Tuesday, 20 May 2014

Προφιτερόλ φραουλοσοκολατένιο


Το εξαιρετικό γλυκάκι που θα σας κεράσουμε σήμερα, είναι αποτέλεσμα της "συνεργασίας" επιτυχημένων συνταγών που ήδη σας έχουμε παρουσιάσει.
Strawbery curd, μαρμελάδας σοκολάτα-φράουλα και μιας πολύ επιτυχημένης ζύμης για σου.
Το αποτέλεσμα;;; Ένα φοβερό φραουλοσοκολατένιο προφιτερόλ!
Είχα ήδη δοκιμάσει την μαρμελάδα σοκολάτα-φράουλα της Έλενας με απόλυτη επιτυχία, στην τούρτα που σας δείξαμε πριν λίγες ημέρες. Αποφάσισα λοιπόν να την προσθέσω και εδώ, αντί κάποιας σάλτσας σοκολάτας όπως συνήθως.
Αντί για λευκή κρέμα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποίησα την strawberry curd και αυτή της Έλενας. Εύκολη αρωματική και νόστιμη, μπορεί να ετοιμαστεί 2-3 μέρες πριν και να φυλαχτεί στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο μπολ ή βάζο.
Συνταγή για τα σου χρησιμοποίησα την δική μου, με την ίδια επιτυχία πάντα.
Όπως βλέπουμε όλα τα συνθετικά του προφιτερόλ, ετοιμάζονται από την προηγούμενη ημέρα. Πολύ βολικό και χρήσιμο για την σωστή αξιοποίηση του χρόνου μας.
Αλλά και το ίδιο το γλυκό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, για το πως μπορούμε να συνδυάσουμε συνταγές που μας αρέσουν δίνοντας ένα καινούργιο, πεντανόστιμο αποτέλεσμα!
Άψογη η "συνεργασία", δεν νομίζετε;;!!

Θα χρειαστούμε:
1 δόση ζύμης για σου από εδώ
1 δόση strawberry curd από εδώ
1 γεμάτο κουταλάκι σαντιγί
μισό μασουράκι άρωμα βανίλια
1 δόση μαρμελάδα φράουλα-σοκολάτα από εδώ
Για τη διακόσμηση
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
μισό μασουράκι άρωμα βανίλιας
άχνη ζάχαρη
φρέσκες φράουλες
μαύρη τρούφα ζαχαροπλαστικής
Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη ημέρα ή 2-3 ημέρες πριν, ετοιμάζουμε την μαρμελάδα σοκολάτα-φράουλα και την strawberry curd. Τις φυλάμε στο ψυγείο σκεπασμένες ή κλεισμένες σε γυάλινα βάζα.
Την προηγούμενη από την ημέρα που θα σερβίρουμε το προφιτερόλ, ετοιμάζουμε τα σου ως εξής.
Φτιάχνουμε την ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες.
Στρώνουμε το μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί. Με έναν διαβήτη φτιάχνουμε κύκλους διαμέτρου επτά εκατοστών. Γυρίζουμε το χαρτί ανάποδα για να μην βγει το μολύβι επάνω στα σου, όταν θα ψήνονται.
Μοιράζουμε την ζύμη των σου επάνω στους κύκλους, προσέχοντας να μην ξεφεύγουν από την περίμετρό τους.
Ψήνουμε τα σου σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφού κρυώσουν εντελώς, τα φυλάμε σε κουτί που κλείνει καλά.
Την ίδια ημέρα φτιάχνουμε την σαντιγί. Χτυπάμε σε μπολ που έχουμε αφήσει στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον, την κρέμα γάλακτος μαζί με την βανίλια και όση ζάχαρη άχνη θέλουμε. Εξαρτάται από το πόσο γλυκιά μας αρέσει η σαντιγί μας.
Συνθέτουμε το γλυκό μας.
Χρησιμοποιούμε γυάλινα μπολάκια ή κωνικά ποτήρια με πόδι.
Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε λίγο την μαρμελάδα σοκολάτα φράουλα, ώστε να αποκτήσει πιο μαλακή υφή.
Ανακατεύουμε την strawberry curd με ένα γεμάτο κουταλάκι σαντιγί και μισό μασουράκι βανίλιας.
Βάζουμε στον πυθμένα κάθε μπολ ή ποτηριού 2 κουταλιές μαρμελάδας.
Κόβουμε ένα σου στα δύο και αφαιρούμε όσο από το εσωτερικό του δεν μας χρειάζεται.
Γεμίζουμε καλά το σου με την φραουλένια κρέμα. Βάζουμε λίγη κρέμα ακόμα περιμετρικά του σου. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό σου.
Βάζουμε σε κορνέ την κρέμα σαντιγί και γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας.
Στολίζουμε με σκούρα τρούφα ζαχαροπλαστικής και φρέσκες φράουλες ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα άλλα μπολάκια ή ποτήρια.
Βάζουμε στο ψυγείο τα σοκολατοφραουλένια προφιτερόλ μας, έως να τα σερβίρουμε.
Μπορούμε όμως να τα απολαύσουμε αμέσως όπως εγώ, που δεν είχα την υπομονή να περιμένω!!!!

Σημειώσεις:
- Ασφαλώς, δεν είναι απαραίτητο να φτιάξουμε όλα τα προφιτερόλ την ίδια ημέρα. Φτιάχνουμε όσα θα καταναλώσουμε.
- Τα σου φυλάσσονται στην κατάψυξη σε κουτί που κλείνει καλά. Θα τα αποψύξουμε δύο ώρες περίπου πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
- Η strawberry curd μπορεί να παραμείνει στην ψύξη για μερικές ημέρες.
Η μαρμελάδα φράουλα-σοκολάτα, διατηρείται κλεισμένη σε βάζο στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Να και δυο ακόμα προτάσεις για να ετοιμάσουμε με τα ίδια υλικά δυο πανεύκολα γλυκάκια!
α) Κόβουμε ένα σου στα δύο. Το βάζουμε σε πιάτο γλυκού. Καλύπτουμε το σου με strawberry curd, δίνοντας στην κρέμα στρογγυλή μορφή. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό σουδάκι.
Γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί και μια κατακόκκινη φραουλίτσα την κορυφή. Σερβίρουμε αμέσως.
β) Κόβουμε τα σου στα δύο και αφαιρούμε από το εσωτερικό όσο δεν χρειαζόμαστε. Βάζουμε μια κουταλιά strawberry curd στο κέντρο και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό.
Φυλάμε τα γεμισμένα σου στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

18 comments:

Sophie said...

Απλά υπέροχο δεν έχω λόγια φαίνεται πεντανόστιμο!!!!!!!!!!Μπράβο!!!Φιλάκια!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Του έχω αδυναμία!!! Αυτό το γλυκό δε χάνει ποτέ την αξία του!!

Elpiniki said...

Προσφατα δοκιμασα προφιτερολ με φραουλα - μου φεραν απο ζαχαροπλαστειο βεβαια - αλλα μου φανηκε τελεια ιδεα και το χα στο νου μου και να που το δα σημερα μπροστα μου! Απλα τελειο!

lenia said...

Φαίνεται λαχταριστό!Η φράουλα απογειώνει τα γλυκά!
Φιλάκια!

κυκλάμινο κ said...

Φαίνεται υπέροχο!!! Φιλάκια

SpIrToKoYto said...

Μόνο νομίζουμε...???
Πιό επιτυχημένη συνεργασία δεν γίνεται...Τέλειο Ειρηνάκι...γειά στα χέρια σου...

Καλημέρες και πολλ΄λα πολλά φιλιά σε όλες σας...♥ ♥ ♥

Marion Cine said...

Πραγματικά υπέροχο και γευστικότατο! Θα το δοκιμάσω!:)

Ariadni St. said...

Πάρα πολύ ωραίο!!!!!!!

Μαρία Έλενα said...

Φαίνεται γευστικό
Φιλάκια ...

Martha said...

Τρελλαίνομαι λέμε!!!

DIMI said...

Κόλαση τό γλυκάκι σου Ειρήνη μου!!Κόλαση!!Τό ζήλεψα έτσι πού τό βλέπω μέ τήν μπόλικη συνταγή από πάνω!!!Καί είναι σίγουρα πεντανόστιμο!!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μα τι συνεργασίες νόστιμες είναι αυτές τον τελευταίο καιρό, δεν το συζητάω!!!!
Ειρηνάκι μου εξαιρετικό! Ενα προφιτερόλ που σίγουρα θα φτιάξω!!!
Με σπιτικά σου εννοείται, τα καλύτερα, δηλαδή τα δικά σου!
Φιλιά!

Stella Christomoglou said...

Τέλεια ιδέα!!!! Και πεντανόστιμη!
Φιλιά
Νεφέλη

Tante Kiki said...

Τέλεια ιδέα κι ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα και με πολύ όμορφη παρουσίαση Ειρήνη μου!!! Φαντάζομαι το εξαφανίσατε ως δια μαγείας!!!!
Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!
Καλό απόγευμα!

- spoonstories- said...

Έλεος!! Δεν μπορώ να ξεκολλήσω τα μάτια μου από την οθόνη!

Ερμιόνη said...

Άψογη συνεργασία και λίγα λες Ειρήνη!
Φοβερό δείχνει το γλυκό με συνδυασμό υλικών πραγματικά ακαταμάχητο!
Φιλιά

κυκλάμινο κ said...

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!! Φιλάκια

Mary said...

Άψογη και λαχταριστή συνεργασία!
Ειρηνάκι μου να χαίρεσαι την κορούλα σου γλυκιά μου, χρόνια της πολλά!

Φιλάκια!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...