Friday, 30 May 2014

Κοτομπέικον με τυρί κρέμα


Το έχετε καταλάβει πιστεύω, ότι το κοτόπουλο είναι η χαρά μου στο μαγείρεμα.
Και μάλιστα το άσπρο κρέας του κοτόπουλου, που μου δίνει την δυνατότητα να το μαγειρέψω με ένα σωρό τρόπους.
Αυτή τη φορά πήρα φιλετάκια από στήθος κοτόπουλου, τα γέμισα με τυρί Φιλαδέλφεια και πράσινες πιπερίτσες, τα τύλιξα σε μπέικον και τα έψησα. Έγιναν ζουμερά και πεντανόστιμα!!!
Μια ωραία ιδέα για κάποιο τραπέζι σας ή μπουφέ, όπου σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με την νοστιμιά της συνταγής σας.
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!
(Η ιδέα της συνταγής από εδώ)

Θα χρειαστούμε:
2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε φιλετάκια
200-300 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 πράσινη πιπεριά
10-15 φέτες μπέικον
λίγο αλάτι
ελαιόλαδο
Στην πράξη :
Κόβουμε το κοτόπουλο σε φιλετάκια και τα χτυπάμε λίγο να λεπτύνουν. Αυτή τη δουλειά μπορεί να την κάνει και ο χασάπης μας, αν του το ζητήσουμε.
Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά καρεδάκια.
Κόβουμε τις λωρίδες του μπέικον κάθετα στην μέση, ώστε από την κάθε μια, να πάρουμε 2 μακρόστενες λωρίδες.
Παίρνουμε ένα φιλετάκι και το αλατίζουμε ελαφρά.
Απλώνουμε σε όλη σχεδόν την επιφάνειά του μια ποσότητα από το τυρί κρέμα.
Πασπαλίζουμε με καρεδάκια πράσινης πιπεριάς.

Κλείνουμε την γέμιση μέσα στα φιλετάκια και τυλίγουμε κάθε ρολάκι με 2 λωρίδες μπέικον, στερεώνοντάς το με οδοντογλυφίδες πάνω στο κοτόπουλο.
Βάζουμε τα ρολάκια σε πυρέξ στο οποίο έχουμε βάλει ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε στο πυρέξ λίγο νεράκι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ένα τεταρτάκι ακόμα, να πάρει χρώμα το μπέικον.
Αφαιρούμε τα ρολάκια από το πυρέξ και τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Αφού κρυώσουν λίγο, αφαιρούμε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες και τα λαχταριστά γεμιστά ρολάκια μας, είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!

11 comments:

Ερμιόνη said...

Καλημέρα κορίτσι!
Εννοείται ότι αγαπάμε το κοτόπουλο για την ευελιξία και την ευκολία του στο μαγείρεμα!
Με αυτή τη συνταγή έστειλες το κλασικό κοτομπέικον σε άλλη διάσταση!
Και μας άνοιξες και την όρεξη πρωινιάτικα!
Φιλιά!

Maria B. said...

γεια σου Ελενάκι μου με τις νοστιμιές σου !!! πολύ καλή η πρόταση και σίγουρα θα δοκιμαστεί γιατί κοτοπουλο + μπεϊκον = σλουρπ σλουρπ !!!! χιχιχιχ !!! ευχαριστούμε !!

καλό σαββατοκύριακο !!!

φιλια πολλά πολλά

SpIrToKoYto said...

Λλλλλλλλλλύσσα με τις τυρόκρεμες,οχτακόσια κιλά θα μας κάνετε καθ'όσον είμαστε και επιρρεπείς στους πειρασμούς...Και μας βάζετε και το τραγανό το μπέικον να μην μπορούμε να ξεκολλήσουμε από το πιάτο....
Αλλά για να μη σε προσβάλλω αγαπημένο ξανθό συνμέλος,θα θυσιαστώ...!!!

Καλημέρες και πολλά φιλιά σε όλες σας...♥

- spoonstories- said...

Το κοτόπουλο το αγαπώ πολύ και συμφωνώ πως μπορούμε να το μαγειρέψουμε με χίλιους τρόπους! Η σημερινή συνταγή με έκανε να χαρώ ιδιαίτερα! Με βλέπω να τρώω το δικό μου πιάτο και μετά του διπλανού μου, χιχι

Χρύσα said...

Σούπερ μεζεδάκι Έλενα! Και όντως, όλοι όσοι μαγειρεύουμε νομίζω ότι έχουμε την ίδια σχέση με το κοτόπουλο!

Μαρία Έλενα said...

Όμορφο μεζεδάκι
Φιλάκια ...

Ροδανθη said...

Κοτόπουλο και να μην είναι αγαπημένο δε νομίζω,το λατρεύουμε.Και η συνταγή σου πολύ καλή και απλή.Να είσαι καλά Έλενά μου γεια στα χέρια σου.
Φιλιά!!!!

DIMI said...

Τέλεια, νόστιμη καί εύκολη,η συνταγή σου Ελενά μου!!Υπέροχος μεζές!Θά δικιμαστεί πολύ σύντομα!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!

Martha said...

Εύκολα, όμορφα, γρήγορα, πολύ ωραία ιδέα για μαζώξεις φίλων, παρόλο που εγώ δεν είμαι και τρελή fan του κοτόπουλου. Έγραψες, yes!!!

Ειρήνη Ε. said...

Πράγματι, εξαιρετικά ευέλικτη πρώτη ύλη στην μαγειρική το κοτοπουλάκι!!
Σούπερ εύκολη και νόστιμη η ιδέα αυτή των γεμιστών φιλέτων, Ελενακι! Την βρίσκω εξαιρετική πρόταση για μεζεδάκι με την συνοδεία ενός δροσερού λευκού κρασιού, τα καλοκαιρινά βράδυα που έρχονται!! Σλουρπ, που λέει και η Μαρία.
Καλό μεσημέρι.

Mary said...

Ελενάκι μου πολύ ωραία πρόταση!
Βάζω τις μπύρες, βάζεις το μεζεκλίδικο κοτοπουλάκι σου;

Φιλάκια σβουριχτά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...