Tuesday, 27 May 2014

Φριτάτα με πιπεριές και μανιτάρια


Η φριτάτα (frittata) όπως είχα πει και παλιότερα, δεν είναι μια ατομική ομελέτα, αλλά ούτε και μια ομελέτα φούρνου.
Το μαγείρεμά της γίνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος στο τηγάνι, και ολοκληρώνεται στον φούρνο.
Απαραίτητο σκεύος ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο να μπορεί να μπει στον φούρνο.
Αν πάλι δεν μπαίνει, κανένα πρόβλημα!! Καλύπτουμε το χερούλι του με αλουμινόχαρτο, και μπαίνει στον φούρνο μια χαρά για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Η σημερινή φριτάτα, είναι μια σούπερ πλούσια ομελέτα, με πιπεριές, μανιτάρια, πατάτες, καλαμπόκι και τυριά.
Ιδανική για ένα σπέσιαλ πρωινό ή για βραδινό, αλλά και για μεσημεριανό ακόμα παρέα με μια νόστιμη σαλάτα.

Θα χρειαστούμε: 
7 αυγά
400-450 γρ. πατάτες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (όχι από βάζο)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
120 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
150 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
100 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (έβαλα ρεγκάτο)
125 ml κρέμα γάλακτος
1 γεμάτη κουταλιά μαγιονέζα
3 κουταλιές βούτυρο (όχι λιωμένο)
Τι κάνουμε: 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ χειρός τα αυγά, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την μαγιονέζα, και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.
Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις τηγανίζουμε. Τις τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις αλατίζουμε ελαφρά.
Πλένουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και μετά σε καρεδάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσινη πιπεριά αντί της Φλωρίνης, αν την προτιμάμε.
Βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, την πιπεριά και το καλαμπόκι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη, να μαλακώσουν όλα τα υλικά στο τηγάνι.
Πάνω από όλα τα υλικά απλώνουμε τις πατάτες.
Περιχύνουμε όλα τα υλικά στο τηγάνι με το μείγμα των αυγών.
Αφήνουμε για λίγο το τηγάνι στην φωτιά, να μισοψηθούν τα αυγά από την κάτω μεριά.
Κατόπιν τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο μας, μέχρι να ψηθεί και να χρυσίσει και η πάνω επιφάνεια της frittata.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, και μετά κόβουμε την φριτάτα σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

17 comments:

DIMI said...

Καλημέρα Ελενά μου!!Σούπερ γευστική η φριτάτα σου!!Ενα όμορφο καλοκαιρινό φαγητό!!Θά τό δοκιμάσω!!Φιλάκια!!

Μυρωδία said...

Καλημέρα! Ομελέτα και μανιτάρια είναι θεϊκός συνδυασμός! Επίσης, να πω ότι το πηρουνάκι - καλαμπόκι είναι πολύ ταιριαστό! :)

mm_skg said...

Αν και δεν αγαπαω ιδιαιτερα τα αυγα η φιρτατα μου αρεσει πολυ! Και ετσι πλουσια και περιποιημενη που εγινε, την λιμπιστικα, μας βλεπω να τρωμε φριτατα σημερα για μεσημεριανο!

SpIrToKoYto said...

Σου χω πει πόσο λατρεύω αυτά τα γρήγορα,έξυπνα και σωτήριά σου ε....????
Δεν πειράζει...στο ξαναλέω...ζμουτςςςςς....!!!

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥

- spoonstories- said...

Έχω να φτιάξω φριτάτα τώρα το καλοκαιράκι...τέλειο, γρήγορο και δεν θα με φάει η κουζίνα!! Φιλάκια!!

Ariadni St. said...

Εγω που δεν αγαπώ τους κρόκους απο τα αυγά, μπορω να βάλω έναν και τα υπόλοιπα να ειναι ασπράδια; :)

Δημιουργία said...

Τέλεια η η φριτάτα σου Έλενα, πλούσια και χορταστική!

Marion Cine said...

Πάρα πολύ ωραία πρόταση!!! Γευστικό, πλούσιο, πολύχρωμο και χορταστικό!:)

Χρύσα said...

Ένα πλήρες και ιδιαίτερα καλοκαιρινό γεύμα! Μου αρέσει η φριτάτα γιατί, εκτός των άλλων, σε απαλλάσσει και από το ρίσκο του να γυρίσεις την ομελέτα!
Τα υλικά που διάλεξες είναι ένα κι ένα, τέλεια Έλενα!

Ερμιόνη said...

Οι ομελέτες είναι τεράστια αγάπη, ειδικά τώρα το καλοκαίρι!
Ευέλικτες και τόσο νόστιμες, είναι το καλύτερό μου.
Σκέφτομαι τη δική σου ομελέτα, μαζί με μια ωραία σαλάτα και απαραιτήτως παγωμένη μπυρίτσα και νομίζω ότι θα είναι απίθανο γεύμα!
Φιλιά

Tante Kiki said...

Θεϊκή η φριτάτα σου Έλενά μου!!! Καταπληκτική νοστιμιά!!
Καλό βράδυ!!!! :)

Pepi said...

Γευστικότατη η καλοκαιρινή σου φριτάτα, Ελενα!!
Να'σαι καλά, και καλό βράδυ!

Martha said...

Παναγίτσα μου και καλαμπόκι;;; Χύμηξα!

Neli said...

Με ενθουσιάζει αυτη η ομελετα γιατι βαζεις τοσα πολλα και νοστιμα υλικα και εχει μικρες παραλλαγες αλλα παντα βγαινει τελεια,πολλα φιλια,καλο βραδυ.

Maria B. said...

καλημερούδια !!! τα αυγουλάκια Λενάκι μου τα παιζεις στα δάχτυλά σου !!! Απο εσένα είχα πρωτομάθει για την ομελετα φούρνου και ένα καλοκαίρι με είχες σώσει με τους φιλους των παιδιών μου ! τους έφτιαχνα ένα ταψί και ξεμπερδευα !
Και αυτη η παραλλαγή ειναι εξίσου λιμπιστική ! γεια στα χεράκια σου ! ονειρεμένη !!!

φιλια πολλά πολλά

Ειρήνη Ε. said...

Τι νόστιμες που είναι ομελέτες φούρνου! Πραγματικά λύνουν τα χέρια της νοικοκυράς, μιας και είναι εύκολο και γρήγορο φαγάκι. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς την φαντασία του στα υλικά που θα προσθέσει, σύμφωνα με τις γευστικές προτιμήσεις της οικογένειας! Η δική σου με μανιτάρια και πιπεριές είναι από τις πιο νόστιμες!
Καλό απόγευμα.

Mary said...

Ομελέτες στο φούρνο με διάφορα υλικά φτιάχνω κι εγώ, η δική σου όμως Ελενάκι μου είναι το κάτι άλλο!!!

Φιλάκια ενθουσιασμένα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...