Saturday, 30 November 2013

Ψητά μήλα με κρέμα


Άφθονα τα μήλα αυτήν την εποχή, μας προκαλούν να τα εκμεταλλευτούμε και να φτιάξουμε ένα σωρό μηλονοστιμιές!
Στην σημερινή μας συνταγή, τα μήλα μας δίνουν ένα επιδόρπιο εύκολο και απολαυστικό, ικανό να σταθεί ακόμα και σε ένα επίσημο γεύμα.
Σας το προτείνω ακόμα και για το τραπέζι των Χριστουγέννων, ως ένα ελαφρύ επιδόρπιο που όμως δεν υστερεί σε τίποτα σε γεύση και εμφάνιση, μιας κι εκείνη την ημέρα όλο και κάτι παραπάνω τρώμε συνήθως.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με γιαούρτι ή σαντιγί, που θα διακοσμήσουμε με σπόρους ροδιού.
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!

Υλικά για 6 μερίδες:
6 μήλα
1 μεγάλο πορτοκάλι
1,5 κουταλιά φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
2-3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
6 ξυλάκια κανέλας
λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
1 κουταλιά κορν φλάουερ
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τον πυρήνα τους.
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε οριζόντιες ροδέλες, ίδιου πάχους.
Απλώνουμε στην βάση ενός μικρού πυρέξ, τις φέτες πορτοκαλιού.
Πάνω στην κάθε φέτα τοποθετούμε ένα μήλο.
Στο κενό που έχει δημιουργηθεί στα μήλα όταν αφαιρέσαμε τα κουκούτσια, βάζουμε από ένα ξυλάκι κανέλλας.

Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μήλα, ένα-ένα κάθε φορά.
Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 185 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθούν, βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα μήλα να σταθούν για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές νερό σε ένα κατσαρολάκι, και προσθέτουμε το κορν φλάουερ.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουερ.
Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι και τα υγρά που υπάρχουν στο πυρέξ, μετά το ψήσιμο των μήλων.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά και να μας δώσει μια κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα κουτάλι μοιράζουμε την κρέμα αυτή επάνω από τα μήλα.


Παίρνουμε στο χέρι το κουταλάκι μας, και ξεκινάμε να απολαμβάνουμε την γλυκιά λιχουδιά μας!!
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

24 comments:

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ said...

ουτε θυμαμαι απο ποτε λεω οτι θελω να φτιαξω μηλα στο φουρνο!!!!μαλλον ηρθε η ωρα, φαινονται τοσο απλα στην εκτελεση...φιλια πολλα!!!!!

syros2js said...

Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, αλλά εμένα με φέρνει όλο και πιο κοντά!!!
Λέω να πάρω 1-2-3!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Ελενάκι!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!

KANTHAR0S said...

Πωωωωωωωωωωωωωωωωω

DIMI said...

Φανταστική συνταγή Ελένη μου!!!Εύκολη καί πεντανόστιμη μέ τήν υπέροχη σαλτσούλα πού συνοδεύουν τά ψητά μηλά!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!

"ζαχαρούλα.." said...

πόσα χρόνια πίσω με πήγες... αγαπημένη συνταγή της μανούλας....

φιλάκια πολλά!!!!!!!

sundayspoon said...

Απλά υπέροχα!!! Και πολύ εμφανίσιμα και ιδιαίτερα νόστιμα και εξαιρετικά μυρωδάτα! Μπράβο!
Πολλά φιλιά!!!

rena said...

Αυτό και αν είναι πειρασμός!!!!!!!!
Φιλιά!!!!

Χρύσα said...

Τοσο απλό και τόσο εντυπωσιακό! Μπράβο Ελένη μου!

ΕΛΕΝΑ said...

Υπέροχο επιδόρπιο που θα κλείσει όμορφα οποιοδήποτε γεύμα!
Εξαιρετική η πρότασή σου Ελενάκι μου και για το γιορτινό τραπέζι!
Πολλά φιλιά!

κυκλάμινο κ said...

Φανταστική συνταγή Ευχαριστώ. Φιλάκια!!

Maria Grigoriou said...

Τέλεια για χειμώνα, φοβερή συνταγή!

Ερμιόνη said...

Μια πεντανόστιμη χειμωνιάτικη πρόταση!
Την κρατώ για να τη φτιάξω για το σύζυγο, θα ενθουσιαστεί μιας που συνέχεια μου ζητά να φτιάξω ψητά μήλα!
Φιλιά

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Ωωωω, τί ωραία πρόταση! Ευχαριστούμε για την ιδέα!

- spoonstories- said...

Είναι πολύ εντυπωσιακά για τραπέζι, ελαφριά μετά από ένα βαρύ γεύμα και πολύ νόστιμα.
Μπράβο!

Helen Gr said...

Νόστιμη και εξαιρετικά αρωματική η πρότασή σου, Ελένη μου!
Πολύ που άρεσε και η σαλτσούλα στο τέλος. Έτσι το γλυκάκι γίνεται πλήρες!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα από αύριο!
Φιλάκια

αχτίδα said...

Αααααα! μου αρέσει..θα το φτιάξω!Καλό μήνα φίλη μου με υγεία και άπειρες συνταγές!

Roula T. said...

Πωπωωωω πόσο λαχταριστοο!!!!!
Φιλάκια Ελενάκι μου.

Δημιουργία said...

Όμορφο και γρήγορο το γλυκάκι σου Ελένη. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχεις.

Ροδούλα said...

Μμμμ την εκτύπωσα ήδη αυτή τη συνταγή. Αύριο θα την φτιάξω!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!!
Φιλιά πολλά!!!

mia maria said...

Πολύ εύκολο, νόστιμο και αρωματικό το μηλαράκι Ελένη μου!
Καλό μήνα!

Kate'sCakeBox said...

Καλό μήνα Ελενάκι μου γλυκό μου φιλαράκι!καλές γιορτές να έχουμε!!σούπερ πρόταση για το γιορτινό τραπέζι τα μηλαράκια σου που ταιριάζει με οποιοδήποτε εορταστικό μενού φανταστεί κανείς!!ευχαριστούμε και αναμένουμε και άλλες τέτοιες yummy yummy προτάσεις για τις γιορτές!!ένα όμορφο βραδάκι εύχομαι ..άπειρα φιλάκια και καλή βδομάδα να έχουμε!!

Mary said...

ΤΕΛΕΙΑ!!!
Πολύ πρωτότυπη ιδέα για τα πεντανόστιμα ψητά μηλαράκια!

Σε φιλώ Ελενάκι μου, καλό μήνα!

Vasia b. said...

Η απλότητα του το κάνει ακόμη πιο υπέροχο!!!!
Εξαιρετική πρόταση Ελένη μου!!!!
Φιλιά πολλά !!!

Ειρήνη Ε. said...

Πραγματική νοστιμιά, τα ψητά σου μήλα, Ελένη! Ωραιότατη και ελαφριά πρόταση για το εορταστικό τραπέζι, που όσο να είναι, κάτι περισσότερο θα φάμε. Αυτά τα μηλαράκια, θα τελειώσουν ιδανικά το γεύμα μας!
Καλή μας εβδομάδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...