Monday 2 September 2013

Αλμυρό κέικ με αρακά και λιαστές ντομάτες


Τα κέικ, γλυκά ή αλμυρά, είναι τα καλύτερα σνακ για μικρούς και μεγάλους!
Το αλμυρό κεκάκι που έφτιαξα αυτή τη φορά, δεν είναι μόνο όμορφο οπτικά και γευστικά, αλλά είναι και ένας έξυπνος τρόπος να κρύψουμε μέσα του τα λαχανικά που θέλουμε και πρέπει να τρώνε τα παιδιά μας.
Για ποιο χαριτωμένο αποτέλεσμα ή για ένα πάρτι, μπορούμε να μοιράσουμε την ζύμη στις υποδοχές από το μαφινοταψάκι μας, και να ψήσουμε νόστιμα μαφινάκια, μειώνοντας βέβαια τον χρόνο ψησίματος.
Για ακόμη περισσότερο χρώμα, μπορούμε να προσθέσουμε βρασμένα καρότα κομμένα σε μικρά καρέ και πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες!

Χρειαζόμαστε:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βρασμένο αρακά
85 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
6-7 φετούλες λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένες
μισό κουταλάκι αλάτι
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
180 ml ζεστό γάλα (όχι καυτό)
180 γρ. λιωμένο βούτυρο
225 γρ. τριμμένη γραβιέρα
15 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να το φτιάξουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος.
Προσθέτουμε τα αυγά, δουλεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα, και στη συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο.
Κατόπιν προσθέτουμε την γραβιέρα, τον αρακά, το καλαμπόκι, τις λιαστές ντομάτες και το αλάτι.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε καλά μια στρογγυλή μεγάλη φόρμα για κέικ.
Απλώνουμε μέσα τη ζύμη, σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε την φόρμα σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου, να φουσκώσει η ζύμη.
Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αφαιρούμε το κέικ από την φόρμα και το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!!!
Ελένη Κ.

21 comments:

gwgw said...

Πολυ ωραιο το αλμυρο κεκακι σου και πολυ εξυπνο να κρυψουμε μεσα του λαχανικα που αποφευγουν να τρωνε τα μικρα ζουζουνακια..γεια στα χερια σου!
Καλη σου μερα,καλο μηνα και καλη εβδομαδα,φιλιαααα!!!!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Εχω μεγάλη αδυναμία στα αλμυρά κεκάκια, που μπορούν να καταναλωθούν κάθε ώρα και στιγμή!
Υπέροχο το δικό σου Ελενάκι μου, και οι λιαστές ντομάτες θα του δίνουν έξτρα νοστιμιά!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

SpIrToKoYto said...

Ελενάκι μου,πολύ ωραία ιδέα για αλμυρό κέικ...Και πολύ εμφανίσιμο...Και πολύ εύκολο...και ασφαλώς πολύ νόστιμο...
Καλημέρα,καλό μ΄ληνα και καλή εβδομάδα με φιλιά σε όλες σας...-:))

paraxeno pirouni said...

Πολύ ωραίο και πολύ εμφανίσιμο το αλμυρό κέικ λαχανικών! Επειδή έχει μαγιά θα θυμίζει και λίγο ψωμί υποθέτω.
Καλημέρα και καλώς σας ξαναβρίσκω κορίτσια των Συνταγών της Καρδιάς!

Kate'sCakeBox said...

Ελενάκι μου καλημέρα και καλό μήνα!!το κέικ πρωτότυπο τι να πω με αρακά δεν μπορούσα να φανταστώ..σε εμφάνιση σκίζει και μπορώ να υποψιαστώ πως θα σκίζει κι απο γεύση!!χίλια μπράβο!άπειρα φιλάκια και σε σένα και σε όλα τα κορίτσια!!

SPYRIDOULA said...

Το αλμυρό κεκάκι σου φαίνεται πεντανόστιμο!!!Λατρεύω τον συνδυασμό γεύσεων και υλικών που περιέχει και ανυπομονώ να το δοκιμάσω!!!Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!!

mm_skg said...

Αγαπαω ιδιατερα τα αλμυρα κεϊκ και το δικο σου Ελενακι μου, δειχνει υπεροχο!
Καλη εβδομαδα και παλι καλο μηνα!

marimar said...

Καλό μήνα Ελενάκι!!!!
Ωραίο το κεκάκι σου!!! Γράψε στα υλικά και πόσο και τι είδος αλεύρι χρησιμοποιούμε!
Εν αναμονή λοιπόν!!!
Φιλιά πολλά!!

Ξανθή said...

Αυτό για μένα που μου αρέσουν περισσότερο τα αρμυρά!!
Καλή εβδομάδα και καλό Φθινόπωρο σε όλη την παρέα

Roula Tofea said...

Γεια σου Ελενάκι μου!!!
Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο να έχουμε.
Είναι τέλειο, πολύ μου αρέσουν τα αλμυρά κεικ.
Φιλάκια.

Selcouth said...

Αλμυρό κεκάκι διαβάζω...!!! Λατρεμένα τα αλμυρά παντώς είδους, οπότε είμαι σίγουρη ότι το κεκάκι σου θα είναι υπέροχο Ελένη μου! Σίγουρα θα βάλω και πιπεριές! Και χρώμα και γεύση δίνουν!
Πολλά πολλά φιλιά και καλό μήνα!

DIMI said...

Καλό μήνα Ελένη μου!!!Καλό Φθινόπωρο!!!!Μού αρέσουν τά αλμυρά κείκ !!!Αλλά τό δικό σου,τέλειο, καί σέ εμφανιση αλλά σίγουρα σκίζει καί από γεύση!!!Θά ταίριαζε πολύ μέ μία μπύρα παγωμένη!!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

Ερμιόνη said...

Πραγματικά ιδανική πρόταση για τα ζουζούνια μας Ελένη!
Ανάρπαστο θα γίνει το κεκάκι εννοείται!
Φιλιά πολλά και καλό φθινόπωρο!

Ειρήνη Ε. said...

Άψογο το αλμυρό κεκάκι, Ελένη! Και όπως λέει και η Έλενα, λιχουδιά για όλες τις ώρες. Από αυτές που μας αρέσουν, δηλαδή.
Καλό μήνα να έχουμε.

Maria B. said...

MMMMMMM !!!!!! ονειρο !!! μπραβο Λενάκι μου με τα ωραία σου !!! \

πολυ εντυπωσιακή επιστροφή !!

φιλια πολλά πολλά

Δημιουργία said...

Καλό μήνα Ελένη, δεν θα έλεγα όχι στο κεκάκι σου το όμορφο.

Silena said...

Πολύ μου αρέσουν τα αλμυρά κέικ γιατί εκτός από γευστικά μπορείς να κρύψεις, όπως κι εσύ ανέφερες Ελένη μου, λαχανικά και οτιδήποτε άλλο δεν προτιμούν τα παιδιά!!!!!
Καλό μήνα! Φιλιά!

Magia da Inês said...

¸.•°❤❤⊱彡
Super delicioso!
Tudo com queijo e ervilha fica maravilhoso.

Boa semana!
Beijinhos.
❤❤⊱

Tante Kiki said...

Φαίνεται πολύ αφράτο και νόστιμο ΕΛένη μου!!! Γεια στα χέρια σου!! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε!!!

Unknown said...

Ελένη μου νοστιμότατο μοιάζει και εντυπωσιακή παρουσία...Αργώ να σχολιάσω αλλά σχολιάζω...φιλιά πολλά...Καλή καινούρια σαιζόν...

Mary said...

Ελενάκι μου η ιδέα σου πολύ εντυπωσιακή, γεια στα χεράκια σου!

Φιλάκια πολλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...