Tuesday, 13 May 2014
Cheesecake με ανθότυρο και ζελέ φράουλας
Ένα διαφορετικό cheesecake που άρεσε ιδιαίτερα στους φίλους μας.
Αντί για μασκαρπόνε χρησιμοποίησα ελληνικότατο ανθότυρο!
Το εμπλούτισα με μαρμελάδα φράουλα σπιτική, το κάλυψα με φραουλένιο ζελέ, το διακόσμησα με σαντιγί και το σερβίρισα σε χορταστικά κομμάτια, ώστε να απολαύσουμε καλά την φραουλένια νοστιμιά του!!
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!!
Τα υλικά μας:
Για τη βάση ( διαμ. 22εκ.):
150 γρ. μπισκότα πτι-μπερ ή digestives
75 γρ. μαργαρίνη
Για το ζελέ
1 φακελάκι ζελέ σκόνη με γεύση φράουλα
Για την κρέμα:
400 γρ. ανθότυρο ανάλατο
1 κουταλάκι ζελατίνη σκόνη
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Επιπλέον
3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
1,5 κούπα έτοιμη σαντιγί
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε την βάση.
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε, να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε την μαργαρίνη. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αλεσμένα μπισκότα και τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με κούμπωμα, διαμ. 22 εκ. Εναλλακτικά τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμ.22 εκ. πάνω σε μια πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Βάζουμε τη φόρμα ή την πιατέλα με το τσέρκι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το ζελέ και την κρέμα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ.
Διαλύουμε τη σκόνη ζελέ σε 320 ml ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως, αλλά προσοχή να μην πήξει. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
Κατόπιν μοιράζουμε το μείγμα του ζελέ σε 2 ίσα μέρη.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Στο ένα από τα 2 μέρη που χωρίσαμε το ζελέ, διαλύουμε την ζελατίνη σκόνη. Το προσθέτουμε στο ανθότυρο και τα χτυπάμε καλά, να γίνουν αλοιφή.
Συνεχίζοντας το κτύπημα προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τη σαντιγί. Χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα, να ενωθούν τα υλικά.
Συναρμολόγηση
Βγάζουμε τη φόρμα ή την πιατέλα με το τσέρκι από το ψυγείο.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε προσεκτικά πάνω από τα μπισκότα την κρέμα, κουταλιά κουταλιά.
Μοιράζουμε την μαρμελάδα σε 6-7 σημεία πάνω από την κρέμα και την πιέζουμε ελαφρά. Προτιμάμε η μαρμελάδα μας να περιέχει κομματάκια φρούτου.
Τέλος προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το υπόλοιπο ζελέ πάνω από όλα, πολύ προσεκτικά.
Όταν πήξει το ζελέ, διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού με ροζέτες σαντιγί.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν το σερβίρουμε, ιδανικά για όλο το βράδυ.
Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι ή την στεφάνη της φόρμας.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
17 comments:
Τέλειο και πανευκολο!!!
Οπτικά κ γευστικά σίγουρα θα είναι τέλειο!
Φιλάκια!
Φαίνεται υπέροχο! Θα είναι σίγουρα νοστιμότατο!
Ανοιξιάτικο όσο δεν πάει το γλυκάκι σου Ελένη σήμερα! Και πολύ εύκολο επίσης!
Η απόλυτη φραουλονοστιμιά!!!
Κουκλίστικο είναι, γεια στα χέρια σου Ελενάκι μας!
Φιλιά πολλά πολλά!
Ελενίτσα πολύ νόστιμο γλυκό και εντελώς καλοκαιρινό!!Μου θυμίζει ένα παρόμοιο που έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή!
Πολύ δροσερό! Και τι εμφάνιση!
Απίθανο cheesecake, Ελένη! Δροσίστηκα μόνο που το είδα! Έπιασαν και ζέστες σήμερα! Τι καλύτερο;;!! Και από χρώμα; ΦΟΒΕΡΟ!!
Καλό απόγευμα.
Καλησπέρα Ελένη μου!!Πολύ νόστιμο καί δροσερό τό cheesecake σου!!Καί σίγουρα τέλειο σέ γεύση!!Θά τό δοκιμάσω!!Φιλάκια!
Τέλειο!!!
Ωραία ιδέα να βάλεις ανθότυρο!!
Φιλάκια
Νεφέλη
Φαινεται υπεροχο τελεια ιδεα το ανθοτυρο!!!!!!!!
Η θεία μου παραδοσιακά φτιάχνει τα cheesecake της με ανθότυρο και είναι πραγματικά φοβερά! Πολύ ανάλαφρα σε γεύση και υφή!
Μου αρέσει η επικάλυψη με το ζελέ φράουλας, πολύ δροσερό γλυκάκι!
Φιλιά
Πεντανόστιμο φαίνεται.
Φιλάκια ...
Φαίνεται υπέροχο όσο για την παρουσίαση δεν έχω λόγια απλά καταπληκτική!!!Φιλάκια!!
Πολύ νόστιμο φαίνεται Ελένη μου και είναι και εύκολο!! Ευπαρουσίαστο κι ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικο τραπέζι!!! Γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά!
τι εμφάνιση ειναι αυτή !!!!!! πανεμορφο το γλυκάκι και φαντάζομαι θα είναι πεντανόστιμο !!!!!!!!
φιλια πολλά πολλά
Ροζ οπτασία!
Μπράβο Ελενάκι μου, πολύ ωραίο!
Φιλάκια!!!
Post a Comment