...

Υπέροχο φαίνεται Έλενα!!!Σίγουρα θα το φτιάξω γιατί το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο μου και θα το τιμήσω δεόντως!!!Φιλάκια!!!

mia maria said...

Πράγματι με το κοτόπουλο μπορείς να κάνεις πολλές νόστιμες συνταγές όπως αυτή! Πολύ ωραίο!

Ειρήνη Ε. said...

Αχ! Το άτιμο το κοτοπουλάκι!! Πόσες συνταγές φτιάχνει κανείς με αυτό! Μούρλια το μαγείρεψες, Ελενάκι! Μέχρι εδώ μοσχοβόλησε το δενδρολίβανο! Ποιος θα αντισταθεί σε τέτοια εμφάνιση και γεύση;;!!
Καλή μας εβδομάδα.

Neli said...

Καλοψημενο και αρωματικο,σκετος πειρασμος,πως θα ηθελα λιγο τωρα,πολλα φιλια ,καλη εβδομαδα.

Maria B. said...

Μπραβο βρε Λενάκι μου με τα νοστιμα και τα ωραία σου !! πρέπει να είναι πεντανόστιμο το κοτοπουλάκι !!! πάντα τέτοια!!!

σε φιλώ πολύ πολύ.

καλή βδομάδα παιδιά !!!

Roula T. said...

Ελενάκι μου ωραιότατο και ξεροψημένο όπως μου αρέσει!!!
Φιλάκια πολλά.

ΕΛΕΝΗ said...

Αχ άτιμη πετσούλα!!!Καλά μας πέθανες, δεν έχω λόγια!!!Ελενάκι δε παίζεται η συνταγή!!!!!Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!!!
Φιλάκια!!!!

Lila Xagorari said...

Ελενάκι μου κι εγώ είμαι fun του κοτόπουλου, το προτιμώ από τα κόκκινα κρέατα και η συνταγή σου είναι σλουρπ!!!!!

Kate'sCakeBox said...

Ευχαριστούμε γλυκιά μου φίλη για την σούπερ συνταγή!!απο μια μικρή μελέτη που έκανα κατάλαβα ότι θα μπεί σε ένα απο τα επόμενα μενού της οικογένειας!!εξαιρετική η παρουσίαση όπως πάντα!!μαγεύει!!!φιλάκια άπειρα!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...