Friday, 16 May 2014

Δυο υπέροχα προφιτερόλ


Δε θέλω να το μάθω …θέλω να το φάω, έλεγε ο Γιώργος Κωνσταντίνου στη ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο», μιλώντας για το προφιτερόλ!
Να και ένα μικρό απόσπασμα από τη ταινία!!!
Το προφιτερόλ είναι λατρεμένο γλυκάκι, δεν μπορείς με τίποτα να αντισταθείς στα αφράτα σουδάκια με την νόστιμη γέμιση και την λαχταριστή σοκολάτα που τα σκεπάζει.
Σήμερα εκτός από το κλασσικό προφιτερόλ, σας έχουμε και μια διαφορετική πρόταση!
Προφιτερόλ με φράουλες και λευκή σοκολάτα, εξίσου νόστιμο και λαχταριστό.
Και στις δύο συνταγές χρησιμοποίησα την συνταγή για σου της Ειρήνης, η οποία δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα, τα καλύτερα σουδάκια που έχω δοκιμάσει!
Πάμε να φτιάξουμε και τα δύο προφιτερόλ!


Προφιτερόλ με κρέμα και σοκολάτα

Τα υλικά μας:
μισή δόση για σου, από εδώ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
200 γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας (κατά προτίμηση 55% περιεκτικότητα κακάο)
120 ml κρέμα γάλακτος
τριμμένοι ξηροί καρποί για την διακόσμηση
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τα σου όπως περιγράφει η Ειρήνη εδώ και τα κόβουμε οριζόντια στην μέση.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια σε σφιχτή σαντιγί.
Γεμίζουμε τα σου με την σαντιγί. Η αν προτιμάμε, ετοιμάζουμε μια κρέμα πατισερί και γεμίζουμε τα σου.
Τοποθετούμε τα σου σε μια βαθιά πιατέλα, σε στρώσεις. Μπορούμε να τα μοιράσουμε και σε ατομικά μπολάκια αν προτιμάμε, και να φτιάξουμε ατομικά προφιτερόλ.
3-4 σουδάκια σε κάθε μπολ είναι αρκετά, ανάλογα και με το μέγεθος του μπολ.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος καλά.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Περιχύνουμε με το μείγμα της σοκολάτας τα σου και πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Προφιτερόλ με φράουλες και λευκή σοκολάτα

Τα υλικά μας:
μισή δόση για σου, από εδώ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές γλυκό του κουταλιού φράουλα ψιλοκομμένο ή 2 κουταλιές κοφτές μαρμελάδα φράουλα
200 γρ. λευκή σοκολάτα
110 ml κρέμα γάλακτος
χρωματιστή τρούφα για την διακόσμηση
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τα σου όπως περιγράφει η Ειρήνη εδώ και τα κόβουμε οριζόντια στην μέση.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Την αναμειγνύουμε απαλά με το γλυκό ή την μαρμελάδα φράουλα.
Γεμίζουμε τα σου με το μείγμα αυτό.
Τοποθετούμε τα σου σε μια βαθιά πιατέλα, σε στρώσεις ή τα μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος καλά.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Περιχύνουμε με το μείγμα της σοκολάτας τα σου και πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα.
Και στις δύο περιπτώσεις, διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

13 comments:

Ερμιόνη said...

Καλημέρα Ελένη!
Ω ναι, κι εγώ να τα φάω θέλω!
Και τα δύο!
Γιατί βεβαίως και μου αρέσει το κλασικό προφιτερόλ, αλλά και η ανοιξιάτικη εκδοχή με τις φράουλες και τη λευκή σοκολάτα φαίνεται υπέροχη!
Φιλιά

Tante Kiki said...

Καλημέρα Ελένη μου!!!
Μπορώ να έχω μια μεριδούλα από το κάθε ένα;;; Τα έφτιαξες και τα δύο υπέροχα!!!!! Καταπληκτικά!!!
Φιλιά!

Maria B. said...

Ουαουυυυυυυυ!!!! τι βλέπουν τα όμορφα και μπιρμπιλωτά μου μάτια ??? τι ομορφες νοστιμιές είναι αυτές ??

Μπράβο σας κορίτσια μου χρυσοχέρικα! και τι δεν θα έδινα να δοκίμαζα Λενάκι μου το συνεταιρικό σου προφιτερόλ!!! καλά το βιντεακι είναι όλα τα λεφτά !!!!! χιχιχιχι

φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ

Χρύσα said...

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλό προφιτερόλ! Κανένας! Πόσο μάλλον σε δύο!
Υπέροχα και τα δύο Ελένη!

- spoonstories- said...

Όταν το προφιτερόλ είναι φρέσκο, είναι άλλο πράγμα!!!Και το έχεις και με 2 εκδοχές, οπότε έχω διπλή χαρά!!

SpIrToKoYto said...

Οχι ένα,αλλά δύο τα χτυπήματα της Ελένης μας...
Για να ψαχνόμαστε με πόσα κουτάλια θα τρώμε...!!!
( το βίντεο από κάτω,μεγαλειώδης σκηνοθετική έμπνευση...)

Καλό απόγευμα και πολλά πολλά φιλιά σε όλες...-:)))

Μαρία Έλενα said...

Όμορφες συνταγές
Φιλάκια ...

ΕΛΕΝΑ said...

Μα τι πεντανόστιμα αποτελέσματα δίνει η συνεργασία των κοριτσιών μας!!!
Ποιο να πρωτοδιαλέξω Ελενάκι μου!!!
Το ανοιξιάτικο φραουλένιο σου με ξεσήκωσε, χωρίς να περιφρονώ καθόλου και το σοκολατένιο με κρέμα!!
Φιλιά πολλά πολλά!

Stella Christomoglou said...

Και τα δύο είναι υπέροχα!!! Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!!!
Φιλάκια
Νεφέλη

Mari said...

Έξοχα!...;)))
B7s

The Dark Chef said...

Τα σουδάκια μπορούν να γεμίσουν με διάφορες κρέμες, όχι μόνο σοκολατένιες. Δε με χαλάει η σοκολάτα (το κλασικό προφιτερόλ) αλλά μια χαρά φαίνεται η φραουλένια εκδοχή, υπέροχο ειδικά μαζί με τη σος λευκής σοκολάτας!
Καλό και γλυκό Σάββατο!

Ειρήνη Ε. said...

Πολύ αγαπημένο και στην δική μας οικογένεια το προφιτερόλ Ελένη μου! Πως να μην "λυγίσει" ο Γ. Κωνσταντίνου μπροστά σε τέτοια λιχουδιά;;!! Και δικαίως τόσο ωραίο γλυκό! Έφτιαξες υπέροχα και τις δύο εκδοχές!
Καλό Σαββατοκύριακο.

Mary said...

Συνεργαστείτε να απολαμβάνουμε τα θεσπέσια αποτελέσματα!

Φιλιααααααααααά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...